RadioVisie

  • .
    .

Radio Benelux startte crowdfunding

De Limburgse lokale radioscène, op een occasionele uitzondering na, heeft betere tijden gekend. Deze week raakte nog bekend dat Vrije Radio Diepenbeek (VRD), oorspronkelijk verbonden met de Universiteit aldaar, moeite heeft om de tweede frequentie die men er in 2018 bijkreeg, op te starten in Hasselt. In oktober gooide TNGRN FM (106.6 FM), al definitief de handdoek in de ring. Enkele andere projecten laten enkel of hoofdzakelijk nonstop muziek horen.

En nu blijkt ook één van de oudste zenders in de provincie, Radio Benelux uit Beringen, in zwaar water te verkeren. Het station won begin jaren 2000 nog de trofee als ‘Beste lokale radio van de provincie’. Awards die een tijdlang werden uitgereikt door RadioVisie. Een behoorlijke portie tegenslag ligt aan de basis van actuele financiële moeilijkheden. Niet dat men bij de pakken is gaan zitten, met een crowdfunding wil de lokale zender zo snel mogelijk weer de draad met het succesvolle verleden aanknopen.

Een verhuis, extra investeringen om te voldoen aan de nieuwe mediadecreten en een financieel debacle met een malafide medewerker later, doet men daarom een beroep op de luisteraars. Die zijn er in vrij grote getale, net als de verdiensten van dit station. Benelux heeft in al die jaren iets betekent in de regio en in het medialandschap. Menigeen werd er gelanceerd.

De lokale omroep biedt onderdak aan vele jonge talenten en vaste waardes, zoals onder andere Popcorn Mania, Revolver, Durangosessies, Racing Wheels of het actualiteitenprogramma. Voor tal van personen betekende Radio Benelux ook dé eerste ervaring en nadien een opstapje naar een carrière in de landelijke media. Nogal wat ex-presentators zijn intussen in dienst bij onder ander TV Limburg, Radio 1, Radio 2 en één.

Terecht zegt Benelux van zichzelf dat ze ‘geen groep hobbyisten zijn, maar een geëngageerde ploeg die een meerwaarde wil (blijven) betekenen in de radiowereld’. Meer details hoe u de Beringers kan steunen vindt u hier. De bedoeling is om uiteindelijk 10.000 euro op te halen, waarna men opnieuw in rustiger vaarwater terecht kan komen. (TB)


Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Inschrijven
Abonneren op
guest

1 Reactie
Inline feedback
Bekijk alle reacties
johan
johan
6 december 2019 - 18:51 18:51

elke medewerker 1000 of 2000 euro laten mee investeren om zn hobby te kunnen doen, kan ook een optie zijn, elk hobby kost immers geld…

Don`t copy text!
1
0
Deel hier gerust uw gedachtenx