RadioVisie

  • .
    TVV Sound
    .

Radio 538 gaat naar Zandvoort

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Eerst televisie, dan pas radio

Onder impuls van de voormalige autoracer Jan Lammers, van bierproducent Heineken en gedragen door de immense populariteit van spektakelcoureur Max Verstappen, ontvangt de Nederlandse badplaats Zandvoort begin mei voor het eerst sinds 35 jaar het F1-circus. Vermits Talpa Networks bij het sluiten van de meerjarige overeenkomst voor de organisatie van deze Nederlandse Grand Prix tot vooraanstaande mediapartner werd gekozen, smeedde men dadelijk plannen voor een gedurfde aanpak tijdens de duur van het evenement. Zopas werden de eerste details onthuld.

Dat de stormloop naar toegangskaartjes een dergelijke hoge vlucht zou nemen, had niemand durven vermoeden. Resultaat: nog voor het einde van de verplichte aanpassingswerken aan de verouderde omloop in de duinen, zijn zowat alle beschikbare plaatsen verkocht. Omdat er nog slechts enkele honderden tickets voor de kwalificatiesessie op zaterdag en voor de eigenlijke race op zondag resten, brengen alle televisiestations van Talpa Networks een grootschalige campagne.

Die gaat liefst tien dagen duren, de liefhebbers zullen daarbij aangepord worden om hun kans te wagen. Het publiek zal tevens maximaal geïnformeerd worden over het ‘Ultimate Race festival’ waarbij een hele lading artiesten en dj’s zullen optreden. Nick & Simon, Sam Feldt, Lil Kleine, Guus Meeuwis, Davina Michelle, Kriss Kross Amsterdam en Armin van Buuren bevestigden min of meer hun komst. Net zoals in Tomorrowland

Tweemaal radio… kijken?

Radio 538 liet zich blijkbaar voor de opvang en voor het herbergen van de duizenden F1-liefhebbers inspireren door de succesvolle gang van zaken op het Boomse festival Tomorrowland. Zo komt er in samenspraak met de organisatie een Dutch Grand Prix Village waar men in optimale omstandigheden kan overnachten.

Tussendoor zal men kunnen genieten van lekker eten, talloze activiteiten inclusief een wandeling in de pitlane waar men wellicht wereldkampioen Lewis Hamilton, Sebastian Vettel en natuurlijk de ultra-populaire thuisrijder kan begroeten om snel op een selfie te vereeuwigen. Men ziet er ook de mecaniciens tijdens het oefenen van pitsstops en de beruchte safety-car aan het werk.

Vermits Ziggo Sport over de uitzendrechten van het integrale F1-wereldkampioenschap beschikt, mag men er vrijwel zeker van zijn dat partner Grand Prix Radio met onder meer Alexander Stevens, Robin Lefeber en Luc van Rooij, net zoals vorig jaar vanop de Holland Boat, toen afgemeerd in de haven van Monaco, met het concept ‘Visual Radio’ zal jongleren.

Radio 538 heeft het plan opgevat om in de super populaire fanzone een indrukwekkende studio neer te zetten, van waaruit presentator Wietze de Jager samen met zijn bekende sidekicks Klaas van der Eerden en Chris Bergström rechtstreeks zullen gaan uitzenden.

De bedoeling bestaat er in om drie dagen lang de sfeer, aan de hand van interviews met onder andere Jan Lammers, fans en bezoekers aan huis te bezorgen. Afstemmen kan bij Radio 538 en online op vrijdag 1 mei vanaf 18:00 uur, zaterdag en zondag begint het trio er aan om 15:00 uur. (FVM)


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Grand Prix Radio: offshore radio op F1-tempo

Radio maken vanop een schip ergens in de Middellandse zee. Het levenswerk van de voormalige Lees verder

France: Grand Prix Radio & Europe 1

Grand Prix Radio vanop de Holland Boats Racen in de nauwe straten van Monaco langs Lees verder

Nederland: radio-dj’s quizzen op televisie

Matthijs van Nieuwkerk (foto bovenaan) en zijn 'De Wereld Draait Door' was zo'n waanzinnig goede Lees verder

“Dat Is Het Oog Van De Duivel!” (video)

Een bijdrage dit keer waarin ik ruimte maak voor lezer Henk Kruize die het stukje Lees verder

Oud radiopresentator Terry Verbiest overleden

Terry Verbiest, een tijdlang journalist bij de toenmalige BRT en presentator van het programma 'Het Lees verder

Studio Brussel: Fien gaat Adriaan vervangen op tv

TV-makers die plots achter de radiomicrofoon gaan zitten, het is vaker niet goed, dan een Lees verder

Nederland: Antoinette Hertsenberg wint ‘Media Oeuvre Award’ (video)

In het NPO Radio 1-programma 'De Perstribune' werd presentatrice Antoinette Hertsenberg (AVROTROS) gisteren - zondag Lees verder

Peyton Place: het werd (te) duur om te kijken (video)

In 1971 opperde de Nederlandse overheid het idee om de kijkbijdrage minimaal te verhogen tot Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx
()
x