RadioVisie

 • .
  Spotlight
  .
TVV Sound

Radio 10: ‘90’s Top 510’ (video)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Morgen, maandag 14 juni start bij Radio 10 de ‘90’s Top 510’. Dat is een lijst met de allerbeste en grootste hits uit de nineties. Althans volgens luisteraars. Tegelijk wordt teruggeblikt op de bijzondere jaren 90: de tijd van mierzoete powerballads, girl- en boybands, eurodance, happy hardcore en rock. De nummer 1 in de is ‘Rainbow in the Sky’ van DJ Paul Elstak geworden.  

Niet alleen de muziek uit het bewuste decennium was bijzonder. Het was ook de tijd van opvallende videoclips, series als Friends, Vrienden voor het Leven en Baantjer waren op televisie, we spaarden massaal Flippo’s en maakten gebruik van de eerste mobiele telefoons. De komende week blikt Radio 10 uitgebreid terug op deze een andere bijzonder fenomenen.  

Radio 10-dj Gerard Ekdom: “Het leuke aan de nineties is de uiteenlopende muziek. Er was voor ieder wat wils, zo konden zowel gabbers als liefhebbers van Nederlandstalige muziek hun hart ophalen. Die diversiteit zie je ook terug in de top 10 van de ‘90’s Top 510’. Persoonlijk kijk ik erg uit naar de echte rock-nummers en grunge bands uit de lijst. Denk hierbij aan Nirvana en Guns ’N Roses, grote bands die we nu nog steeds veel horen. Ikzelf begon in de jaren 90 als dj op nationale radio, een mooie tijd!” 

De Top 10 van de 90’s Top 510

 1. DJ Paul Elstak – Rainbow in the Sky
 2. George Michael & Queen – Somebody to Love
 3. Guns N’ Roses – November Rain
 4. 2 Unlimited – No Limit
 5. Metallica – Nothing Else Matters
 6. Acda & de Munnik – Het regent zonnestralen
 7. U2 – One
 8. Charly Lownoise & Mental Theo – Wonderful Days
 9. Depeche Mode – Enjoy the Silence
 10. Bon Jovi – Bed of Roses

° De ‘90’s Top 510’ is te horen van maandag 14 tot en met donderdag 17 juni van 09:00 tot 19:00 uur en op vrijdag 18 juni van 08:00 tot 16:00 uur op Radio 10. Verder staan ook de website en social-kanalen van Radio 10 helemaal in het teken van de jaren 90. 


Spotlight

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx