RadioVisie

  • .
    Amptec
    .

Radio Apollo verhuist naar woonzorgcentrum

Radio Apollo ruilt vanaf zaterdag 4 september zijn huidige locatie aan de oude pastorie van Wiekevorst in voor een nieuw onderkomen in het woonzorgcentrum Sint-Jozef, eveneens in Wiekevorst. Een glazen wand en webcam zorgen ervoor dat bewoners, bezoekers en luisteraars van binnen én buiten het woonzorgcentrum live kunnen meegenieten van een streepje muziek of leuke babbel met de vele gasten die de radiozender over de vloer krijgt.

Woonzorgcentrum Sint-Jozef in Wiekevorst maakt deel uit van de vzw Zorggroep Zusters van Berlaar, een groep van 8 woonzorgcentra. De vzw zet de laatste jaren sterk in op “buurtnetwerken” waarmee het mensen wil ondersteunen bij het vinden van een dienstverlening op maat. “Buurtzorg Het Pluspunt Wiekevorst” wil het dorp opnieuw samenbrengen en zo een ontmoetingsplaats vormen voor en door iedereen uit de buurt.

Radio Apollo is nog nét geen 40 jaar een begrip in Wiekevorst en omstreken. In 1982 richtte Benny Deckers samen met enkele schoolvrienden een vrije radio op langs de Witte Gracht in Wiekevorst, in de tuin van Flora Vercammen, alias moemoe Apollo. Bij de erkenningsronde van 2017 verloor de radiozender na meer dan 35-jaar zijn FM-frequentie en maakte de overstap naar webradio.

Na een verhuis van de tuin van moemoe Apollo naar de oude Pastorie, moest de radiozender onlangs weer op zoek naar een nieuw onderkomen. Hierdoor ontstond het idee om de handen met het woonzorgcentrum en de buurtwerking in elkaar te slaan en de radiozender letterlijk een plaatsje in huis te geven.

“Hoewel heel wat luisteraars de overstap maakten van de FM-frequentie naar het internet, was dat niet voor iedereen even evident. Een deel van dit publiek komen we nu terug tegen in het woonzorgcentrum. Ze zijn dus enorm blij om na bijna vier jaar “radiostilte” opnieuw te kunnen luisteren (en komen kijken) naar hun vertrouwde Radio Apollo”, aldus oprichter Benny Deckers. De officiële opening gebeurt op zaterdag 4 september in aanwezigheid van de burgemeester.

De rest van de buurt mag een kijkje komen nemen in de nieuwe radiostudio op zaterdag 18 september tussen 10 en 20 uur en zondag 19 september tussen 12 en 19 uur. Je neemt ingang 2 van het woonzorgcentrum Sint-Jozef Wiekevorst via de Sint-Jozefstraat 15, 2222 Wiekevorst. (Bron: Nnieuws.be)


Amptec

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Apollo is ontgoocheld maar heeft goede moed

Radio Apollo was ooit een bijzonder populaire naam in het Vlaamse vrije radiolandschap. In 1982 Lees verder

Radio Mol viert 40 jaar met feestweekend

Radio Mol bestaat 40 jaar en dat wordt gevierd op 23 en 24 oktober. De Lees verder

Lokale DAB+ in Vlaanderen: 86 lokale radio’s willen proeven

In Vlaanderen zijn liefst 86 lokale radio's geïnteresseerd om in te stappen in een van Lees verder

MFL-Herzele radio vanuit echt glazen huis

Op de foto liggen ze nog even te dutten… zodat ze klaar zijn voor een Lees verder

Blad 938: Carlo Hendrickx, Carcassonne, Radiodays Europe (video)

• Limburgse radiomaker Carlo Hendrickx (65) overleden • Chérie FM Carcassonne in stilte verdwenen • Lees verder

Blad 934: Classic 22, Shoutcast, QmusicNL

• Keerbergen: het mysterie van Classic 22 • Shoutcast krijgt nieuw ontwikkelingsteam • Nederlandse Qmusic Lees verder

Radio Kompas wordt 40 jaar (audio & video)

Dit West-Vlaamse station dat zonder verpinken bij de pioniers van de vrije radio kan gerekend Lees verder

Blad 930: Radio Maria, Rolling Stone, Radio Benelux

• Radio Maria zette de heilige deuren open • Rolling Stone: de beste 500 songs Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx
()
x