RadioVisie

  • .
    Amptec
    .

Radio 2: ‘Beste Buren’-finale op 9 mei

Na de actie ‘Helden van de dag’, gelanceerd aan het begin van de paasvakantie, bedankt Radio 2 deze week de ‘Helden van de zorg’ en de ‘Beste Buren’. Daarmee wil men heel wat personen en beroepsgroepen, die in coronatijden volop in de weer zijn voor iedereen, in de schijnwerpers zetten. De postbode, de bakker, de slager, de boer, de verpleger, de buschauffeur, de pakjesbezorger… 

Radio 2 kreeg via de app ruim duizend berichten per dag van luisteraars die iemand in de bloemetjes wilden zetten. Gemiddeld zorgde ‘Helden van de dag’ voor 35.000 unieke dagelijkse bezoekers per dag in de app. Met nog andere acties, zoals de ‘Beste Buren huiskamerconcerten’, steeg dit aantal vaak tot meer dan 50.000.

Helden van de zorg

Als sluitstuk wil Radio 2 ook alle helden van de zorg laten voelen hoe hard iedereen hun werk apprecieert. Dokters, verpleegkundigen, verzorgers, dokters, mantelzorgers… Iedereen die iemand anders wil bedanken mag dit aan Radio 2 laten weten. Deze week krijgen de helden ook een gezicht in de app. Elke dag om 13:30 uur verschijnt een portret van iemand uit de zorg of mag iemand zijn of haar zorgheld uitgebreid bedanken. Vandaag beet acteur Peter Rouffaer de spits af. Hij vertelde Anja Daems over zijn ziekenhuisopname en hoe dankbaar hij het verzorgend personeel is.

Bedankt Beste Buren

In deze uitzonderlijke omstandigheden is het noodzakelijk dat we elkaar helpen als dat nodig is. En waar kan dat makkelijker dan in de eigen buurt? Onder de noemer ‘Beste Buren’ deelden luisteraars de afgelopen weken heel wat verhalen die hen bezighouden. Luisteraars kunnen hun persoonlijke ervaringen en alle verhalen online delen via de app en elke dag rechtstreeks tijdens het programma ‘Beste Buren’.

De zender heeft die solidariteit tussen buren trouwens gevoeld de voorbije weken. Tijd dus om uitgebreid te bedanken. Presentatoren Anja Daems en David Van Ooteghem staan samen met hun regionale ochtendcollega’s klaar om alles te bundelen tijdens een finale-uitzending van het programma, aanstaande zaterdag 9 mei.

Bedankt Postbodes!

Postbodes bpost 📯 en pakjesbezorges 📦: Bedankt! (ook van jullie grote baas en een pak Radio 2 luisteraars!)

Posted by Radio2 on Tuesday, April 7, 2020


Heynen
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over VRT Radio2
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx