RadioVisie

  • .
    .

Radio 2 steekt ‘Helden’ hart onder de riem (video)

Radio 2 lanceerde aan het begin van deze week de verbindende actie ‘Helden van de dag’. Daarmee wil De Grootste Familie van Vlaanderen heel wat mensen en beroepsgroepen die in coronatijden volop in de weer zijn voor iedereen in de schijnwerpers zetten. De bakker, de slager, de boer, de verpleger, de buschauffeur, de postbode, de pakjesbezorger… Zij en nog zoveel anderen zijn de helden in deze coronatijden. Samen met de luisteraars wordt hen een hart onder de riem gestoken.

Inspecteur Sven Pichal maakt sinds maandag elke ochtend bekend wie ze zijn. Die ‘Helden van de dag’ mogen zelf via de Radio 2-app foto’s, video’s en reacties insturen. De luisteraars kunnen vervolgens berichtjes, foto’s, video’s en bedankjes sturen. De #helden vormen de rode draad doorheen de hele dag, on air en online. Elke avond volgt er een online compilatie met hartverwarmende berichten en reacties.

Op naar de finale week

https://www.facebook.com/Radio2VRT/videos/201234701324151/

Sven Pichal (De Inspecteur): “We krijgen in deze tijd vooral heel veel praktische vragen van onze luisteraars. ‘De Inspecteur’ is in de ochtend zowat uitgegroeid tot een soort corona-helpdesk voor heel Vlaanderen, maar nu komen er ook meer dan anders flink wat mooie mails toe: van opticiens die toch nog een bril herstellen, van bakkers die gebakjes maken in de vorm van een WC-rol, van heel wat mensen in de vele verschillende beroepsgroepen die ons er mee doorheen helpen: dat verdient onze aandacht!”

Siska Schoeters: “Ik denk dat het belangrijk is dat we zeker in deze dagen proberen om voor iedereen rondom ons goed te doen. En zeker dan voor de mensen die proberen om het land zo goed en zo kwaad mogelijk te blijven doen draaien. Dus: laat zachtheid regeren. En verse chocolade paaseieren ook, natuurlijk!”

Radio 2 startte op maandag 6 april met extra aandacht voor de broodnodige bakkers in Vlaanderen. Op dinsdag 7 april was het de beurt aan de postbodes en pakjesbezorgers. Gisteren – woensdag 9 april – was er extra aandacht voor de landbouwers en boeren. Vandaag worden de huisvuilophalers op een voetstuk geplaatst. Morgen, vrijdag de bus- en tramchauffeurs. De actie eindigt met een finaleweek waarin de ‘Helden van de zorg’ in de bloemetjes worden gezet. De timing wordt later bekendgemaakt.

#helden in cijfers

Radio 2 krijgt via de app bijna duizend berichten per dag van luisteraars die hun bakker, postbode, boer… in de bloemetjes willen zetten. Zelfs de CEO van bpost gebruikte de app om zijn boodschap te sturen naar zijn 27.000 medewerkers. Op maandag zorgde ‘Helden van de dag’ voor 47.000 unieke bezoekers in de Radio 2-app, bijna 42.000 op dinsdag. Ook radio2.be kent meer bezoekers dan ooit. Vorige week waren dat er meer dan 700.000. Bovendien is het aantal online luisteraars via de site en de app gestegen met 55 %.

° Lees verder onder de filmpjes

https://www.facebook.com/Radio2VRT/videos/662158594618658/
https://www.facebook.com/Radio2VRT/videos/210604460363818/

Rino Ver Eecke (nethoofd Radio 2): “In deze vreemde periode wil Radio 2 de vinger aan de pols houden. Onze radiomakers in de regio brengen dagelijks het nieuws uit de buurt. En naast het nieuws brengen we nuttige tips en tricks in deze coronatijden. Om te ontspannen zorgen we ook voor heel wat nieuwe initiatieven in de app zoals ‘Beste Buren’ ‘Huiskamerconcerten’, ‘Humor in uw kot’, live gesprekken met praatgasten,… De actie ‘Helden van de dag’ krijgt zoveel spontane hartverwarmende reacties en daarom hebben we beslist om hier zeker mee door te gaan. Een dikke merci voor iedereen die ervoor zorgt dat we kunnen doorgaan in Vlaanderen.”


Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Radio 2: ‘Beste Buren-concert’ voor alle huiskamers

Door de verstrengde maatregelen om het coronavirus in te dijken, valt het hele sociale leven Lees verder

Radio 2: Reeks 3 ‘Beste Buren Huiskamerconcerten’

In coronatijden brengt Radio 2 optredens van bekende Vlaamse artiesten naar alle huiskamers met de Lees verder

2014: Radio 2 brengt Vlaamse muziek in kaart

Radio 2 lanceert dit najaar de site vivavlaanderen.be, een onlineplatform waarop de 'grootste familie van Lees verder

Humor uit het kot van Radio 2

Radio 2 kent een hele traditie van lachen en humor. Programma's als 'De Zoete Inval' en 'De Rechtvaardige Rechters' haken wekelijks in Lees verder

Blad 450: 3FM, Spotify en Radio 2 (video)

De radio wordt er weer een beetje vrouwelijker (en dat werd echt hoog tijd)Helemaal in Lees verder

Blad 444: TROS FM, Westradio, GRK, Radio 2 & Europa

Niet dat we cijferfetisjisten zijn, maar zeg nu zelf... 444 is toch een getal dat Lees verder

Blad 443: Monsheide, Radio 2, Youtube & Minerva (video)

Het is vandaag de Internationale Dag van het Geluk, maar de huidige coronacrisis lijkt dat Lees verder

Radio 2 Top 2000: ‘Music’ van John Miles op 1 (video)

'Music' van John Miles staat op de eerste plaats in de eerste editie van de Radio 2 Lees verder

Meer over VRT Radio 2

Inschrijven
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx
()
x