RadioVisie

  • .
    .
TVV Sound

Radio 1: Kobe weet niks meer, Danira net heel veel

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Haar oud televisie één-partner Kobe Ilsen – ze presenteerden er samen het programma ‘Over Eten’- maakt alweer een hele tijd radio. Al is het medium ook voor Danira Boukhriss niet helemaal nieuw, toch is het haar minder vertrouwd. Kobe startte in 2004 bij Studio Brussel en is de voorbije jaren met een zekere regelmaat te horen op Radio 1 met onder andere ‘Weet ik veel’, waarvan ook een tv-versie is gemaakt.

Omdat toeval niet bestaat debuteerde Danira deze week in dat doordeweekse 1-programma (12:00-13:00 uur) ‘Weet ik veel’, waar ze… Kobe Ilsen verving. “Voor het presenteren was ik niet echt zenuwachtig, maar wel voor al die knoppen’, liet ze noteren in de krant ‘De Morgen’. Een minimum aan ervaring was haat echter niet vreemd, want in 2016 was ze een weekend te horen tijdens ‘De ochtend’ op datzelfde Radio 1.

“Maar toen stond de ervaren radiomaker Lode Roels (46) aan mijn zijde”, zegt de Vilvoordse. “Dit keer is het voor het eerst dat ik er alleen voor sta en dat valt geweldig mee. Radio is intiem, maar tegelijk voel je je veel minder bekeken. Letterlijk natuurlijk, maar ook figuurlijk. Ik vind het ook wel een prettig idee dat ons radioprogramma bij veel mensen misschien op de achtergrond te horen is, terwijl ze met allerlei andere dingen bezig zijn.”

Normaal presenteert Kobe Ilsen #weetikveel – de uitzending waarop het gelijknamige tv-programma gebaseerd is – tijdens de zomer. Nu hij met vakantie is, vervangt Danira hem. “Hij heeft me een spoedcursus gegeven en ik ben ook een keer gaan dubbellopen om te zien hoe hij het doet. Voor het presenteren was ik vooraf niet zenuwachtig, maar het technische aspect, die tientallen knoppen bedienen: daar ben ik nog niet zo vertrouwd mee als Kobe. Gelukkig ben ik tot nu toe van blunders bespaard gebleven.”

Danira – gisteren donderdag 12 augustus 31 jaar jong geworden – vervangt Kobe nog tot 27 augustus.


Spotlight

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Meer over VRT Radio 1

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx