fbpx

RadioVisie

  • .
    Amptec
    .

Radio 1: info-programma’s krijgen nieuwe presentatoren

Na de zomervakantie wordt een carroussel van presentatorenwissels in gang gezet bij Radio 1. Niet ongewoon dat na enkele jaren de duo’s die de informatie-programma’s voor hun rekening nemen, vervangen worden of onder elkaar wisselen. Dit is vanaf september 2020 ook nu weer het geval.

Doordeweeks versterking van Gert Geens

Ruth Joos (foto bovenaan – links) en Xavier Taveirne (rechts) gaan beurtelings ‘De Ochtend’ op Radio 1 voor hun rekening nemen. In de namiddag, wisselen Ruth Roets (foto) en Gert Geens elkaar elke week af tijdens ‘De Wereld Vandaag’. Michael Van Droogenbroeck gaat in op zaterdag ontbijten tijdens ‘De Ochtend’ bij een toppoliticus met wie hij de week overloopt. Ruth Joos ruilt ‘De Wereld Vandaag voor De Ochtend’. Die presenteert ze elke week afwisselend met Xavier Taveirne. Ze worden bijgestaan door Benedikte Coussement (midden). Zij zorgt voor updates en reacties op de belangrijkste nieuwsverhalen.

Ruth Joos: “Ik cirkelde er al een poosje omheen, maar ben er nu eindelijk beland: daar waar elke radiomaker wel eens wil zitten. De vroege ochtenduren. Radio was de voorbije maanden zo aanwezig, zo nabij en informatie was zo cruciaal; ik wil die behoefte in het volgende seizoen goed invullen. Zeer blij ook dat ik in één adem mag genoemd worden met dat topteam dat er al zit. En dan nu: zomerslaap!”

Bij ‘De Wereld Vandaag’ blijft Ruth Roets op post. Zij wisselt af met Gert Geens, die de plaats in neemt van Ruth Joos. Gert is bekend van  Sporza radio en viel eerder al in bij ‘De Ochtend’ en De Wereld Vandaag in vakantieperiodes.

Gert Geens (foto): “Mijn Sporza-hart klopt al een hele tijd, maar de interesse voor het ‘andere’ nieuws is met de jaren alleen maar gegroeid. Vandaar dat ‘De Wereld Vandaag’ presenteren – zonder Sporza los te laten – naast een stevige uitdaging toch ook een radiodroom is die uitkomt. Het vervolg van 2020 kondigt zich nog heel boeiend aan, met de regeringsvorming, de Amerikaanse verkiezingen, en niet te vergeten – als corona het toelaat – een heel drukke sportkalender, en ik ben heel blij dat ik daarbij op de eerste rij mag zitten. ”

De nieuwe zaterdag en bezoek op zondag

In het weekend wordt voormalig nieuwslezer Jan Van Delm zaterdag en zondag de vaste presentator van ‘De Ochtend’. Op zaterdag gaat Michaël Van Droogenbroeck op bezoek bij toppolitici voor een politiek ontbijtgesprek.

Michaël Van Droogenbroeck (foto): “’De Ochtend’ weer op de kaart zetten met politieke interviews. Dat was de uitdaging waar we twee jaar geleden aan begonnen. En daar zijn we ook in geslaagd, denk ik, dankzij een heel goed team. Het was erg fijn om te doen, maar het ochtendritme was ook erg vermoeiend. Vanaf september keer ik terug naar financieel-economische verslaggeving voor VRT NWS, over de grootste economische crisis in decennia. Maar de liefde voor de radio zal nooit helemaal verdwijnen, en daarom ben ik blij dat ik voortaan elke zaterdag op ontbijt kan bij een politicus.”

Naast Michaël blijven ook andere VRT-experts vaste gasten in ‘De Ochtend’, met analyse en duiding: Ivan De Vadder, Leen De Witte, Riadh Bahri, Björn Soenens, Veerle De Vos, Peter Vandenbempt en vele anderen. (NUG)

Credits alle foto’s: VRT


TVV Sound

Meer over VRT Radio 1

Je zou ook interesse kunnen hebben in...
2011: Brandy bubbels voor Radio 1 (audio)

Sinds goed twee weken kreeg Radio 1 een nieuwe vormgeving. Het aangepaste auditieve logo en Lees verder

Tom De Cock zet volgspot op literaire debutanten

De weg naar de top van de literatuur is geplaveid met bloed, zweet en goede Lees verder

Radio 1 lanceert het nieuwe cultuurseizoen

‘Culture Club’, het kunst- en cultuurprogramma van Radio 1 op de vrijdagavond is terug. De Lees verder

Radio 1 najaar: podcasts, duiding, sport en vaste waarden

Het najaar van Radio 1 kleurt behoorlijk sportief. Vanaf morgen is er drie weken lang Lees verder

De Ronde van Frankrijk op de radio

Op zaterdag 29 augustus gaat de Ronde van Frankrijk- editie 1907 van start in Nice. Lees verder

2011: Penisverlengers aangeboden bij Radio 1

Iedereen krijgt ze wel eens in zijn inbox: mailtjes met reclame voor ‘penis enlargers’ en Lees verder

Radio 1-programma “#weetikveel” naar Eén

"#weetikveel", momenteel doordeweeks te horen tussen 12:00 en 13:00 uur op Radio 1, krijgt ook Lees verder

Er komt weer (sport)leven in Radio 1

De sportliefhebbers bleven de afgelopen maanden noodgedwongen op hun honger zitten, maar de volgende weken Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Meer in vrt
Het radiodagboek van 18 juni – 170 (video)

Het radiodagboek van 17 juni – 169 (audio)

Het radiodagboek van 16 juni – 168 (video)

Blad 521: Lieven, Sam en Tineke (video)

Blad 520: Zendtoren, Hitkwis en Thierry B. (video)

2013: Constructief gesprek Vlapo en VRT

Sluiten