RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .

Radio 2 schrapt evenementen aan de kust

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Radio 2 en Qmusic tijdens de zomermaanden, ze moeten, zullen en gaan naar de Belgische kust. Veel volk, goed om klanten voor zich te winnen. Die moet je iedere dag verdienen, je laten zien is daarvoor ideaal. In 2020 moeten beide zenders – helaas – de vaste plannen bijstellen.

Het commerciële station was de eerste – gisteren dinsdag 12 mei – om officieel te melden dat er dit jaar geen Q-Beach House wordt opgetrokken in Oostende. Al klopt dat niet helemaal. Wie tussen de lijnen door kan lezen, kon al opgemerkt hebben dat Kim Debrie, presentatrice van Plage Préférée, al halfweg april voorzichtig gehint had dat het best zou kunnen dat ze de komende zomer misschien thuis zou moeten thuisblijven. Geen kusttour van en voor de Grootste familie dus.

De kogel is nu door de kerk. Er komt geen liveshow van Zomerhit van op de zeedijk in Blankenberge. Ook Plage Préférée en Radio 2 West-Vlaanderen zullen niet vanuit de verschillende badsteden uitzenden. De reden is het verbod op evenementen in alle kustgemeenten. “Radio 2 houdt zich uiteraard volop aan de voorschriften van de Nationale Veiligheidsraad”, zegt nethoofd Rino Ver Eecke. “Zomerhit kunnen we niet maken, omdat het een massa evenement is, veel te veel mensen komen dan naar Blankenberge.”

Elke weekdag kon je vorig jaar in juli en augustus luisteren naar Plage Préférée. Het zomerprogramma waar Kim Debrie bekende Vlamingen ontving in haar mobiele radiostudio op de dijk van één van de badsteden. Artiesten gaven dan ook een miniconcert met publiek. “Ook Plage Préférée kunnen we niet maken”, zegt Ver Eecke. “Dat is minder groot, maar het is wel een evenement dat mensen op de been brengt.”

Ook Radio 2  gaat nu op zoek naar coronaveilige alternatieven. “We willen de luisteraar op een hele leuke manier de zomer laten doorbrengen en we focussen uiteraard op hoe die luisteraar de zomer beleeft.” (TB)


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Meer over VRT Radio 2

Meer over Qmusic

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx