RadioVisie

 • .
  Amptec
  .

Radio 2: Abba op 1 in ‘Top 80 van de jaren 80’

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

De muziek uit de jaren 80 stond deze week centraal bij de Grootste Familie. Tot vrijdagavond konden luisteraars hun drie favoriete nummers kiezen voor een plek in de afsluitende hitlijst. Die werd gisteren, zaterdag 18 april, gepresenteerd door Siska Schoeters en Peter Verhulst.

‘The winner takes it all’ van ABBA is het favoriete nummer uit de jaren 80 bij Radio 2. De ABBA-klassieker uit 1980 stoot verrassend een andere vaste gast uit allerlei eindejaarslijstjes van de troon: ‘Summer of ’69’ van Bryan Adams. De opvallende samenwerking tussen David Bowie en Queen ‘Under pressure’ uit 1981, vervolledigt de top 3 die daarmee volledig door elkaar is geschud.

Het ABBA-nummer uit 1980 gaat over het einde van een relatie. Het lied had oorspronkelijk een andere titel, ‘The story of my life’, maar kwam toch uit onder de iconische zin die door zangeres Agnetha Fältskog wordt gezongen in het refrein. Groepsleden Björn Ulvaeus en Benny Andersson schreven het, en hoewel het lijkt te gaan over de scheiding van Ulvaeus en Fältskog in 1979, wordt dat door beiden met klem ontkend. In de ABBA-film ‘Mamma mia!’ zingt actrice Meryl Streep een bijzondere versie, die je hier kan bekijken.

In de lijst zit behoorlijk wat beweging: er werden maar liefst dertig nieuwe nummers in de top 80 gestemd. Elf daarvan zijn Nederlandstalig, met ‘De roos’ van Ann Christy als hoogst genoteerde lied op plaats 15. Dire Straits duiken vier keer op en zijn daarmee het populairst. Bruce Springsteen haalt met twee van zijn liedjes de top 10. Meer info vind je op de website van Radio 2.

Top 10

 1. ABBA – The winner takes it all
 2. Bryan Adams – Summer of ’69
 3. David Bowie & Queen – Under pressure
 4. Bruce Springsteen – The river
 5. Dire Straits – Brothers in arms
 6. Golden Earring – When the lady smiles
 7. Toto – Africa
 8. Bruce Springsteen – Dancing in the dark
 9. A-ha – Take on me
 10. Europe – The final countdown

TVV Sound

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Meer over VRT Radio 2

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx