RadioVisie

  • .
    .
TVV Sound

Radio Caroline zoekt 500k voor restauratie Ross Revenge

Radio Caroline is op zoek naar 500.000 pond om de Ross Revenge “definitief en grondig” op te kunnen knappen. Als dat niet lukt op een redelijke termijn dreigt de ex-piraat zijn historische radioschip te moeten opgeven.

14 augustus blijft een heel bijzondere datum in de Britse radiogeschiedenis en Radio Caroline gebruikt dit gegeven al enkele jaren om een fundraising te organiseren. Dit jaar loopt de jaarlijkse vierdaagse inzamelingsactie op Radio Caroline en Caroline Flashback tot middernacht, Britse tijd, op maandag 15 augustus, en op Radio Caroline North, live vanaf MV Ross Revenge, tot de sluiting op zondag 14 augustus.

Wie 30 pond of meer doneert of lid wordt van de Radio Caroline Support Group ontvangt een speciale limited edition retro t-shirt gebaseerd op de bekende 60’s autosticker van Radio Caroline. De inkomsten uit de inzamelingsactie van dit jaar worden verdeeld onder twee grote projecten.

Het eerste is het installeren van zonnepanelen op de zendersite Orfordness om de AM-zender op 648 kHz van stroom te voorzien. Niet alleen zal Caroline op die manier het eerste volledig ‘groene’ Britse radiostation zijn, het is ook de bedoeling om beter bestand te zijn tegen de onvoorspelbare prijsverhogingen van de elektriciteit. Ook op de Ross Revenge wordt het grootste deel van de elektriciteitsvoorziening intussen via zonnepanelen gerealiseerd.

Maar het tweede project, meteen ook de grootste uitdaging de komende jaren, wordt het inzamelen van fondsen om de Ross Revenge eindelijk eens in het droogdok te krijgen. “Zonder dringende, uitgebreide reparaties is de toekomst van ons historisch radioschip heel onzeker”, aldus Caroline.

“Onze vrijwilligers hebben zich al vele jaren onvermoeibaar ingezet voor het onderhoud van het schip, maar het werk dat nu nodig is gaat buiten onze mogelijkheden. De Ross moet uit het water komen en grondig gereviseerd worden.”

Om dat te realiseren werd het nieuwe goede doel ‘Ross Revenge Home Of Radio Caroline’ in het leven geroepen. Het streefdoel is 500.000 pond op te halen, om vervolgens een subsidie en andere financiering aan te vragen.

Voor Radio Caroline is de redding van het schip een zaak van levensbelang. “Zonder ons schip verliezen we ook vitale inkomsten uit onze ongelooflijk populaire tours en live offshore uitzendingen.”

Heynen

Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over Radio Caroline
Inschrijven
Abonneren op
guest

9 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
bert
bert
19 augustus 2022 - 05:57 05:57

de ontvangst in de Benelux op 648AM is heel goed. Ook in 1972 en 1973 had Caroline Nederlandstalige programma’s. Pas 50 jaar nadat medewerking verboden werd aan zeezenders in het VK toch een vergunning krijgen en ondertussen altijd zijn blijven doorgaan, dat is een unicum. En dan de zendmast gebouwd voor de BBC Worldservice kunnen gebruiken. En ja, nog dagelijks ontdekken luisteraars dat Caroline bijna alleen is overgebleven op de middengolf, want alle andere stations gaan besparen door hun middengolfzenders te sluiten. Caroline gaat zonnepanelen installeren om de stroom op te wekken. En ondanks het feit dat er vele duizenden radiostations zijn bijgekomen sinds de start van Caroline bewijzen de vele reacties van luisteraars dat er toch wel degelijk wordt geluisterd en dit vooral tijdens de live uitzendingen vanaf de Ross Revenge.

Johan
Johan
19 augustus 2022 - 20:50 20:50
Antwoord aan  bert

Hallo,
Heerlijk om te lezen hoeveel mensen er bezig zijn met Radio Caroline.
En iedere bijdrage is zinvol.
Mijn oprechte excuses mocht er een periode vergeten zijn. Dit is niet de bedoeling.
Maar als radiopiraat kan radio Caroline best tevreden en fier zijn : het beschikken over een AM-zender, een meer dan degelijke boot, online-radiostations.
En dit in een samenleving waarbij digitale radio en Spotify wereldwijd de overhand nemen.
De voertaal blijft Engels en de sticker en t-shirt versterken het groepsgevoel.
Radio Caroline; thé sound of thé nation, thé sound of thé land.
Laat dit voor altijd blijven.

Johan
Johan
18 augustus 2022 - 16:11 16:11

Hallo,
Taal speelt hier een factor van groot belang. Behalve in de periode 1979-1980 heeft Radio Caroline nooit Nederlandstalige programma’s gehad. Het engels is de voertaal. Na het verdwijnen van Radio Mi Amigo is een groot deel van dit publiek Radio Caroline trouw gebleven.
Bij de jonge generatie verdringt het engels stilaan het nederlands.
Nu nog een slimme radiomarketeer vinden bij radio Caroline voor de lage landen en wellicht is ook dat probleem opgelost.

Jan D.M.
Jan D.M.
19 augustus 2022 - 08:09 08:09
Antwoord aan  Johan

Ik weet ook niet wat de reden is, maar ik vraag me ook af waarom Radio Caroline niet profiteert van de goede ontvangst in de Lage Landen. Een paar uur Nederlandstalige programma’s en een goede service (bv. shop in Vlaanderen of Nederland, zonder dure verzendingskosten) moet toch mogelijk zijn.

eric
eric
19 augustus 2022 - 17:35 17:35
Antwoord aan  Jan D.M.

Inderdaad, eigenlijk een niet zo’n goed PR.
Anders, ze melken de organisatie niet uit, dus wel op een brave manier .
Maar het zal wel handen vol geld kosten, …………
Zal ik maar een T-shirt bestellen, voor volgende zomer !!!!
Maar toch steeds leuk om te kunnen luisteren in de auto, woon omgeving Leuven, en we hebben een prima ontvangst.

Joop Van Hoop
Joop Van Hoop
20 augustus 2022 - 22:05 22:05
Antwoord aan  Johan

Voor de komst van Radio Atlantis en Radio Mi Amigo waren er ook nederlandstalige Caroline uitzendingen op de MV Mi Amigo weliswaar voor een korte periode.

Marc
Marc
15 augustus 2022 - 23:15 23:15

Met tochtjes van 25 pond naar het schip spek je niet echt de kas. Terugdenkend aan Romeinse relikwien van 2000 jaar oud, vraag ik me af welk enthousiasme over 2000 dagen voor Caroline schip …

Johan
Johan
17 augustus 2022 - 22:00 22:00
Antwoord aan  Marc

Hallo,
Het financiële resultaat van de sponsorwerving van radio Caroline bewijst dat het radiostation een ruime en stevige achterban heeft die bereid is om in de geldbeugel te tasten.
En ook bij de presentatoren zet de vernieuwing zich in.
Radio Caroline investeert, renoveert, en zet door om de komende 2000 dagen goed door te brengen
Het mag ook langer duren.

Jan D.M.
Jan D.M.
18 augustus 2022 - 09:40 09:40
Antwoord aan  Johan

Er moet toch ook een aanzienlijk luisterpubliek zijn in Vlaanderen en Nederland. Nu richt men de sponsorwerking vooral op het UK. Spijtig dat het moeilijk blijft (door de Brexit) om de artikelen uit de Caroline-shop te bestellen

Don`t copy text!
9
0
Deel hier gerust uw gedachtenx