RadioVisie

  • .
    .
TVV Sound

Radio 2 is klaar voor het najaar

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

De laatsten zullen de eersten zijn. In het geval van Radio 2 kunnen we dit zelfs letterlijk nemen. De familiezender van de openbare omroep haalt al jàrenlàng de grootste marktaandelen en niks wijst er op dat dit snel gaat veranderen. De najaarsprogrammering moet hen aan de top houden. En daarmee hebben alle grote zenders hun intenties voor de rest van 2020 nu wereldkundig gemaakt.

Dit weekend wordt drie dagen lang de zomer uitgewuifd met de zonnigste klassiekers. Na de ‘Zomer 500’ begint op dinsdag 1 september het najaar, met de vaste waarden en enkele nieuwe programma’s. ‘Kick-Start’ tussen 09:00 en 10:00 uur met Benjamien Schollaert moet zorgen voor de doorstart van de dag. Onder het motto ‘Jouw favoriete song voor een fijne dag’ kan iedereen verzoekjes insturen, voor zichzelf of voor iemand anders.

Met de muziekstream Radio 2 Bene Bene worden de artiesten van bij ons gesteund. Vanaf dinsdag 1 september maakt Vanessa Vanhove van maandag tot en met donderdag tussen 18:00 en 20:00 uur ook een Bene Bene-programma voor het reguliere kanaal. De Vlaamse en Nederlandse artiesten spelen live on air en in de Radio 2-app. Bedoeling is om elke avond de favoriete artiesten van bij ons extra in de schijnwerpers te zetten.

Caren Meynen & Peter Hermans

Het weekend begint voortaan vroeger. Vanaf vrijdagmiddag 13:00 uur presenteert Caren Meynen het ‘Radio 2 Weekend’ tot 16:00 uur. Weekendgevoel met aandacht voor grote artiesten en interessante muziekgebeurtenissen, live en op locatie. Ook op zaterdag van 13:00 tot 16:00 uur en op zondag vanaf 12:00 uur is zij van de partij.

Peter Hermans presenteert op vrijdag tussen 18:00 en 22:00 uur de ‘Radio 2 Dansbar’. Luisteraars laten meteen ook horen hoe hun weekend klinkt. Peter presenteert voortaan ook de ‘Radio 2 Top 30’ op zaterdag (van 11:00 tot 13:00 uur). Op vrijdag en zaterdag tussen 22:00 uur en middernacht draait Dirk Vlaeyen de hits aan elkaar voor ‘Radio 2 In the mix’.

Vaste waarden

Radio 2 blijft zich van de rest van het peloton onderscheiden met het dagelijks regionale nieuws. Ook online, in gebundelde krachten met VRT NWS. De ochtend blijft onveranderd, met nieuws dicht bij huis in het regionale ‘Start je dag’. Aansluitend gaat Sven Pichal als ‘De Inspecteur’ elke weekdag tussen 08:00 en 09:00 uur op zoek naar het antwoord op alle consumentenvragen. Ook ‘De Madammen’ Siska Schoeters, Anja Daems en Cathérine Vandoorne blijven op post van 10:00 tot 12:00 uur. Tussen 16:00 en 18:00 uur bijt David Van Ooteghem zich met ‘Spits’ vast in het nieuws van de dag.

Naast het radioverhaal blijft Radio 2 inzetten op het digitale verhaal met de eigen app, de socials en Radio2.be. De Radio 2 Bene Bene-muziekstream blijft te volgen via de Radio 2-app. Te downloaden op smartphone via app.radio2.be.


Spotlight

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Meer over VRT Radio 2

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx