RadioVisie

  • .
    .

Radio 10’s Rob van Someren te gast in ‘De Broadcast’

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

‘De Broadcast’ is terug. In de eerste  aflevering van het derde seizoen is Radio 10 DJ Rob van Someren te gast. Gastheren Patrick van Denderen en Peter Oostrom praten uitgebreid over zijn rijke loopbaan aan de hand van fragmenten, verhalen en anekdotes. Rob begon op zijn zeventiende bij de legendarische Amsterdamse piraat Radio Decibel (1977-1985) waar hij de mengtafel deelde met onder andere Daniel Dekker, Adam Curry en Jeroen van Inkel.

In 1988 kwam hij terecht bij het beginnende Radio 10, hij werkte daarna bij Radio 3, Radio Veronica en de laatste jaren is hij te horen met de middagshow bij Radio 10. Hij won twee mooie radioprijzen waaronder de Gouden Radioring. De loopbaan van Rob kent naast veel hoogtepunten ook enkele dieptepunten. Alles wordt besproken in de podcast. Ambieert hij een functie van Radiobaas? En hoe houd je drie decennia lang radio maken leuk?

Rob ziet in deze tijd met een veelvuldig aanbod van content nog steeds heel veel ruimte: “Als je radio maakt, dan denk ik ook, dan moet je duiken in het gat waar andere platformen niet aan kunnen voldoen”. Hoe kijkt hij naar de huidige manier van radiomaken? “Ik word weleens moe, en ik denk dat dat ook te maken had met de vervlakking van de radio, dat dj’s kapot gecoacht werden. Wees nou jezelf, dat hou je het langst vol. Wat ik nog altijd heel belangrijk vindt bij radio maken is sfeer”.

Veronica

Zijn gedwongen vertrek bij Radio Veronica, wat leidde tot een rechtszaak, noemt Rob eerder een incident en dat vindt hij nog steeds. “Zo hoor je niet met elkaar om te gaan, dat heeft bij mij best wel een redelijk wondje geslagen. Dat heeft wel wat tijd nodig gehad om daar een beetje van af te komen, want ik had nooit gedacht dat mensen in staat zouden zijn een ander zo achterbaks te behandelen. Dat een bedrijf waarvoor je werkt in staat is om valse verklaringen af te geven, in geschrift, in een rechtbank”. 

Rob zit nu al sinds 2015 gelukkig en succesvol op Radio 10, als DJ, maar ambieert hij ook nog een rol als zenderbaas? “Ik heb ook wel gelezen en gehoord dat mijn naam gonst, maar uit het bedrijf nog niet gehoord. Dus wat dat betreft ook nog geen reden om er over na te denken. Je hoeft mij niet te vertellen hoe ik denk dat we met dit station weer een paar stappen verder kunnen, maar dat hoeft wat mij betreft niet in de rol van station manager te zijn”. 

De Broadcast

Sinds oktober 2020 is ‘De Broadcast’ te beluisteren op de grote podcast streamingdiensten of via De Broadcast.nl. Podcast hosts Peter Oostrom en Patrick van Denderen interviewen elke aflevering een andere gast. Dat doen ze aan de hand van fragmenten/anekdotes/meningen en andere passende onderwerpen. Het is een soort ‘portret podcast’. Gasten als Humberto Tan, Catherine Keyl, Rick Romijn, Marieke Elsinga, Rick van Velthuysen, Eddy Keur, Henny Huisman en Toine van Peperstraten hebben al deelgenomen. De volgende gast is NPO Radio 2 DJ Wouter van der Goes.

° Abonneren en luisteren kan via de bekende podcast streaming diensten (zoek op ‘De Broadcast’). Zoals via bijvoorbeeld Google Podcasts of via De Broadcast.nl
° De Broadcast op Socials: @debroadcast (Twitter, Instagram, Facebook)


Amptec

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Blad 1587: Roularta, Radio 1, TOPradio (audio)

• Roularta fuseert Nederlandse magazine-uitgeverijen • Podcast: wat doet dementie met een mens? • De Lees verder

Radio 1: de begrafenis van Queen Elizabeth

De uitvaart op maandag 19 september wordt ook rechtstreeks uitgezonden op Radio 1. De plechtigheid Lees verder

Blad 1579: MENT, Studio Brussel, Radio France

• MENT te horen via Radioplayer • StuBru zoekt eindredacteur • Programma’s Radio France herbeluisterbaar Lees verder

Blad 1577: Valerie Wynants, PXL Radio, Prix Europa

• Valerie Wynants naar Studio Brussel • Limburg: Radio VRD wordt PXL Radio • VRT-podcasts Lees verder

Blad 1574: Waregem1, Universiteit van Vlaanderen, Radio Andorra (video)

• De nieuwe Waregem1 al gehoord? • Kan nieuws neutraal zijn? • Historische zender Radio Lees verder

Blad 1573: We Are Various, Pieter van der Wielen, Bandcamp

• We Are Various, eclectische radio uit Antwerpen • ‘Het Uur met Pieter van der Lees verder

Blad 1568: Radio Land van Waas, Vibe Radio, Apple Podcasts

• Radio Land van Waas live op Vredesfeesten • Nederland: Nico doet er nog eentje Lees verder

Blad 1567: Radio Tequila, DAB+ in Zwitserland, Spaces

• Willy Sommers op 40 jaar Radio Tequila • Zwitserland: kwart inwoners blijft vasthouden aan Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx