RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .

Radio à Gogo: Nederlandse ‘zender’ van Sonos

Sonos, het Amerikaanse bedrijf van consumentenelektronica is in de Lage Landen vooral bekend om z’n draadloze luidsprekersystemen. Maar hun ambities reiken blijkbaar nog een stuk verder. In Nederland start men namelijk een eigen muziekzender. Radio à Gogo is een onderdeel van hun exclusieve streamingaanbod.

De muziek wordt gekozen door Sander de Heer. Eerder aan het werk bij Radio 538, 3FM, NPO Radio 2, Qmusic en Sublime FM. Alhoewel de Maatstrichter zijn carrière begon in Vlaanderen bij Radio Arcan uit Bilzen. Volgens De Heer bestaat het format uit diverse genres en is er elk uur minstens één nummer van een Nederlandse artiest te horen. Daarnaast worden ook kanalen gepland met rustgevende geluiden, om bijvoorbeeld makkelijker de slaap te kunnen vatten.

Sonos voegde behalve Radio à Gogo ook British Beats and Bars, UK Session Sounds, French Connection, German Zeitgeist en Hip-Hop Stammtisch toe aan het rijtje gratis radiokanalen. Tijdens de feestdagen worden eveneens twee tijdelijke stations gepland. Holidaze is er voor de allerbeste kersthits en Holiday Concerto, brengt instrumentale versies van kerstklassiekers.

Naast het gratis Sonos Radio is er ook Sonos Radio HD. Nu al te beluisteren in de VS en het Verenigd Koninkrijk. Na een gratis proefabonnement van dertig dagen moet respectievelijk $7,99 of £7,99 per maand betaald worden. Sonos Radio HD gaat begin 2021 ook van start in Nederland. En waarom iemand een abonnement bij hen zou moeten nemen – per slot van rekening zijn er veel streamingdiensten – argumenteert Sonos het volgende:

“Sonos Radio HD biedt nog meer exclusieve content rechtstreeks in de Sonos-app in lossless audio van cd-kwaliteit – de hoogste geluidskwaliteit van alle streaming-radiodiensten. Een abonnement bevat exclusieve genrestations, meer diepgaande content van en over artiesten en geluiden om bij te ontspannen en in slaap te vallen te ontdekken.“ (BVP)


Amptec

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

VS: Ida velde immense zendtoren in Vacherie

Een ruim zeshonderd meter hoge radio- en tv-toren in Vacherie (Louisiana), in mede-eigendom van de Lees verder

Blad 901: Singjaal, Marc Bernier, Clubhouse

• Internetradio Singjaal trapt nieuw radioseizoen af • Derde conservatieve talkradio-host die vaccins afwees sterft Lees verder

Blad 899: TikTok Radio, Caroline Community, licenties Nederland (video)

• Nederlandse commerciële radio verslikt zich in prijskaartje van 'noodverlenging' • Caroline Community Radio is Lees verder

Blad 894: NRJ, radiobeurzen, Radio NUG

• NRJ gaat elke ochtend op stap met geld • Amerikaanse radiobeurzen enkel nog toegankelijk Lees verder

VS: Phil Valentine, conservatieve radiopresentator en vaccinscepticus, overleden aan covid-complicaties

In Nashville overleed zaterdag de conservatieve radiopresentator Phil Valentine op 61-jarige leeftijd aan complicaties van Lees verder

Blad 892: Radio Bingo, RWL, NPR

• Bingo strooit in Roeselare met kermiskaarten • RWL een maand lang op tournee in Lees verder

WBLS voor het eerst solo marktleider in NYC (audio)

De zomer van 2021 kan voor WBLS 107.5 in New York City niet meer stuk. Lees verder

VS: Frequentieveiling goed voor miljoenen euro’s

Een veiling van 136 FM- en 4 AM- frequenties, die maar liefst acht dagen duurde, Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx
()
x