RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .

Radio 1: ‘Het Geheugen van de Mug’

Nog maar pas pakte de nieuws- en info-zender van de publieke omroep uit met de podcastreeks ‘Groen Gebladerte’, of daar is alweer een volgend initiatief. Radio 1 lanceert vandaag de gloednieuwe reeks: Het Geheugen van de Mug. 

Tien historische verhalen die de geschiedenisboeken nooit hebben gehaald, maar die te leuk zijn om niet te vertellen. Vanaf nu te beluisteren via de app van Radio 1, op Radio1.be of via een favoriete podcast-app. We weten nog dat Julius Caesar is doodgestoken door Brutus. En dat de opera de Stomme van Portici tot de Belgische onafhankelijkheid heeft geleid. Maar… wie weet nog dat er ooit ín een dinosaurus een heus diner heeft plaatsgevonden?

Dat op het Vlaams Nationaal Zangfeest ooit iemand de partituur van Toots Thielemans in stukken scheurde? En dat we in 1866 al debatteerden over ‘versoepelende maatregelen’ naar aanleiding van een epidemie? Koen Fillet gaat in gesprek met gepassioneerde cultuurhistorici van de KU Leuven en delft onbekende, historische verhalen op. (Foto: VRT – Jokko)

Het Geheugen van de Mug: Op maandag en dinsdag volgen bij Radio 1 tussen 22:00 en 23:00 uur enkele verhalen uit deze reeks tijdens het programma ‘Zandman’. Alle details, over alle afleveringen vindt u hier terug.


Heynen
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over VRT Radio 1
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx