RadioVisie

  • .
    .

Radio 2 zoekt 1.000 Wéldoeners

Vrijwilligers zijn bijzonder schaars. En toch zijn ze ontzettend hard nodig. Daarom slaan Radio 2 en het Vlaams Steunpunt Vrijwilligerswerk de handen in elkaar om het vrijwilligerswerk in Vlaanderen een boost te geven.

Samen zoeken ze duizend Wéldoeners, nieuwe vrijwilligers, die tijdens de Week van de Vrijwilliger – vanaf vandaag zaterdag 26 februari tot zondag 6 maart – willen proeven van vrijwilligerswerk. Heel wat Radio 2-stemmen, met David Van Ooteghem (foto bovenaan) op kop, alle Vlaamse voorzitters van de diverse politieke families en meer bekende gezichten steken volgende week hun handen uit de mouwen.

Radio 2 Wéldoeners

Vanaf maandag aanstaande – 28 februari – maken Ann Reymen en David Van Ooteghem een hele week Radio 2 Wéldoeners. Ann brengt het vrijwilligerswerk in Vlaanderen in kaart en praat met luisteraars die proeven van twee uur vrijwilligerswerk. ’s Ochtends grasduint ze in de vacatures. Samen met de luisteraars kiest ze de plek waar David in de namiddag aan de slag gaat. Hij vult verschillende vacatures in op verschillende locaties.

Maar hij doet het niet alleen. Ook Radio 2-collega’s Kim Debrie, Siska Schoeters, Daan Masset, Benjamien Schollaert en Cathérine Vandoorne dragen hun steentje bij. David maakt elke dag live radio vanop de locatie waar hij naar toe wordt gestuurd. Hij neemt ook een bekend gezicht mee. Onder meer Gers Pardoel, Peter Vanlaet, Saartje Vandendriessche en Koen Crucke vrijwilligen mee.

Vlaamse partijvoorzitters en luisteraars

Ook alle Vlaamse voorzitters van de vele politieke families die dit land rijk is, vullen een vacature in. Joachim Coens, Egbert Lachaert, Bart De Wever, Tom Van Grieken, Connor Rouseau en Meyrem Almaci tekenen stuk voor stuk present. Luisteraars kunnen ook meedoen, ze hoeven enkel een geschikte vacature te vinden, waarna ze zich kandidaat kunnen stellen op Weldoeners.be.

° Radio 2 Wéldoeners: van maandag 28 februari tot en met vrijdag 4 maart van 10.00 tot 12.00 uur en van 16.00 tot 18.00 uur op Radio 2.


Spotlight
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over VRT Radio2
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx