fbpx

RadioVisie

  • .
    TVV Sound
    .

Radio BOO bouwt verder uit

Terug in de tijd

Op 29 juli 2013 erkende toenmalig minister van media Ingrid Lieten acht omroepen voor frequenties die niet meer in gebruik waren. Eén daarvan was de vzw Bilzerse Omroep Organisatie (BOO) voor de lokaliteit Bilzen, frequentie 105.1 MHz. Ludo Wijnen, voormalig directeur bij Radio Contact en pionier van de Bilzense omroep Radio Arcan, kon het blijkbaar niet laten. Wie de radiomicrobe kent begrijpt dat ze niet snel uitgewerkt is!

Vorig jaar werd de omroep opnieuw erkend door huidig minister Gatz, en dit voor kavel 31 met drie lokaliteiten: Bilzen (frequentie 105.1 MHz – 100 Watt), Lanaken (frequentie 107.1 MHz – 85 Watt) en Tongeren (frequentie 107.3 MHz – 100 Watt). De kleine stap van 2013 werd daarmee vorig jaar een grote stap voorwaarts. 

On air 

De zenders in Tongeren en Bilzen waren al actief, zaterdagavond werd mede gedeeld dat ook de zender in Lanaken werd opgestart. Via sociale media liet BOO dan weer weten dat het signaal in Waltwilder (Bilzen) werd geoptimaliseerd. 

In memoriam 

Onlangs verloor BOO echter een geliefd en deskundig radiomaker. Op 19 februari overleed Jean Vrancken, hij presenteerde op zondagavond steevast het programma ‘Buona Sera’. Hij deed dat onder de schuilnaam Jan Frank, wat hij zelf een klanknabootsing van zijn echte naam vond. Jean was een hevige Will Tura fan, liefhebber van Rock, Vlaamse krakers, Soul en Knuffelrock. Hij werd 73 jaar.  

Sedert begin maart zendt BOO een compilatie uit van vroegere programma’s ‘Buona Sera’, en dit in overleg met de nabestaanden van Jan Frank. Dat gebeurt ook op verzoek van vele luisteraars, die warm apprecieerden dat hij in zijn programma nog zijn eigen gang ging, met het geheim van het lied en de kracht van de tekst. De uitzendingen blijven nog even doorlopen, elke zondagavond van 20:00 tot 22:00 uur. 

Radio BOO in action

Afgelopen weekend was BOO zichtbaar en hoorbaar aanwezig tijdens het Schlagerfestival in de Grenslandhallen in Hasselt. Showbizz-watcher Steve Meert zoekt elke week tijdens concerten, feestjes en, partijen naar ‘heet nieuws’. Zijn verslag is op maandagavond te horen tijdens ‘Chris (Geerts) en Compagnie’. 

Op 30 maart is in de streek (in Mopertingen) de proloog van de 39e Ster van Zuid-Limburg Haspengouw Tour. Radio BOO zorgt voor alle informatie in samenwerking met Wielerclub De Lustige Trappers Mopertingen. Op 11 april zijn Tom Vossen en Luud Terwijns van 10:00 tot 12:00 uur aanwezig op de Supermarkt in Bilzen. 

BOO maakt regelmatig marktradio met een nieuwe mobiele studio en brengt dan gewaardeerde volkse animatie. De omroep biedt ook een platform aan verenigingsleven of organisatoren, adverteren kan dan al vanaf 150 euro. 

° Hier is een indrukwekkend filmpje te zien.


Je zou ook interesse kunnen hebben in...
2006: Bert Geenen terug naar de radio

Bert Geenen verlaat de Vlaamse Media Maatschappij (VMMa). Hij gaat vanaf nu aan de slag Lees verder

2013: Verlaat Radio 5 Nostalgia sneller AM? (video)

Het publieke Radio 5 Nostalgia verdwijnt mogelijk al in 2015 van de middengolf. Dat is Lees verder

2014: Kurt stopt met politieke spots (video)

Klara-presentator Kurt Van Eeghem heeft een aantal campagnespotjes ingelezen voor zijn echtgenoot Tom De Boeck. Lees verder

2010: StuBru-spot wint in New York (video)

Van de acht bureaus die een shortlist haalden op The New York Festivals, hebben er Lees verder

JLB gaat (soms) naar zee (38)

Joey bepaalde het 'gezicht' van RadioVisie Zowel Thierry Missiaen als Patick Kicken genieten van hun Lees verder

Het Avondblad van 31 december (video & audio)

Slimme luidspreker 'Made in Belgium' Een heel speciale dan nog wel, want hij bevat een Lees verder

Kolder en Klodder – 56 (video)

Satirische Kijk-op-Media, met de meest Subjectieve Mening van Hugo van Vlaenderen Woord van het jaar Lees verder

2018 was niét ‘Het jaar van de radio’ (1)

Het jaar 2018 zit er bijna op, tijd voor een terugblik op een bewogen radiojaar Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Meer in lokale radio
Het blunderboek van de Vlaamse etherverdeling

Mechelen: Wat we zelf doen, doen we beter

Het Radioblad: 22 maart (video)

DJ KHLR droomt van Antwerpse FM-radio

FM Miserable: U luistert toch ook (niet)? (video)

Het Radioblad: 19 maart (audio)

Sluiten