RadioVisie

  • .
    .

Radio 2: Benjamin Roeges wint ‘Humorklas 2020’

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Benjamin Roeges heeft ‘De Humorklas 2020’ van Radio 2 gewonnen. Zeventig kandidaten schreven zich eind vorig jaar in. De drie finalisten Fré Vanwijnsberghe (17, Wilrijk), Yannick Joos (36, Laken) en Benjamin Roeges (37, Wambeek) moesten er door de coronamaatregelen wat langer op wachten, maar gisterenavond – woensdag 2 september – mochten ze het dan toch eindelijk tegen elkaar opnemen op het podium in Koer en Toer Aalst. 

De jury, bestaande uit juryvoorzitter Walter Baele, Maaike Cafmeyer en Liv Laveyne, koos Benjamin als de winnaar. Hij werd bekroond tot ‘Beste Leerling van De Humorklas 2020’. In het juryverslag dat werd voorgelezen door Maaike Cafmeyer, werd zijn originele kijk op het ondernemerschap in coronatijden geroemd. “Hij schakelt in snel tempo en naadloos van het ene onderwerp naar het andere. Het verhaal was rond. Soms plat, soms fijn, maar altijd verrassend”. Ook het publiek koos Benjamin Roeges als winnaar.

Benjamin Roeges is 37 jaar en komt uit Wambeek. Hij nam in 2013 deel aan ‘Zennekikomiek’, een comedytraject uit het Pajottenland. Hij haalde in 2014 de voorrondes van Humo’s Comedy Cup.

° Tekst gaat verder onder de foto

Elke twee jaar gaat Radio 2 op zoek naar opkomend comedytalent. Cabaret, stand-upcomedy, humoristische liedjes, muzikale humor, sketches… Alles kan en alles mag, zolang er kan worden gelachen. Uit de vorige edities onthouden we deelnemers zoals Jens Dendoncker, Kamal Kharmach, Sander VDV, Yannick Noben, Soe Nsuki en Amelie Albrecht. Allemaal hebben ze intussen hun sporen verdiend op en naast het podium.

Het parcours

‘Editie 2020’ begon reeds in december 2019 met zeventig kandidaten die een filmpje instuurden. Na een intense selectiedag waarbij beginnende stand-upcomedians auditie deden voor ‘meester’ Han Coucke en een Radio 2-jury werden negen kandidaten geselecteerd, waarmee Coucke aan de slag ging in workshops.

De Humorklas is een afvalrace. Elke finaleronde vallen er drie kandidaten af, tot de drie finalisten bekend zijn. Nieuw dit jaar is dat zij samen met de winnaar van de vorige editie, Yannick Noben, door Vlaanderen toeren tijdens de Finalistentour. Eerstvolgende haltes (voorlopig): zaterdag 19 september in CC Merelbeke en zaterdag 24 oktober in CC Diepenbeek.

De Humorklas 2020 © Radio 2

Han Coucke moest de klus niet alleen klaren. Tijdens de workshops kwamen ook verschillende gastdocenten langs om de beginnende stand-upcomedians iets bij te leren: Henk Rijckaert (vloggen met humor), Walter Baele (typetjes en imitaties) en Jeron Dewulf (improvisatie). Tijdens de verschillende finalerondes kregen de leerlingen de kans om hun talenten aan het publiek en een jury van bekende comedians en comedykenners te tonen.


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Meer over VRT Radio 2

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx