RadioVisie

  • .
    TVV Sound
    .

Radio 2 en MNM onderzoeken vrijetijdsbesteding van de Vlaming (video)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

40% van de kwetsbare gezinnen kan geen lidgeld voor een hobby betalen

“Geld maakt niet gelukkig” luidt het gezegde. Maar geld schept wél mogelijkheden en vergroot zo onrechtstreeks het geluksgevoel. Dat blijkt uit onderzoek van Radio 2 en MNM. Beiden onderzochten hoe gemakkelijk het is om deel te nemen aan vrijetijdsactiviteiten. Uit de resultaten blijkt dat Vlamingen in kwetsbare posities net daar extra moeilijkheden ondervinden.

Getuigenissen van jongeren op MNM

Maandag 15 maart

• ‘De Grote Peter Van de Veire Ochtendshow’ zoomt vandaag verder in op de resultaten van het onderzoek. Professor Wim Van Lancker die het onderzoek mee begeleidde, geeft extra uitleg.

• ‘Gillis & Govaerts’ gaan verder in op de digitale kloof die jongeren ervaren bij schooltaken of online lessen. Welke rol kan een school spelen om de jongeren te ondersteunen? DJ’s Laura en Sander vragen het aan leerkracht An De Cordier van het Smi in Aalst. Zij heeft tijdens de lockdown heel hard gewerkt om leerlingen die het moeilijk hebben aan een laptop te helpen.

Dinsdag 16 maart

• In ‘Generation M’ getuigen Yassin (15 jaar) en Sheila (21 jaar) over de emotionele stress die ze ervaren door het opgroeien in een kwetsbare omgeving. Door weinig ontspanning of vrijetijdsactiviteiten, financiële zorgen en een ander contact met leeftijdsgenoten.

Donderdag 18 maart

• ‘Gillis & Govaerts’: Wat doe je in je vrije tijd en wat zou je graag doen? DJ’s Laura en Sander spreken met een organisatie die ervoor zorgt dat jongeren toch op vakantie kunnen met het gezin en/of zo toch een hobby kunnen uitoefenen.

Ervaringen en tips op Radio 2

Karolien Debecker praat in ‘Wijs’ (dinsdag 16, woensdag 17 en donderdag 18 maart) met luisteraars over de resultaten van het onderzoek. Ervaringen en tips worden uitgewisseld. Wat als een uitstap naar de bioscoop of een concert niet haalbaar is? Wat doe je als ouder als er geen budget is voor een laptop voor je studerende kinderen? En wat is de emotionele impact van dat alles? In ‘De Madammen’ brengt Karolien dagelijks resultaten uit het onderzoek en verhalen van luisteraars. 

Radio 2 en MNM lanceren ook enkele videoportretten van Bianca, een alleenstaande moeder van 33, en haar oudste dochter Milana (16 jaar). Zij vertellen het verhaal achter de cijfers uit het onderzoek. Milana zou graag taekwando doen als hobby maar dat lukt thuis financieel niet. Tijdens de lockdown kon ze een laptop lenen via de organisatie De Moazoart in Lokeren, maar ze had weinig tot geen computerervaring waardoor dat geen evidentie was. Voor Biana is ontspanning op reis gaan. Dat lukt soms via het sociaal reisbureau. Dan kunnen ze naar zee of naar de Ardennen, maar ze blijft dromen over het buitenland.


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

De Radio 2-Madammen houden het voor bekeken

De Madammen, één van de best beluisterde radioblokken in Vlaanderen, neemt op 1 juli definitief Lees verder

Red Flames vlammen op de publieke radio

Het vrouwenvoetbal is de voorbije jaren alsmaar populairder geworden en zal deze zomer nog een Lees verder

Radio 2: zes weken zomerse knaldrang

Knaldrang is er bij jong én oud. De radiozenders van de publieke omroep zijn er Lees verder

Radio 2: Geen zomer zonder Zomerhit

Dit jaar slaan Radio 2 en Eén slaan de handen in elkaar, van maandag 11 Lees verder

Podcast: De (nog levende) iconen uit 75 jaar Radio 2 Limburg

Daan Masset spreekt in de vijfdelige podcast met zeven Limburgse iconische presentatoren van toen: hoe Lees verder

Radiomaker Dree Peremans overleden (audio)

Voormalig radioproducer en schrijver Dree Peremans (72) is plotseling overleden in Portugal. Dat meldt VRT.NWS. Lees verder

Radio 2 zoekt 1.000 Wéldoeners

Vrijwilligers zijn bijzonder schaars. En toch zijn ze ontzettend hard nodig. Daarom slaan Radio 2 Lees verder

VRT start nieuwe STIP IT-actie tegen pesten (video)

Vrijdag 4 februari werd een gloednieuwe editie van STIP IT gelanceerd. Daarvoor werkt Ketnet voor Lees verder

Meer over VRT Radio 2

Meer over MNM

Inschrijven
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx