RadioVisie

  • .
    .
TVV Sound

Radio Awards op de Radio Day: 13 mei

De Radio Day is de jaarlijks terugkerende ode aan de radio in het algemeen, maar aan offshore radio in het bijzonder. Ook in 2023 is er weer eentje, meer bepaald op 13 mei vanaf 10:00 uur. Je moet er wel een end voor gaan rijden. Helemaal naar het Brouwdok in Harlingen waar je aan boord stapt van het lichtstip de Jenny Baynton. Je maakt er dan onder andere live de uitreiking mee van de Radio Day Awards. 

We moeten alweer terug gaan naar het jaar 1978 voor de eerste editie van de Radio Day, toen geheel en al met de focus op het zeezenderverhaal. Grotendeels afgelopen, maar wel nog met Radio Mi Amigo en Caroline in de lucht vanaf de MV Mi Amigo. De daarop volgende jaren verschoof de aandacht met mondjesmaat naar alle radiozenders en radiomakers. Al bleef ‘nostalgie naar toen’, als een rode draad doorheen de organisatie lopen. 

De editie van aanstaande zaterdag zal volop aandacht besteden aan de nieuwste trends op radiogebied. Zo is er een lezing over de ontwikkelingen van AM naar DAB, een symposium over de toekomst van het medium met onder andere Herbert Visser (Monique, 100%NL) en Leo van der Goot (Veronica en RNI). Een vast onderdeel van de Radio Day is de uitreiking van de awards Dit jaar zijn Tineke de Nooij (Veronica) en Ad Roland (Mi Amigo, Hilversum 3) genomineerd voor deze prestigieuze prijs. Beiden zullen aanwezig zijn. 

En er wordt ook daadwerkelijk live radio gemaakt vanaf het oud-radiozendschip (Radio Waddenzee, Seagull). Rob Stenders (Veronica), Mark van Amstel (RNI) en Mark Jacobs (Mi Amigo), Jos van Heerden (Gemini, Radio 10), Bart van Gogh (Mi Amigo) en Wim de Groot (Mi Amigo 272) gaan er achter de microfoon zitten. De uitzendingen beginnen zaterdag 13 mei om 08:00 uur en zijn hier te beluisteren. Wie aan de haal ging met de trofee, lees je zaterdagavond nog bij RadioVisie. (BVP)

Het officiële deel

  • Een interview van John Burch van de Caroline Movement door Steve Conway. 
  • Een college over jingles en tunes door Bart van Gogh.
  • Een lezing door Alan Beech die de techniek in duikt ‘Van AM naar DAB’. 
  • Een forum, voorgezeten door Ferry Eden met als thema de zeezender Radio Monique.
  • Een panel van deskundigen bediscussieert o.l.v. Jelle Haaima de toekomst van radio.
  • Tot slot reikt SMC in de persoon van onder andere Hans Knot de ‘Radio Awards’ uit.
Voormalig licht- en radio zendschip de Jenni Baynton


Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx