RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .

Radio 2: komend weekend is er al extra kerstsfeer

In deze vreemde tijden hebben we allemaal nood aan een beetje extra warmte, licht én gezelligheid. Radio 2 vat de spreekwoordelijke kerstboom bij de piek en brengt vanaf dit weekend volop de kerstsfeer naar alle Vlaamse huiskamers, met een kerstkaartenactie en een kerstboomweekend. Ondertussen kijken Kim Debrie (foto midden) en Ruben Van Gucht drie zaterdagen lang terug op een bizar 2020 in ‘Wat een jaar’. En op kerstdag zelf blikt Guy De Pré terug op kerst door de decennia heen in een speciale kerstaflevering van ‘De Pré Historie’.

Wat een jaar!

‘Wat een week’ wordt ‘Wat een jaar’ op zaterdag 5, 12 en 19 december. Drie zaterdagen wordt teruggeblikt op de voorbije, heel bijzondere maanden. Muzikale toppers van het afgelopen jaar komen langs. Starten wordt gedaan met de winnaar van Radio 2 Zomerhit: Regi. Op zaterdag 5 december brengt hij ook al zijn hits van het jaar. Dus met OT, Jake Reese en Camille Dhont.

Op zaterdag 12 december zijn The Starlings van de partij. Corona of niet… dit jaar kwam de grote doorbraak. Eén week later komt Gene Thomas langs. De grootste hit van 2020 is van zijn hand, al ging Regi deze keer met de eer lopen. Maar zelf bracht hij ook het ene topnummer uit na het andere. David Van Ooteghem, de grootste fan van het journaal, heeft ook dit jaar geen enkele uitzending gemist. Hij bekeek alle extra journaals. Wat is hem opgevallen? 

Kerstkaartje, Kerstboomweekend en De Pre Historie

Aftellen naar Kerstmis is een periode vol dikke truien, chocomelk, afstand houden, maar toch ook… kerstkaartjes. In tijden van lockdown slaan we allemaal aan het knutselen om hartverwarmende kerstkaarten te maken. Luisteraars kunnen dit jaar een kaartje naar De Grootste Familie sturen, want elk ingezonden exemplaar wordt onderdeel van de Radio 2-kerstboom. En iedere inzender maakt op kerstdag tussen 10:00 en 13:00 uur kans op een dubbele prijs: eentje voor zichzelf én eentje om te schenken aan iemand die hem of haar nauw aan het hart ligt.

Volgens een eerste online poll bij de Radio 2-luisteraars zetten de meeste Vlamingen hun boom het eerste weekend van december. Op zondag 6 december wordt dan ook een extra feestelijk gezamenlijk kerstboommoment uitgezonden en worden tips en tricks gegeven voor een gezellig eindejaar. Een goede voorbereiding is het halve werk. Hoe kan je bijvoorbeeld het best kerstlichtjes ophangen in je kerstboom? Er werden alvast drie tips van een specialist geselecteerd.

Op kerstdag vrijdag 25 december, presenteert Guy De Pré ’s van 08:00 tot 10:00 uur een aparte kerstaflevering van De Pré Historie. Hij overloopt alle liedjes die hits waren tijdens de kerstdagen in de jaren 1960, 1970, 1980, 1990 én in 2000. Aangevuld met de opvallendste en meest aangrijpende gebeurtenissen in ons land en in de wereld in die vijf decennia. Zoals de kerstboodschap vanuit de ruimte door de bemanning van Apollo 8 in 1968, Armand Pien over de hevige kerststorm van 1977, en het dodelijke verkeersongeval van Louis Neefs en zijn vrouw op kerstdag 1980 in Lier.


Heynen
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over VRT Radio2
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx