RadioVisie

  • .
    Heynen
    .
TVV Sound

Radio 2: Ook Dirk Somers verlaat het pand (video)

En alweer eentje die het ‘Huis van Vertrouwen’ verlaat. Met zachte hand naar de uitgang geduwd wegens pensioengerechtigd. Martine Tanghe, Michel Wuyts, Linda De Win, Lucas Vanclooster, Bart Stouten, Frank Raes, Luc Jansen. Al verdwijnen sommigen niet helemaal van het scherm of van achter de microfoon. Af en toe is enige vorm van ‘à la tête-à-tête du client’ immers niet ver weg. Maar interpreteer dit vooral niet in de negatieve zin…

Want soms is het goed dat grenzen rekbaar zijn. In 2018 kreeg de nachtelijke VRT-radionieuws tijdens de zomer plots versterking van Lukas De Vos, die toen 68 was. En zeg nu zelf wat zou de zondagochtend van Radio 2 zijn zonder ‘De Pré Historie’? Bij diezelfde Grootste Familie mag/moet Dirk Somers nu het pand verlaten wegens 65 jaar jong geworden.

En dit na een succesvolle carrière. Hij studeerde eind jaren ’70 af op het RITS als radio- en televisiemaker. Zijn carrière begon bij Radio 1. Hij presenteerde en maakte reportages voor sociaal-maatschappelijke programma’s. Begin jaren ’80 stond hij mee aan de wieg van de verkeersredactie en in 1987 verhuisde hij als producer naar Radio 2 Limburg in Hasselt. 

Daar was hij verantwoordelijk voor een hele reeks programma’s, zoals het legendarische ‘Roddelradio’. Professioneel klikte het tussen Dirk en Luc Verschueren. Eerst presenteerden ze samen ‘Sportkaffee’ op zondagavond met Jacques Vermeire als cafébaas. Nadat Jos Ghysen afscheid nam van ‘Te Bed of Niet Te Bed’, namen ze de zaterdagochtend over met het programma ‘Ochtendkuren’, dat liep van 1990 tot 2004. Het werd een geslaagde combinatie van interviews over de actualiteit en muziek. In de hoogdagen luisterden maar liefst 1.700.000 luisteraars naar ‘Ochtendkuren’.

De koeien kijken naar ons

In 1995 en 1996 was er tijdens de zomer ook een televisieversie: ‘Zomerkuren’. Legendarisch was de ballonvaart met prins Laurent. Zijne hoogheid sprak toen de gevleugelde woorden: “De koeien kijken naar ons.” In 2002 werd Dirk Somers onder meer manager van Radio 2 Antwerpen, manager van Radio 2 Vlaams-Brabant en was hij verantwoordelijk voor de digitale strategie en de externe relaties. (TB – Bron: Radio 2)


Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over VRT Radio2
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx