RadioVisie

  • .
    .
TVV Sound

Radio Antigoon 40: nieuw uitstel (audio)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Op 15 november 2020 was het precies veertig jaar geleden dat Radio Antigoon de uitzendingen startte en uitgroeide tot het grootste en populairste station van Antwerpen. Het was vorig jaar al de bedoeling dat Antigoon, na al die jaren, opnieuw te beluisteren zou zijn met de presentatoren van weleer tijdens een tweedaagse. Helaas moest men de plannen weer opbergen… Het corona-riedeltje.

‘Uitstel is afstel’, dacht men en met volle moed en goesting werden de voorbereidingen gestart om er dit jaar een feest van te maken. Maar door de elke dag veranderende corona-veiligheidsvoorschriften, de aankondiging van de noodtoestand en de mogelijke komst van nog strakkere regels, leek het de organisatoren beter om de viering nog maar eens met een jaar extra uit te stellen tot november 2022. Dan wil men graag de 40+2 verjaardag vieren met een online uitzending, bijhorend avondfeest en een reünie. De nieuwe datums zijn 12 en 13 november 2022.

Om op de hoogte te blijven van de plannen is er de website Radio Antigoon.com. Intussen wordt naarstig verder gezocht naar oud-medewerkers. Nog steeds zijn niet alle oudgedienden terug gevonden. Extra organiserende hulp is ook nog steeds welkom. In beide gevallen is er het contactadres: info@radioAntigoon.com.

Radio Antigoon bio

1980 was het jaar dat het allemaal begon voor de vrije radio’s in Vlaanderen. Ook in Antwerpen werden er talrijke vrije zenders opgericht. Ze waren allemaal illegaal en moesten jaren wachten op een officieel statuut. Ondertussen werd het kaf van het koren gescheiden en bleven er slechts enkele stations over in ’t Stad. Zij kregen uiteindelijk het statuut van lokale radio.

Radio Antigoon groeide door zijn ‘professioneel amateurisme’, vanaf midden jaren 80, uit tot de grootste met lokale omroep met ruim honderdduizend dagelijkse luisteraars. De ‘formule’: ontspannende programma’s voor de hele familie, met muziek, lokaal nieuws, veel prijzen, sympathieke presentatoren en een ijzersterke binding met de Antwerpenaar. Het station werd in 1995 overgenomen door de VUM, de uitgever van onder andere Het Nieuwsblad en de De Standaard. De naam veranderde in Traffic FM, en het format wijzigde op 31 mei 2004.

Piet Keizer (oprichter van Radio Antigoon): “Het station was exceptioneel, alle medewerkers spreken nog altijd met plezier over toen, een uniek tijdperk. Als echte Antwerpenaar en denk ik regelmatig: ’t is ni meer wa ’t geweest is en ’t zal nooit ni meer weurre wat het was’. (FJ)

° Foto bovenaan: Mike Love uit de prille begindagen van Antigoon


Amptec

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Radio Antigoon: op naar een ’40+1′ party (audio)

0p 15 november zal het precies veertig jaar geleden zijn dat Radio Antigoon de uitzendingen Lees verder

Blad 1482: Radio VRW, Hans Hogendoorn, Peter Rijsenbrij (video)

• Radio VRW-team kon eindelijk nog eens samen barbecueën • Ere-Zilveren Reissmicrofoon voor Hans Hogendoorn Lees verder

Knelpuntberoep: reclameverkoper voor lokale radio

De Oost-Vlaamse lokale radio’s MIG en SU fm, actief in de regio Geraardsbergen, Ninove en Lees verder

Blad 1480: Radio GRK, KINK, Qmusic

• Radio GRK houdt tweede benefietavond voor Kom op tegen Kanker • Nederland: (weer) geen Lees verder

Blad 1479: Radio Maaskant, Radio ZRO, Han Hollander

• Radio Maaskant verdwenen van Limburgse DAB+ • VRM: Lokale radio ZRO moet ook Gentse Lees verder

Blad 1478: Be One, Noordzee, MNM en VRT

• Lokale radio’s present tijdens ‘Week van Ondernemend Oostende’ • MNM én De Mol in Lees verder

Minerva: alle sinjoren willen ‘m horen én… drinken (video)

Minerva steunde de Antwerpse Brouw Compagnie tien jaar geleden bij de opstart. Nu is het Lees verder

Begonnen als FM Brussel, vierde BRUZZ zesde verjaardag

Een naam die gedeeld wordt met een regionale televisiezender (vroeger TV Brussel), een stadskrant met Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest
5 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Johnny de pony
Johnny de pony
2 november 2021 - 16:34 16:34

Het waren de jingles die het verschil maakten bij Antigoon. Een aanzienlijk ingezongen bij Top Format. Qua presentatie idd niet de beste van t’stad.

eric
eric
2 november 2021 - 23:26 23:26
Antwoord aan  Johnny de pony

Johnny U heeft gelijk, maar wat was” toen” radio maken echt, op een brave manier, het was tof, dorps radio om te zeggen.
Goede jeugd aandenken aan, zoals Goud haantje,……….het lekker……….
Veel luister plezier, en mag even aangehaald worden,
Thanks aan Eric Hofman &CO, 100 % top.
De oude club doen het tenminste.

Radiodog
Radiodog
2 november 2021 - 10:38 10:38

Voor mij blijft het de ultieme Johnny en Marina-radio van Antwerpen met oeverloze groetjes aan de boma, slechte reclamespots voor beenhouwerij Hoskens, een middagpresentator die de L niet uit de R wist te herkennen en een antennemast (12 dipolen) die te gevaarlijk hoog was voor het gebouw.. Nostalgie? Ja, ook naar dit stukje folklore maar de beste radio in Antwerpen was het zeker niet. In begin jaren ’80 staken Radio 2000 (later Stad) en Annick er zeker boven uit en midden jaren ’80 schakelde Expres nog een tandje hoger… maar de Johnnies en Marinas bleven wel getrouw aan de zogenaamde ALLE Sinjoren willen hem horen tot zij ook stilletjesaan van het toneel verdwenen…

Jean-Marie
Jean-Marie
31 oktober 2021 - 15:28 15:28

Inderdaad Danny, Deze tijd komt nooit meer terug.

Danny Adriaensen
Danny Adriaensen
31 oktober 2021 - 12:35 12:35

Dit was tijdens mijn jeugdjaren mijn absolute favoriete zender. Samen met een kameraad regelmatig binnengesprongen op de Ankerrui om wat “merchandise” op te pikken. De stickers, kleine doosjes met kauwgum, stylo’s… noem maar op werden gretig in dank aangenomen. Het was ook de periode dat de zendmast vol dipolen hing… zeker 8 stuks… hoewel er maar 1 radio gehuisvest was… 😉 Geweldige tijden… en ‘t zal inderdoad nooit ni meer weurre wa ‘t was !

Don`t copy text!
5
0
Deel hier gerust uw gedachtenx
()
x