RadioVisie

  • .
    Amptec
    .
TVV Sound

Radio 2 Zomerhit 2020: Digi-publiek zag Regi winnen

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

De Radio 2 Zomerhit 2020 is gisterenavond – zondag 16 augustus – gewonnen door Regi feat. Jake Reese & OT. Met z’n allen mogen ze de trofee vanuit Blankenberge mee naar huis nemen. De luisteraars van de publieke familie-omroep en de kijkers van Eén kozen voor ‘Kom wat dichterbij’.

Het liedje staat dan ook al 22 weken op 1 in de Vlaamse Ultratop 50. ‘Zoutelande’ van BLØF en Geike Arnaert uit 2017, hield het precies zo lang vol. Nog een paar keer zuchten en dat gedeelde record wordt dus verbroken. ‘Kom wat dichterbij’ haalde ondertussen dubbel platina met meer dan 40.000 verkochte exemplaren.

Regi & co kreeg de trofee overhandigd door Walter Grootaerts, die exact dertig jaar geleden zelf won met De Kreuners omdat ze toen met het nummer ‘Ik wil je’, Vlaanderen hadden veroverd. Ter ere van dit memorabele feit mocht de groep Radio 2 Zomerhit 2020 openen. Maar er is nog meer. Het Kreuners-album ‘Hier en nu’ waar de zomerhit van 1990 een track van was, wordt op zondag 23 augustus een hele dag in de bloemetjes gezet op de radio. 

Radio 2 Zomerhit 2020 was een bijzondere editie. Door de coronacrisis was er voor het eerst geen live publiek op de dijk van Blankenberge. Presentatoren Bart Peeters en Siska Schoeters bouwden samen met de genomineerden een zomers feest, vol optredens en interactie met de kijkers en luisteraars. Er werd dit jaar voor het eerst gewerkt met een digitaal livepubliek.

Kijkers uit heel Vlaanderen konden vanuit hun woonkamer meedoen en hun mooiste verhalen delen met Bart Peeters en tv-kijkend Vlaanderen over de genomineerde artiesten. De tien genomineerde artiesten traden op. Bart Kaëll en Raymond van het Groenewoud kwamen langs en verrasten met een unieke cover van Raymonds ‘Chachacha’ uit 1981. De cover kadert binnen ‘Het Jaar van Raymond’, waarmee Radio 2 de artiest een jaar lang in de bloemetjes zet ter ere van zijn zeventigste verjaardag.


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Meer over VRT Radio 2

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx