fbpx

RadioVisie

.
Spotlight
.

Radio Bingo trekt naar Raad van State

Deel of print dit artikel

Radio Bingo uit Roeselare dat onlangs, na 35 jaar lokale activiteit, zijn erkenning verloor ten gunstig van Wradio, trekt naar de Raad van State tegen de beslissing van mediaminister Sven Gatz. Sinds 1 januari 2018 is het station verdwenen van de FM-band en enkel nog te luisteren via webstream. Een gevolg van de recente hervorming van het radiolandschap.

Andy Degryse (foto), verantwoordelijke communicatie Radio Bingo: “Onze advocaat heeft vorige week een dossier ingediend bij de Raad van State. We hebben voldoende elementen die niet kunnen genegeerd worden om deze stap te zetten. Hiermee treden we in het voetspoor van tal van andere (lokale) radio-omroepen die geen erkenning meer kregen. We blijven geloven in de kracht van lokale radio en zeker in die van Radio Bingo. Dat merken we aan de steun en de reacties die we krijgen. Bovendien blijven we verrassende radio maken”.

“Op donderdag 25 januari 2018 hebben we een live-uitzending verzorgd vanuit het Europees Parlement in Brussel. In een studio van het Europees Parlement maakten we live radio met een duidelijk Roeselaarse toets. We hadden interviews met Roeselaarnaars Tom Vandenkendelaere (Europees parlementslid), Bart Vandewaetere (European Affairs Manager van Nestlé) en Geert Messiaen (Liberale Mutualiteit), en ook met Jens Verdure en Marissa Van Boven (twee leerkrachten van MSKA Roeselare). Zo’n uitzendingen zijn zeker voor herhaling vatbaar en we hebben hierover zelfs al nieuwe plannen.”

Radio Bingo heeft sinds kort een eigen app voor Android-gebruikers die kan gedownload worden bij Google Play. Zo kan men gemakkelijk luisteren via de smartphone of tablet. Binnenkort is de app ook beschikbaar voor de iPhone-gebruikers.

° Lees ook: Wradio moet Radio Bingo doen vergeten

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

TVV Sound
Spotlight
TVV Sound
TVV Sound

5
Reageer op dit artikel

avatar
5 Aantal reacties
0 Antwoorden op reacties
0 Volgers
 
Meest beantwoorde reactie
Artikel met de meeste reacties
5 Personen die reageerden
johanLennertvictor olsenUrbain De Jonghedominiek Personen die recent reageerden
  Inschrijven  
Abonneren op
dominiek
Gast
dominiek

Waarom de lokale stations die geen vergunning kregen om op fm uit te zenden een vergunning geven om op de middengolf uit te zenden. Met 100 watt en een goede antenneopstelling kan je gemakkelijk een hele provincie bedienen. In Nederland zijn bepaalde frequenties vrij om lokale radio’s hun ding te doen met laag vermogen. Zo heeft de middengolf misschien nog een 2e leven. Luister maar eens op 648 am waar radio caroline vanuit Orfordness met slechts 1kw hier in de lage landen binnenknalt.

Urbain De Jonghe
Gast
Urbain De Jonghe

@dominiek: Het antwoord van minister Gatz op de vraag waarom lokale radio’s niet op de middengolf mogen uitzenden is dat de middengolffrequenties niet zijn opgenomen in het radiodecreet en hij ze bijgevolg niet kan toewijzen. Een tweetal weken geleden is echter een nieuw radiodecreet goedgekeurd in het Vlaams Parlement om een aantal frequenties van Q-Music, Joe en Nostalgie op FM te regulariseren.
Als je het mij vraagt was dat het ideale moment om de middengolf in het nieuwe radiodecreet op te nemen. Maar neen, dat is niet gebeurd en is waarschijnlijk ‘vergeten’.
Er zit weinig druk achter dit dossier omdat professionele stations de neus ophalen voor de middengolf. Maar hobbyisten die op vrijwillige basis een radio voor een lokale gemeenschap willen runnen zouden er inderdaad goed geholpen mee zijn. Het probleem is dat die hobbyisten electoraal geen verschil uitmaken. En dus blijft alles zoals het was …

victor olsen
Gast
victor olsen

deze mogelijkheid werd er uit gesloopt.
Dat is bewust gedaan om dit te blokkeren.
Frequenties moeten aanbesteed worden.
Als je veel geld en een goede advocaat en een jaar of 3 tijd hebt…….

Lennert
Gast
Lennert

Belachelijk van Radio Bingo!
Slechte verliezers…

johan
Gast

Het is hun goed recht, en heb ze meermaals bezig gezien op diverse evenementen waren echt goed bezig als lokale radio, spijtig dat ze nipt verloren hebben, maar ik begrijp toch niet waarom bijna geen luisteraars overgebleven zijn om hun te steunen door te blijven luisteren naar hun internetstream, dat zou je toch verwachten van een sterk lokaal verankerd station, heb nu al tientallen keer hun stream bekeken en telkens maar een 3-tal luisteraars.
Waarom zou men dan dergelijke kosten maken met een bijna onmogelijke kans dat het resultaat veranderd, en zonder luisteraars….. Pros heeft veel online luisteraars, Gaveromroep toch ook enkele tientallen….
Hier vind je de stream van radio Bingo http://audiostreamen.nl:8044/index.html

Meer in Lokale helden
Tamara probeert het als webradio
Radio Marol beleeft comeback (video)
Lokale radiostations blijven strijdvaardig
Radio Valencia voortaan op twee frequenties
Hit fm, de enige ‘overlever’
Ook Radio Pallieter dient klacht in
Sluiten