RadioVisie

  • .
    .
TVV Sound

Raad Van State vernietigt erkenning Stadsradio Vlaanderen

Het minste wat men van het jaar 2020 kan stellen is dat het een turbulent jaar is geworden. Niet in het minst in de radiowereld. De ‘entree’ van Covid-19 speelde een rol, maar ook enkele opmerkelijke beslissingen van de Vlaamse Regulator voor de Media en de Radio van State (RVS), waren en zijn daar niet vreemd aan. Deze laatste zorgde voor een opmerkelijk vonnis in verband met Stadsradio Vlaanderen (SRV). 

Op datum van 16 december heeft de Raad van State de erkenning van Stadsradio Vlaanderen vernietigd. Dit gebeurde op vraag van Radio Maria. Het netwerk zal dus net zoals Hit! destijds, alle activiteiten moeten staken. De RVS geeft de overheid wel vier maanden de tijd om orde op zaken te stellen. Stadsradio Vlaanderen kan dus nog gedurende die tijd blijven uitzenden. De kans is reëel dat Minister van Media Benjamin Dalle Minister dit netwerk opnieuw openbaar gaat verdelen. 

Een complete analyse van het vonnis kan u maandag aanstaande, 21 december, bij ons lezen. Voor de doe-het-zelf juristen is dit al een copy van het vonnis om te downloaden.

Lees ook: Waarom werd erkenning Stadsradio Vlaanderen ingetrokken?


Heynen
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Inschrijven
Abonneren op
guest

14 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
ikke
ikke
19 december 2020 - 18:43 18:43

ten gronde lijkt me niet erg veel verkeerd. finaal valt men over de verwoording van de motivatie. Zo zijn er vroeger nog erkenningen ongedaan gemaakt en weer opnieuw erkend met een betere formulering. Soms de dag nadien…

Ricky
Ricky
19 december 2020 - 17:10 17:10

Als Radio Maria denkt zo meer luisteraars te krijgen, zijn ze toch wel verkeerd.
Ik respecteer wel het werk van Maria, maar zouden ze niet beter blijven zorgen voor wat ze begonnen zijn in plaats van anderen proberen het leven zuur te maken? In mijn vorige reactie viel ik een beetje uit naar de modernere muziek, maar ja, voor ieder wat wils. Maar dat ze dan van Stadsradio blijven. Ze krijgen onherroepelijk mijn volledige steun.

Ricky
Ricky
19 december 2020 - 16:48 16:48

Er is maar een zender die de hele dag door muziek draait zoals Stadsradio Vlaanderen, muziek uit onze tijd (geboren in ’61). Al dat nieuw (lawaai) mogen ze voor mij bannen.
Af en toe zit er nog iets tussen dat op wat gelijkt, maar dat is eerder zeldzaam. Geef ons daarom maar Stadsradio. Volgens mij enkel de macht van het geld. Die “oudjes” zullen nog jaren meegaan, die nieuwe zijn na een paar maanden verleden tijd.
Dus, blijf van die zender af!!!

PVM
PVM
19 december 2020 - 23:46 23:46
Antwoord aan  Ricky

Wat muziek betreft geef ik u volledig gelijk, ik ben geboren in 1956 en deze zender brengt muziek voor ons ( net als Yesterdayland trouwens). Maar ik erger mij wel aan het nieuws die niet zo professioneel over komt en die gesproken jingles die van de eerste dag nog steeds gebruikt worden. De gezongen jingles zijn wel beter. Het station is ook al aardig gegroeid maar mist de professionele uitstraling nog.

Ricky
Ricky
20 december 2020 - 09:56 09:56
Antwoord aan  PVM

Best PVM
Dat het niet zo professioneel klinkt, daar kan ik nog mee leven.
De ene heeft meer poen dan de andere om wat professioneler te klinken, maar als de spirit er achter zit en de gedrevenheid.. dat is het voornaamste voor mij.
Zeker in deze tijden, heeft men het wel moeilijker dan anders.
Jij hebt ook met volle teugen kunnen genieten van alles wat op zee gebeurde, die zenders klonken ook veel professioneler dan onze landzenders. Ik mis die tijd toch hoor.

PVM
PVM
20 december 2020 - 13:59 13:59
Antwoord aan  Ricky

Ik mis die zeezender tijd ook, en geen enkele zender kan mij het juiste geven, alswat de zeezenders en in het bijzonder Mi Amigo mij vroeger hebben gegeven. Ik was een rasechte fan, ging naar bijna alle bijeenkomsten van de fanclub, enkele keren naar Playa de Aro geweest, met de fanclub tot aan het tweede zendschip gevaren… Mijn wagen hing vol met stickers van Mi Amigo. Mijn jeugd was dan een jeugd waar je ze niet kon wegdenken. Ook Atlantis was daarbij maar die stopten dan, dus kon je niet anders dan luisteren naar Mi Amigo. Nu luister ik zowel overal naar: Stadsradio Vlaanderen, BNL, Yesterdayland, radio 2, en legendsradio op internet. Maar die goede oude tijd is er niet meer.

PVM
PVM
19 december 2020 - 01:28 01:28

Is me dat verschieten zeg, ik denk dat die ook goed bezig waren. Was in het begin 1 van mijn favoriete zenders, maar die lelijke gesproken jingles en het wat amateuristische nieuws hebben me dan laten afhaken.

Dimitri
Dimitri
18 december 2020 - 23:44 23:44

Het netwerk met de kruimelfrequenties wordt afgestraft. De vraag die nu spontaan in mij opkomt is, waarom geraakt Netwerk 1 er dan wel mee weg?

Matthias
Matthias
19 december 2020 - 11:41 11:41
Antwoord aan  Dimitri

Omdat netwerk 1 speciaal voor SBS werd gereserveerd.

John
John
19 december 2020 - 19:29 19:29
Antwoord aan  Matthias

Benieuwd hoe lang SBS nog geld zal willen pompen in een radiozender waar geen kat naar luistert

steven
steven
20 december 2020 - 07:17 07:17
Antwoord aan  John

Nrj groeit bij elk luisteronderzoek langzaam maar zeker. En eenmaal dab de norm is geworden hebben ze het grote nadeel van het slechtere netwerk ten opzichte van een MNM ook niet meer. Zeker bij de jongere doelgroepen kunnen ze hun plaats claimen. Daarnaast verlieslatend ben ik zo zeker niet van gezien de samenwerking met Nostalgie dat echt booming is geworden.

Boonen Jean-Marie?
Boonen Jean-Marie?
18 december 2020 - 20:05 20:05

Dat is slecht nieuws voor srv.Wie komt er dan in de plaats?

Jeroen
Jeroen
20 december 2020 - 12:32 12:32
Antwoord aan  Boonen Jean-Marie?

Misschien Radio Fiasco uit Wielsbeke? 😉

David
David
21 december 2020 - 21:52 21:52
Antwoord aan  Jeroen

Radio RFW doet me terugdenken aan de tijd dat ik nog moeite moest doen om “verre” lokale radio’s te ontdekken. Zo nu en dan even antenne verlengen, veel draaien en zoeken en op zaterdagavond de RFW 42 ( ik dacht toch dat het de 42 was ). In die tijd luisterde ik vooral naar de bliksemsnelle 102.9: wat was dat een keigoed format. Voltage uit Harelbeke, alleen leek het journaal heel erg op wat we nu op SRV horen. Het was ook de tijd dat ik enkel op vrijdagavond even naar WLO luisterde met de “Telex top 40 plus 1″… Elk jaar brachten ze daar Yoko One en John Lennon in de hitparade, om in de tijdsgeest te blijven. Mooie tijden om toen nog de charme van het geruis te horen. Internet is toch niet hetzelfde…

Don`t copy text!
14
0
Deel hier gerust uw gedachtenx