RadioVisie

  • .
    .

Radio Antigoon: op naar een ’40+1′ party (audio)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

0p 15 november zal het precies veertig jaar geleden zijn dat Radio Antigoon de uitzendingen startte en uitgroeide tot de grootste en populairste omroep van Antwerpen. Het was de bedoeling om dat icoon na al die jaren nog eens  terug te brengen. Online, 48 uur lang en uiteraard met de presentatoren van toen. 

Helaas is het te moeilijk om dit corona-veilig te organiseren. Een knuffel, een warme handdruk, … na al die tijd zou het moeilijk te vermijden zijn. En met slechts één presentator toegelaten in de studio zou het echte Antigoon-gevoel nooit hetzelfde kunnen zijn als vroeger. Daarom worden de plannen uitgesteld tot november volgend jaar. Dan wordt het een 40+1 reünie. Tegelijk zal er ook een Radio Antigoon Party georganiseerd worden. Wie op de hoogte wil blijven van de plannen, moet af en toe eens een kijkje nemen op Radio Antigoon.

1980 was het jaar dat het allemaal begon voor de vrije radio’s in Vlaanderen. Ook in Antwerpen sloeg het radiovirus toe. Ze waren allemaal illegaal en moesten jaren wachten op een legaal statuut. Ondertussen werd het kaf van het koren gescheiden en bleven er slechts enkele over in de stad. En die enkelen kregen uiteindelijk het statuut van lokale radio.

Radio Antigoon groeide door zijn ‘professioneel amateurisme’ uit tot de grootste met, vanaf midden jaren tachtig, meer dan honderdduizend dagelijkse luisteraars. Ontspannende radio voor de hele familie, met muziek, lokaal nieuws, veel te winnen prijzen, sympathieke DJ’s en een ijzersterke binding met de Antwerpenaar.

Radio Antigoon werd in 1995 overgenomen door de VUM (Het Nieuwsblad, De Standaard). Het muziekformat wijzigde en de presentatoren moesten opstappen. Op 31 mei 2004 werd de naam gewijzigd in Traffic FM. En toen was een hele markante periode in de geschiedenis van de Vlaamse radio helemaal afgelopen.


TVV Sound

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx