RadioVisie

 • .
  Spotlight
  .
TVV Sound

Radio 2 Zomerhit: de genomineerden zijn bekend

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Radio 2 maakte donderdag 22 juli bekend welke tien artiesten kans maken op de felbegeerde trofee ‘Radio 2 Zomerhit 2021’. Karolien Debecker belde in het programma ‘Zot veel zomer’ alle genomineerden op om hen te verrassen met hun nominatie. Bart Peeters en Siska Schoeters presenteren het evenement op zondag 15 augustus live vanuit Blankenberge en maken er samen met de genomineerden een zomers en muzikaal feest van, dat eveneens live wordt uitgezonden op Eén.

De genomineerden

 • Anders – Bazart
 • Vuurwerk – Camille
 • Ik denk te veel  Isabelle A feat. Tim Akkerman
 • Rendez-vous – Metejoor & Emma Heesters
 • ASAP – Milow
 • De wereld draait voor jou – Niels Destadsbader & Regi
 • La di da – OLIVIA
 • Magic – The Starlings
 • Niemandsland – Tourist LeMC feat. Meskerem Mees
 • Sterker dan ooit – Willy Sommers

Zonder publiek

Ook dit jaar is het niet mogelijk om publiek uit te nodigen in Blankenberge, daarom wordt gekozen voor een editie met veel interactie en diverse initiatieven in aanloop naar de live-uitzending. De stemming start op zaterdag 24 juli, Siska Schoeters geeft het startshot in het programma ‘De vijver van Siska’. Stemmen kan via radio2.be en de Radio 2-app tot zondag 15 augustus om 18:00 uur. Tijdens die live-uitzending kan er ook nog worden gestemd via televoting.

Radio 2 Zomerhit Sun Sets

Met tal van initiatieven wordt afgeteld naar Radio 2 Zomerhit. Zo zijn er de gloednieuwe Sun Sets: van donderdag 22 tot en met vrijdag 23 juli kan je als luisteraar een optreden winnen van twee genomineerden. Meedoen is simpel: stuur via de Radio 2-app een foto van jouw Sun Set-plek (bijvoorbeeld terras of tuin) waar je zo’n concert wel ziet plaatsvinden. Met wat geluk komen twee genomineerde artiesten langs voor een exclusief optreden. Radio 2 geeft er in totaal vier weg, die ook te volgen zijn in de Radio 2-app. Wie wanneer zal optreden, wordt later bekend gemaakt.

Aftellen naar Radio 2 Zomerhit 2021

Van maandag 2 tot en met zaterdag 14 augustus telt Radio 2 samen met de luisteraars af naar het live event. David Van Ooteghem ontvangt in de studio op de dijk van Blankenberge alle genomineerden voor een babbel, en geeft dagelijks enkele exemplaren van de Zomerhit-CD weg. In de Radio 2 Bene Bene-stream zijn vanaf maandag 2 augustus elke dag de favoriete zomerhits van een genomineerde artiest van deze editie te horen. Allemaal grasduinen ze in het grote Zomerhit-archief. Elke dag om 16:00 uur hoor je de selectie van David Van Ooteghems gast.

De onvermijdelijke podcast

In tien afleveringen (één per genomineerde) gaat Radio 2 op zoek naar het verhaal achter het genomineerde nummer. Anekdotes over de song, op zoek naar de inspiratie voor het nummer, wie werkte er allemaal mee …? In de podcast kom je alles te weten over de tien genomineerde nummers. De podcasts zijn vanaf maandag 2 augustus te beluisteren via de Radio 2-app en de bekende podcastplatformen. En op zaterdag 7 en 14 augustus duikt David Van Ooteghem in de rijke Zomerhit-geschiedenis voor een uitzending met tal van anekdotes en straffe verhalen. Wie in Blankenberge is, kan een kijkje gaan nemen aan de Radio 2-studio (ter hoogte van de Pier).

Radio 2 Zomerhit

Op zondag 15 augustus is het dan zover. Van 13:00 tot 23:00 uur volgen David Van Ooteghem en Daan Masset (foto: Zomerhit 2020) het muziekevenement op Radio 2. Zij nemen de luisteraars mee achter de schermen van deze editie. En alle hoofdrolspelers van de avond (genomineerden, presentatoren, bekende gasten) komen bij hen langs in de studio. De liveshow van Radio 2 Zomerhit 2021 is vanaf 20:25 uur te zien op Eén en in de Radio 2-app, en te horen op Radio 2.


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Meer over VRT Radio 2

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx