RadioVisie

  • .
    TVV Sound
    .

Radio 2: ‘Het jaar van Raymond’ – nieuwe cover Paul Michiels (video)

Radio 2 zet naar aanleiding van de zeventigste verjaardag van Raymond van het Groenewoud, deze veelzijdige artiest een jaar lang in de spotlights. Voor ‘Het jaar van Raymond’ vraagt de publieke omroep elke maand een Vlaamse artiest om een cover te maken van een nummer uit het rijke oeuvre van Raymond. Het resultaat is een reeks van acht eigenzinnige covers door Vlaamse topartiesten onder de titel ‘Raymond & Vrienden’.

Na de eerste cover van Bart Herman zet nu ook Paul Michiels zijn jarige collega muzikaal in de bloemetjes. Michiels bracht vrijdag 29 mei tijdens het programma ‘De Madammen’ in primeur zijn cover van ‘Het verschil met mijn vriend Jan’ (1990). Raymond luisterde live mee en was laaiend enthousiast. “Prachtig! Ik heb genoten. Mijn dag is goed vanaf dit moment in elk geval. Ik word er instant vrolijk van.”   

° Lees verder onder de foto:

“De mooiste dag van het jaar”

Het zijn bijzondere tijden. Die frase is de voorbije weken en maanden al vaak uitgesproken. En op sommige dagen geldt dat nog meer dan op andere. Zoals onlangs toen Paul Michiels naar de VRT kwam om in de iconische Studio Toots een nummer op te nemen in het kader van ‘Het Jaar van Raymond’. Paul zag, en meer nog, spéélde voor het eerst sinds de lockdown terug samen met zijn muzikanten en compagnons de route; Hervé Martens, Dave Imby en Vincent Pierens. Het deed iets met de zanger. Na de opnames besloot hij: “Dit was tot hiertoe de mooiste dag van het jaar.”

Knipoog naar Jan Leyers

Paul Michiels en zijn muzikanten kozen er voor ‘Het verschil met mijn vriend Jan’ om onder handen te nemen. “Ik heb het altijd een heel tof liedje gevonden, ook al was het een B-kant. Toen ik voor dit project door het repertoire van Raymond aan het snuisteren was, kwam ik het nummer terug tegen,” vertelt Michiels. Waar Raymond in de oorspronkelijke versie zijn vriend en voetballer Johan – Jan voor de vrienden – Boskamp bezingt, wordt het bij The Duke een knipoog naar zijn soulbrother Jan Leyers. “Ik had direct Jan Leyers in gedachten als mijn vriend Jan. Het lied zit vol knipogen naar hem en Soulsister,” glimlacht de zanger. 

Paul’s versie van de song klinkt muzikaal heel anders dan de originele opname, meer soul en in ware club-sfeer. Omdat ze elkaar niet hadden kunnen zien en repeteren op voorhand, stond Paul voor de moeilijke taak om de bijzondere sound die hij in zijn hoofd had, in de studio duidelijk te maken aan zijn muzikanten. Paul Michiels: “De vertolking is perfect geworden wat ik in mijn hoofd had, daar ben ik heel blij om. Mijn muzikanten zijn topmuzikanten, dat blijkt maar weer.”

Het resultaat – een eigenzinnige cover van ‘Het verschil met mijn vriend Jan’ – inclusief coronavrije clip ontdek je in onderstaande video:


Amptec

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Radio 2 viert ‘Het jaar van Raymond’

Met unieke covers door Vlaamse artiesten. Bart Herman bijt spits af De zeventigste verjaardag van Lees verder

VRT zet Raymond van het Groenewoud in de bloemetjes

Op vrijdag 14 februari 2020 vieren we niet alleen Valentijn, maar ook de verjaardag van Raymond van het Groenewoud. Lees verder

Radio 2: Ook Dirk S. verlaat het pand (video)

En alweer eentje die het 'Huis van Vertrouwen' verlaat. Met zachte hand naar de uitgang Lees verder

Niels Destadsbader & Regi winnen Radio 2 Zomerhit 2021

Met een muziekshow vanuit Blankenberge werd zondagavond de winnaar gekozen van de Radio 2 Zomerhit Lees verder

Radio 2: Vanuit Blankenberge, via Brussel naar de app

Vorige week trok ‘onze Jos’ met fotocamera naar Blankenberge waar Radio 2 parkeert om dagelijks Lees verder

Radio 2 Zomerhit: de genomineerden zijn bekend

Radio 2 maakte donderdag 22 juli bekend welke tien artiesten kans maken op de felbegeerde Lees verder

Ann Reymen ruilt MNM voor Radio 2

Ann Reymen neemt na twaalf jaar afscheid van MNM. Ze maakt deze zomer de overstap Lees verder

Is de ‘buitenformule’ van Radio 2 versleten?

RadioVisie wil graag een bijdrage leveren aan het maatschappelijk debat over actuele gebeurtenissen. Omdat we Lees verder

Meer over VRT Radio 2

Inschrijven
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx
()
x