RadioVisie

  • .
    Amptec
    .

Radio 2: Ook Dirk S. verlaat het pand (video)

En alweer eentje die het ‘Huis van Vertrouwen’ verlaat. Met zachte hand naar de uitgang geduwd wegens pensioengerechtigd. Martine Tanghe, Michel Wuyts, Linda De Win, Lucas Vanclooster, Bart Stouten, Frank Raes, Luc Jansen. Al verdwijnen sommigen niet helemaal van het scherm of van achter de microfoon. Af en toe is enige vorm van ‘à la tête-à-tête du client’ immers niet ver weg. Maar interpreteer dit vooral niet in de negatieve zin…

Want soms is het goed dat grenzen rekbaar zijn. In 2018 kreeg de nachtelijke VRT-radionieuws tijdens de zomer plots versterking van Lukas De Vos, die toen 68 was. En zeg nu zelf wat zou de zondagochtend van Radio 2 zijn zonder ‘De Pré Historie’? Bij diezelfde Grootste Familie mag/moet Dirk Somers nu het pand verlaten wegens 65 jaar jong geworden.

En dit na een succesvolle carrière. Hij studeerde eind jaren ’70 af op het RITS als radio- en televisiemaker. Zijn carrière begon bij Radio 1. Hij presenteerde en maakte reportages voor sociaal-maatschappelijke programma’s. Begin jaren ’80 stond hij mee aan de wieg van de verkeersredactie en in 1987 verhuisde hij als producer naar Radio 2 Limburg in Hasselt. 

Daar was hij verantwoordelijk voor een hele reeks programma’s, zoals het legendarische ‘Roddelradio’. Professioneel klikte het tussen Dirk en Luc Verschueren. Eerst presenteerden ze samen ‘Sportkaffee’ op zondagavond met Jacques Vermeire als cafébaas. Nadat Jos Ghysen afscheid nam van ‘Te Bed of Niet Te Bed’, namen ze de zaterdagochtend over met het programma ‘Ochtendkuren’, dat liep van 1990 tot 2004. Het werd een geslaagde combinatie van interviews over de actualiteit en muziek. In de hoogdagen luisterden maar liefst 1.700.000 luisteraars naar ‘Ochtendkuren’.

De koeien kijken naar ons

In 1995 en 1996 was er tijdens de zomer ook een televisieversie: ‘Zomerkuren’. Legendarisch was de ballonvaart met prins Laurent. Zijne hoogheid sprak toen de gevleugelde woorden: “De koeien kijken naar ons.” In 2002 werd Dirk Somers onder meer manager van Radio 2 Antwerpen, manager van Radio 2 Vlaams-Brabant en was hij verantwoordelijk voor de digitale strategie en de externe relaties. (TB – Bron: Radio 2)


Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Radio 1: Luc Janssen gaat met pensioen

Na Lieve De Maeyer, die eind januari haar laatste programma maakte, verliest Radio 1 eind Lees verder

Klara wuift de onnavolgbare Bart Stouten uit

Als u nog nooit eens naar Bart Stouten hebt geluisterd op Klara, morgen, 31 augustus Lees verder

Luc Verschueren neemt afscheid van de micro (video)

Na veertig jaar achter de Radio 2-microfoon stopt Luc Verschueren met wekelijks radioprogramma’s maken. In Lees verder

Radio 2 Top 2000: ‘Music’ van John Miles op 1 (video)

'Music' van John Miles staat op de eerste plaats in de eerste editie van de Radio 2 Lees verder

Joris Hessels presenteert ‘Radio 2 Nieuwjaarsbrief’ (video)

Wie is belangrijk in het leven van Mathieu Terryn? Voor wie heeft Kamal Kharmach een Lees verder

Kijk uit voor namaak!

RadioVisie wil graag een bijdrage leveren aan het maatschappelijk debat over actuele gebeurtenissen. Omdat we Lees verder

De 1000 van Radio 2 worden er… 2000 (video)

Van zaterdag 25 tot en met vrijdag 31 december Het eindejaar is traditioneel de gezelligste Lees verder

Vriendschapsfraude: Radio 2 wapent u met getuigenissen en tips

De Radio 2-Inspecteur bekijkt deze week in detail hoe vriendschapsfraude werkt. Hij praat met slachtoffers Lees verder

Meer over VRT Radio 2

Inschrijven
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx
()
x