RadioVisie

  • .
    .

Radio 2: Kim doet het mobiel in heel Vlaanderen

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Na het jaar 2020 zonder Radio 2 aan zee door de corona-pandemie, dook Kim Debrie gisteren en eergisteren (1 en 2 juli) terug op in Blankenberge om de zomer op gang te trekken. We stuurden onze kustcorrespondent Jos G. ter plekke. Vooral omdat we wilden horen en zién hoe het programma-concept van alle eerdere zomertournees was omgegooid.

‘Zot veel Zomer’ is het motto, en daarbij spelen Kim en haar mobiele studio de hoofdrol. Dit keer niet enkel aan de kust maar werkelijk overal in Vlaanderen. Dat zal onder andere nog het geval het zijn in Oudenaarde, Middelkerke, Kessel-Lo, Koksijde, Brussel en Wenduine. Varieert de locatie, het tijdstip van uitzending blijft onveranderd; van 10:00 tot 12:00 uur, op alle weekdagen.

Kim blijft niet in haar studio op wieltjes maar maakt wandelend reportages in de stad of gemeente waar ze naar toe trokken. Dit aan de hand van tips die ze krijgt via de radio2-app. Vaak gaat het om verrassende plekken die de luisteraars kunnen inspireren voor een dagje uit. Op haar tocht ontmoet ze bekend en minder bekend Vlaanderen.

Ondertussen verkennen de Radio 2 lady-bikers de fijnste fietsroutes op zoek naar mooie verhalen in de Vlaamse provincies, waar ze rechtstreeks verslag van doen in de uitzending. Niet enkel te volgen op de ‘reguliere’ radiokanalen, maar ook te horen (en zien) via de Radio 2-app.

In Blankenberge kon iedereen die z’n huisdier mee wil nemen op vakantie, goede raad en advies krijgen van Chris Dusauchoit. Wie dat wilde, kon trappen op een fiets tot een ballon opgeblazen was die daarna ontplofte. Een inspanning ten voordele van… ‘Kom op tegen Kanker’. (JG)

° De kalender van Kim Debrie met haar Radio 2 karavaan.


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Meer over VRT Radio 2

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx