fbpx

RadioVisie

  • .
    TVV Sound
    .

Radio BOO bouwt verder uit

Terug in de tijd

Op 29 juli 2013 erkende toenmalig minister van media Ingrid Lieten acht omroepen voor frequenties die niet meer in gebruik waren. Eén daarvan was de vzw Bilzerse Omroep Organisatie (BOO) voor de lokaliteit Bilzen, frequentie 105.1 MHz. Ludo Wijnen, voormalig directeur bij Radio Contact en pionier van de Bilzense omroep Radio Arcan, kon het blijkbaar niet laten. Wie de radiomicrobe kent begrijpt dat ze niet snel uitgewerkt is!

Vorig jaar werd de omroep opnieuw erkend door huidig minister Gatz, en dit voor kavel 31 met drie lokaliteiten: Bilzen (frequentie 105.1 MHz – 100 Watt), Lanaken (frequentie 107.1 MHz – 85 Watt) en Tongeren (frequentie 107.3 MHz – 100 Watt). De kleine stap van 2013 werd daarmee vorig jaar een grote stap voorwaarts. 

On air 

De zenders in Tongeren en Bilzen waren al actief, zaterdagavond werd mede gedeeld dat ook de zender in Lanaken werd opgestart. Via sociale media liet BOO dan weer weten dat het signaal in Waltwilder (Bilzen) werd geoptimaliseerd. 

In memoriam 

Onlangs verloor BOO echter een geliefd en deskundig radiomaker. Op 19 februari overleed Jean Vrancken, hij presenteerde op zondagavond steevast het programma ‘Buona Sera’. Hij deed dat onder de schuilnaam Jan Frank, wat hij zelf een klanknabootsing van zijn echte naam vond. Jean was een hevige Will Tura fan, liefhebber van Rock, Vlaamse krakers, Soul en Knuffelrock. Hij werd 73 jaar.  

Sedert begin maart zendt BOO een compilatie uit van vroegere programma’s ‘Buona Sera’, en dit in overleg met de nabestaanden van Jan Frank. Dat gebeurt ook op verzoek van vele luisteraars, die warm apprecieerden dat hij in zijn programma nog zijn eigen gang ging, met het geheim van het lied en de kracht van de tekst. De uitzendingen blijven nog even doorlopen, elke zondagavond van 20:00 tot 22:00 uur. 

Radio BOO in action

Afgelopen weekend was BOO zichtbaar en hoorbaar aanwezig tijdens het Schlagerfestival in de Grenslandhallen in Hasselt. Showbizz-watcher Steve Meert zoekt elke week tijdens concerten, feestjes en, partijen naar ‘heet nieuws’. Zijn verslag is op maandagavond te horen tijdens ‘Chris (Geerts) en Compagnie’. 

Op 30 maart is in de streek (in Mopertingen) de proloog van de 39e Ster van Zuid-Limburg Haspengouw Tour. Radio BOO zorgt voor alle informatie in samenwerking met Wielerclub De Lustige Trappers Mopertingen. Op 11 april zijn Tom Vossen en Luud Terwijns van 10:00 tot 12:00 uur aanwezig op de Supermarkt in Bilzen. 

BOO maakt regelmatig marktradio met een nieuwe mobiele studio en brengt dan gewaardeerde volkse animatie. De omroep biedt ook een platform aan verenigingsleven of organisatoren, adverteren kan dan al vanaf 150 euro. 

° Hier is een indrukwekkend filmpje te zien.


TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound
Broadcast Partners
Spotlight
TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Ook de Vereniging Regionale Radio Omroepen liet zopas van zich horen naar aanleiding van de
BRUZZ, Vlaams baken in de hoofdstad, ook op radiogebied (98.8 FM), moet het straks met
De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen
Slecht nieuws voor BRUZZ. De Vlaams-Brusselse mediagroep zal in 2019 zes procent minder subsidie van
De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen
Mocht u op zoek zijn naar Het Archief, dan tonen wij u de weg er
De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen
De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen

Reageer op dit artikel

avatar
  Inschrijven  
Abonneren op
Meer in Lokale helden
DJ KHLR droomt van Antwerpse FM-radio

Nieuwe stijl en extra frequentie voor Reflex (audio)

Radio Minerva heeft een nieuwe mobiele studio

Westradio komt op kruissnelheid

Techniek achter de uitbreiding bij WFM

Stadsradio Oostende 1 start a.s. zaterdag

Sluiten