fbpx

RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .

Radio 2 is klaar voor het najaar

De laatsten zullen de eersten zijn. In het geval van Radio 2 kunnen we dit zelfs letterlijk nemen. De familiezender van de openbare omroep haalt al jàrenlàng de grootste marktaandelen en niks wijst er op dat dit snel gaat veranderen. De najaarsprogrammering moet hen aan de top houden. En daarmee hebben alle grote zenders hun intenties voor de rest van 2020 nu wereldkundig gemaakt.

Dit weekend wordt drie dagen lang de zomer uitgewuifd met de zonnigste klassiekers. Na de ‘Zomer 500’ begint op dinsdag 1 september het najaar, met de vaste waarden en enkele nieuwe programma’s. ‘Kick-Start’ tussen 09:00 en 10:00 uur met Benjamien Schollaert moet zorgen voor de doorstart van de dag. Onder het motto ‘Jouw favoriete song voor een fijne dag’ kan iedereen verzoekjes insturen, voor zichzelf of voor iemand anders.

Met de muziekstream Radio 2 Bene Bene worden de artiesten van bij ons gesteund. Vanaf dinsdag 1 september maakt Vanessa Vanhove van maandag tot en met donderdag tussen 18:00 en 20:00 uur ook een Bene Bene-programma voor het reguliere kanaal. De Vlaamse en Nederlandse artiesten spelen live on air en in de Radio 2-app. Bedoeling is om elke avond de favoriete artiesten van bij ons extra in de schijnwerpers te zetten.

Caren Meynen & Peter Hermans

Het weekend begint voortaan vroeger. Vanaf vrijdagmiddag 13:00 uur presenteert Caren Meynen het ‘Radio 2 Weekend’ tot 16:00 uur. Weekendgevoel met aandacht voor grote artiesten en interessante muziekgebeurtenissen, live en op locatie. Ook op zaterdag van 13:00 tot 16:00 uur en op zondag vanaf 12:00 uur is zij van de partij.

Peter Hermans presenteert op vrijdag tussen 18:00 en 22:00 uur de ‘Radio 2 Dansbar’. Luisteraars laten meteen ook horen hoe hun weekend klinkt. Peter presenteert voortaan ook de ‘Radio 2 Top 30’ op zaterdag (van 11:00 tot 13:00 uur). Op vrijdag en zaterdag tussen 22:00 uur en middernacht draait Dirk Vlaeyen de hits aan elkaar voor ‘Radio 2 In the mix’.

Vaste waarden

Radio 2 blijft zich van de rest van het peloton onderscheiden met het dagelijks regionale nieuws. Ook online, in gebundelde krachten met VRT NWS. De ochtend blijft onveranderd, met nieuws dicht bij huis in het regionale ‘Start je dag’. Aansluitend gaat Sven Pichal als ‘De Inspecteur’ elke weekdag tussen 08:00 en 09:00 uur op zoek naar het antwoord op alle consumentenvragen. Ook ‘De Madammen’ Siska Schoeters, Anja Daems en Cathérine Vandoorne blijven op post van 10:00 tot 12:00 uur. Tussen 16:00 en 18:00 uur bijt David Van Ooteghem zich met ‘Spits’ vast in het nieuws van de dag.

Naast het radioverhaal blijft Radio 2 inzetten op het digitale verhaal met de eigen app, de socials en Radio2.be. De Radio 2 Bene Bene-muziekstream blijft te volgen via de Radio 2-app. Te downloaden op smartphone via app.radio2.be.


Meer over VRT Radio 2

Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Radio 2 Zomerhit: Digi-publiek zag Regi winnen

De Radio 2 Zomerhit 2020 is gisterenavond - zondag 16 augustus - gewonnen door Regi Lees verder

Radio 2 zoekt digi-publiek voor ‘Zomerhit 2020’

Het stemmen voor ‘Radio 2 Zomerhit 2020’ is gestart, dat maakte David Van Ooteghem maandag Lees verder

Blad 585: Radio 2, Radio Gaga en Radio 538

VRT Innovatie en Radio 2 Antwerpen verbinden burgers met lokale mediabeleving Radio Gaga en CirQ Lees verder

Blad 581: Radio 2, Zoom, Duitsland (video)

Radio 2 sluit de coronazomer af met "De Zomer 500"Zoom breidt zijn mogelijkheden alweer uit Lees verder

Blad 569: Qmusic, Jan en Radio 270 (video)

Naar het bos kunnen we niet, wegens een 'bomenallergie'. Als we proberen te zwemmen, verdrinken Lees verder

2010: Brand(y)nieuw bij Qmusic en Radio 2

De zomervakantie is halfweg. Maar we willen je het verhaal rond de zomervormgeving van Qmusic Lees verder

De Amerikaanse verkiezingen bij VRT Radio

Op dinsdag 3 november kiezen de Amerikanen een nieuwe president. Wordt het opnieuw Donald Trump Lees verder

Radio 2 loodst u door de digitale revolutie

What's next: van maandag 19 tot en met vrijdag 23 oktober op Radio 2 We Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Meer in deejays, hitlijst
Radio Land Van Waas: Nieuw duo in avondspits

Ron Bisschop nieuwe eindredacteur EASY FM (audio)

Het is vandaag 26 augustus… 1974 (audio)

Het radiodagboek van 26 augustus – 239 (audio)

Qmusic gaat dagelijks extra uur ‘Fout’

Nieuw multimedia talent bouwt verder aan ZTACK

Sluiten