RadioVisie

  • .
    .

Radio Benelux startte crowdfunding

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

De Limburgse lokale radioscène, op een occasionele uitzondering na, heeft betere tijden gekend. Deze week raakte nog bekend dat Vrije Radio Diepenbeek (VRD), oorspronkelijk verbonden met de Universiteit aldaar, moeite heeft om de tweede frequentie die men er in 2018 bijkreeg, op te starten in Hasselt. In oktober gooide TNGRN FM (106.6 FM), al definitief de handdoek in de ring. Enkele andere projecten laten enkel of hoofdzakelijk nonstop muziek horen.

En nu blijkt ook één van de oudste zenders in de provincie, Radio Benelux uit Beringen, in zwaar water te verkeren. Het station won begin jaren 2000 nog de trofee als ‘Beste lokale radio van de provincie’. Awards die een tijdlang werden uitgereikt door RadioVisie. Een behoorlijke portie tegenslag ligt aan de basis van actuele financiële moeilijkheden. Niet dat men bij de pakken is gaan zitten, met een crowdfunding wil de lokale zender zo snel mogelijk weer de draad met het succesvolle verleden aanknopen.

Een verhuis, extra investeringen om te voldoen aan de nieuwe mediadecreten en een financieel debacle met een malafide medewerker later, doet men daarom een beroep op de luisteraars. Die zijn er in vrij grote getale, net als de verdiensten van dit station. Benelux heeft in al die jaren iets betekent in de regio en in het medialandschap. Menigeen werd er gelanceerd.

De lokale omroep biedt onderdak aan vele jonge talenten en vaste waardes, zoals onder andere Popcorn Mania, Revolver, Durangosessies, Racing Wheels of het actualiteitenprogramma. Voor tal van personen betekende Radio Benelux ook dé eerste ervaring en nadien een opstapje naar een carrière in de landelijke media. Nogal wat ex-presentators zijn intussen in dienst bij onder ander TV Limburg, Radio 1, Radio 2 en één.

Terecht zegt Benelux van zichzelf dat ze ‘geen groep hobbyisten zijn, maar een geëngageerde ploeg die een meerwaarde wil (blijven) betekenen in de radiowereld’. Meer details hoe u de Beringers kan steunen vindt u hier. De bedoeling is om uiteindelijk 10.000 euro op te halen, waarna men opnieuw in rustiger vaarwater terecht kan komen. (TB)


Amptec

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Radio Benelux verloor zijn ‘nonkel Frans’

Het Belang van Limburg bracht in zijn vrijdageditie een paginagrote hommage aan Frans Kenens, onder Lees verder

Radio Benelux zette zender aan in Halen

Radio Benelux heeft de zender 105.5 MHz in Halen opgestart, het signaal uit Paal wordt Lees verder

De doelgroepen van Radio Benelux  

Radio Benelux uit Paal Beringen is al enkele jaren volop bezig om zich terug in Lees verder

Dit was RadioVisie’s week 41 in 2019

Op zondagnamiddag fietst RadioVisie door het opmerkelijkste radionieuws van de afgelopen week, met alle links Lees verder

Dit was RadioVisie’s week 42 in 2019

Op zondagnamiddag fietst RadioVisie door het opmerkelijkste radionieuws van de afgelopen week, met alle links Lees verder

Intussen in de provincies: Radio Bingo en Radio Maaskant

Radio Bingo in Roeselare gaat rolschaatsen en Radio Maaskant in Maasmechelen houdt het voor bekeken.

Radio Minerva: Verjaardag 40 in mineur

Jan Kritiek (naam bekend bij de redactie) maakt zich zorgen over het plotse elitaire karakter Lees verder

Blad 1584: Lily, Tom, Radio LRM & ROS

• 'Lily' van Tom De Cock wint trofee • Minister Dalle bezocht Radio LRM • Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest

1 Reactie
Inline feedback
Bekijk alle reacties
johan
6 december 2019 - 18:51 18:51

elke medewerker 1000 of 2000 euro laten mee investeren om zn hobby te kunnen doen, kan ook een optie zijn, elk hobby kost immers geld…

Don`t copy text!
1
0
Deel hier gerust uw gedachtenx