RadioVisie

  • .
    .

Radio 2: zes weken zomerse knaldrang

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Knaldrang is er bij jong én oud. De radiozenders van de publieke omroep zijn er klaar voor. Dat Radio 2 zes weken lang focust op ‘Zomerhit 2022’ kwam gisteren al uitgebreid aan bod, maar er is meer (veranderd). Te beginnen bij de Vlaamse feestdag op 11 juli. Niet in het minst bij de spin-off van de Grootste Familie, Radio 2 Bene Bene.

Op 11 juli is de spinn-off van de Grootste Familie, enkel digitaal te beluisteren er vanaf 09:00 uur. Tussen 12:00 en 13:00 uur volgt Kim Debrie de festiviteiten vanop de zeedijk in De Panne. Vanaf 13:00 uur is er de ‘Radio 2 Bene Bene 100’, de honderd favoriete songs uit Vlaanderen, live vanop de Grote Markt in Brussel.

Met tussen 18:00 en 20:00 uur een héél bijzondere finale: Radio 2 Bene Bene vanop de Grote Markt in Brussel én Radio 2 vanuit De Panne, samen live in één programma, zowel te beluisteren op Radio 2 als op Radio 2 Bene Bene. Tussen 20:00 en 22:00 uur gaat het feest door op Radio 2 met ‘Brussel Danst!’, een programma over de festiviteiten in de hoofdstad, opnieuw live vanop de Grote Markt. ​

Ook dit jaar liet Radio 2 een Vlaanderen Feestlied maken. Deze keer wordt het gezongen door Jérémie Vrielynck en Sali Haidara, die in #LikeMe de rol van Maria Hernandez speelt. Het nummer ‘Als De Zon Schijnt’ gaat op woensdag 22 juni in première bij ‘De Madammen’.

De stoel en Zomerhit

Deze zomer gaat Vlaanderen opnieuw op zoek naar ‘De stoel’, al voor het vijftiende jaar op rij. Wie ‘De stoel’ op televisie spot en de plek herkent, mag zich ernaartoe reppen met het juiste voorwerp. De eerste die in de stoel zit, wint. Elke dag is er een eerste luistertip te horen in ‘Radio 2 aan zee’, tussen 10:00 en 12:00 uur. De eerste uitzending is op maandag 27 juni te zien, maar de eerste opgave is al vrijdagavond 24 juni te ontdekken op Eén.

Naar jaarlijkse gewoonte maakt Radio 2 ook deze zomer zes weken lang live radio aan de kust. Dit keer vanuit De Panne, Bredene en Blankenberge. Van maandag 11 juli tot en met zaterdag 20 augustus. In ‘Radio 2 aan zee’, van maandag tot vrijdag tussen 10:00 en 12:00 uur, geven Ann Reymen en ladybikers Margaux Bogaert en Katleen Craenhals tips en tricks om alles uit een vakantie te halen.

Van 13:00 tot 16:00 uur is er Radio 2 Zomerhit, met Caren Meynen of Daan Masset. Zij vertellen alles over de genomineerden en nemen de luisteraars mee backstage tijdens de televisieopnames. De artiesten komen ook langs en dagelijks zijn er intieme liveoptredens aan de radiostudio. Alles wat er rond Zomerhit gebeurt, hoor je eerst op Radio 2.

Zomertoppers en Mysteries

Kim Debrie presenteert van 18:00 tot 20:00 uur ‘Radio 2 Bene Bene’, een programma met live optredens, en artiesten van bij ons. Kim is er ook elke weekdag tussen 12:00 en 13:00 uur op Radio 2 Bene Bene op DAB+, eveneens te beluisteren via de Radio 2-app. En een primeur, vanaf 9 juli: op zaterdagochtend tussen 08:00 en 10:00 uur presenteren Siska Schoeters en Niels Destadsbader (foto bovenaan) voor het eerst samen op Radio 2. In ‘Radio 2 Zomertoppers’ maakt het duo iedereen wakker, samen met hun bekende gasten en vrolijke muziek.

Ook nieuw vanaf 9 juli, elke zaterdag van 18:00 tot 20:00 uur: De ‘Radio 2 Album 200’. Daarin gaat Margaux Bogaert op zoek naar de mooiste albums die Vlaanderen de afgelopen week heeft gekocht. Ze ontdekt hits van vroeger en nu en geeft tips voor muzieklijsten. Op zondag presenteert Peter Verhulst in de zomermaanden ‘Radio 2 80, 90 & Nillies’, de grootste hits uit drie decennia. Vanaf 3 juli tussen 10:00 en 13:00 uur.

Karolien Debecker of Lars De Groote sluiten het weekend af met een muzikale gast die vakantieherinneringen vast hangt aan de mooiste muziek in ‘The Way to your Heart’, op zondagavond tussen 18:00 en 20:00 uur. Radio 2 gaat straks wederom regionaal en lokaal op zoek naar de verhalen achter enkele ‘Mysteries in Vlaanderen’. Wie heeft bijvoorbeeld de rijkswachtkepie, die verdween op een illegaal concert van AC/DC in Kontich? 

° Morgen de verwachte zomercapriolen bij MNM en Studio Brussel. 


TVV Sound

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Meer over VRT Radio 2

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx