RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .
Heynen

Radio 2 en MNM zetten extra in op beweging, interactie én party!

Tijdens de coronacrisis zitten we meer in ons kot dan ons lief is. Nu komt er ook nog een extra lange paasvakantie. Daarom brengen de VRT-merken heel wat acties en programma’s voor en over kinderen en jongeren. Zo worden de volgende weken iets leuker én zinvoller voor de jongere generaties, van peuters tot pubers.

Radio 2: Kindervriendelijke paaszoektochten

Van zaterdag 3 tot en met zondag 18 april kan iedereen deelnemen aan de Radio 2 paaszoektochten in Bree, De Panne, Maasmechelen en Roeselare. Langs het parcours van elke zoektocht (telkens zo’n vier à vijf kilometer) staan acht paashazen. Zij vertellen elk een stukje van het verhaal en geven de jongste speurders een kleine opdracht. Bordjes met paaseieren wijzen de deelnemers de weg. Via de Radio 2-app kan iedereen de audio-instructies volgen. Meer info over de Radio 2 paaszoektochten vind je op Radio2.be.

Jongeren in podcast- en videoreeksen

In de nieuwe podcastreeks ‘Het zelfportret’ onderzoekt Laura Govaerts hoe tevreden bekende en onbekende jongeren zijn over hun uiterlijk. Ze zeggen openlijk hun gedacht over hoe ze naar zichzelf kijken. Onder meer Jonatan Medart, Shania Gooris, Nora Dari, Anouck Luyten en Regi praten over hun gezicht, lichaam, onzekerheden en dat lichaamsdeel waar ze trots op zijn. Alle zes afleveringen van ‘Het Zelfportret’ vanaf 6 april op mnm.be en jouw podcastplatform.

Nieuw zijn ook extra video’s in de reeks ‘De eerste keer’. Daarin ontdekken jongeren iets wat ze nooit eerder meemaakten. Dorianne Aussems, DJ van Generation M is het gezicht van de reeks. Tijdens de paasvakantie komen er video’s over de eerste keer make-up, de eerste keer een SOA en de eerste keer mediteren. Ontdek de video’s op MNM.be en via de MNM app.

‘De eerste keer’ met Dorianne Aussems

Eind 2020 maakte Dorianne (foto) een andere videoreeks die bijzonder de moeite loont om via dezelfde kanalen te herontdekken: ‘Nu is Ooit’. Oprechte, ontroerende verhalen van vier jongeren die allemaal iets of iemand hebben moeten loslaten. Maar hoe doe je dat eigenlijk? Bekijk de gloednieuwe videoreeks voor en door jongeren.

Tijdens de tweede week van de paasvakantie dompelt MNM de luisteraars onder in de ‘Teens’, het muzikale decennium van 2010 tot 2020. Toen veroverden sterren als Justin Bieber, Dua Lipa, Stromae, Taylor Swift en One Direction de wereld. Via de MNM app kan je jouw favoriete songs uit de ‘Teens’ doorsturen, op MNM hoor je de hele week de ‘Tien Minuten Teens’ van de luisteraars.

The Masked Party

De apotheose van de verlengde paasvakantie komt er voor jongeren op vrijdag 16 april, net voor de scholen terug open gaan. Dan lanceert MNM ‘The Masked Party’ samen met het departement Onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap. ‘The Masked Party’ is een technologisch digitaal evenement. Veel wil de jongerenzender daar nu nog niet over prijsgeven, maar wel al dit: ‘The Masked Party’ wordt een feest met artiesten waarop alle jongeren welkom zijn. Meer details worden op vrijdag 2 april, meegedeeld op MNM.


Amptec
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over VRT Radio2 Meer over MNM
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx