RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .

Radio 2: Vanuit Blankenberge, via Brussel naar de app

Vorige week trok ‘onze Jos’ met fotocamera naar Blankenberge waar Radio 2 parkeert om dagelijks – doordeweeks – af tellen naar ‘Zomerhit 2021’. David Van Ooteghem neemt de honneurs waar, nog tot het eind van deze week. Goede geesten keren terug, bijgevolg zorgde onze lokale medewerker voor een extra reeks foto’s. Dit keer van binnenin de radiostudio., waar hij op Luk Alloo en Jan Van Eyken (Kreuners) botste.

In tegenstelling tot wat tegenwoordig steeds meer het geval is – de complete radiostudio die zo klein is dat hij in een broekzak past, – is er bij deze uitzending op locatie toch nog iets te zien dat het radiogevoel aanwakkert. Er is uiteraard de mengtafel waarmee de presentator precies hetzelfde doet als in de studio aan de Reyerslaan. Presentatie, muziek, interviews, telefoons. Het enige verschil is dat het signaal via internet vertrekt naar de Reyerslaan in Brussel. Niet enkel de klank, maar ook de videostream. 

David heeft enkel een soort ‘remote control’ waarmee hij de muziek start in…  Brussel. Al is dit tegenwoordig ook niet meer ongewoon. Er is de assistentie van technieker Robin die de pre-eindregie voor zijn rekening neemt. Hij selecteert de videobeelden die in de Radio 2-app verschijnen, maar toch nog in Brussel gecontroleerd worden vooraleer ze definitief op de wereld worden losgelaten.

David heeft de beschikking over één monitor waar alles op is te zien, waarna er enkel nog op het juiste icoontje moet geklikt worden om de muziek, de sms-berichten en de commando’s uit Brussel te… starten of te volgen. Alles loopt via vier kanalen op het internet, terwijl er ook nog eens vier kanalen nodig zijn voor de beeldregie. (BVP & J)


Heynen
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over VRT Radio2
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx