RadioVisie

  • .
    Heynen
    .
Heynen

Raad van State scoorde een Hit!

Vrijdagavond bereikte ons het nieuws dat de Raad van State de licentie van ‘netwerk 3’ geschorst had omdat de inhoud niet waarheidsgetrouw bleek te zijn. We brachten het bericht in primeur. Een primeur die er eigenlijk nooit had mogen zijn. Enerzijds omdat het niet netjes is als je kandideert met onjuiste gegevens, anderzijds omdat de ‘examinator’, in dit geval de Administratie Media allesbehalve een waterdicht plan had om dit soort ‘onregelmatigheden,’ te voorkomen. 

Zoals het er nu naar uitziet had de nv C FM nooit een licentie mogen krijgen voor Hit!. Het zou iedereen veel moeite, miserie en kosten bespaard hebben. Dat Hit! (voorlopig) uit de lucht moet is een zoveelste blamage voor alle betrokken en laat helaas opnieuw zien dat al veertig jaar lang ondoordachte plannen in elkaar geknutseld worden die het Vlaamse radiolandschap meer schade dan profijt hebben gebracht. Jammer voor alle betrokkenen. Alweer…

Geen neerslag, toch parapluweer

Na de publicatie van het bericht hebben we bij alle spelers gepeild naar een reactie. Het Kabinet Media wil nog niets kwijt over de beslissing van de Raad van State. Verder kunnen we kort zijn; van niets zeggende antwoorden tot ‘voorlopig geen commentaar, we wachten op de officiële documenten’. Of men verwijst door naar anderen omdat ‘ik er niks mee te maken had’. En de politieke partijen dan? De grote stilte of er wordt geattendeerd op eerdere rapporten van de Commissie Media. 

Of nee, Groen, bij monde van Bart Caron, liet wel van zich horen: “Niemand wil terug naar het rommeltje van vroeger. Maar aan de beoordelingsprocedure schort wel nog iets, als je niet kunt checken of een radiostation de waarheid spreekt en zal doen wat het belooft in zijn aanvraag. Dan riskeer je met enkel lucht te eindigen.”

Opmerkelijke De Morgen

Wat ons ook benieuwde was hoe de modale krantenpers met het bericht van de schorsing zou omspringen, wetende dat alle dagbladen in dit land worden uitgegeven door media-concerns die zelf radiostations bezitten. Ook hier kunnen we kort zijn. De Standaard hield het bij een mini artikel waarin het feit van de schorsing wordt gemeld en RadioVisie wordt genoemd als bron. Netjes. VRT NWS en Knack.be hebben een foute bronvermelding. Zij verwijzen naar De Morgen en De Standaard. Al baseren ze zich daarvoor op een persbericht van Belga. Niet netjes! Grote jongens onder elkaar, zullen we maar denken.  

De Morgen bracht een zeer ongebruikelijk stuk dat we eerder verwacht hadden in de tabloidpers. Die bestaat, gelukkig, niet echt in Vlaanderen. Even dachten we dat de auteur van het artikel zich van ‘gazet’ had vergist en dat het stuk was bedoeld voor Het Laatste Nieuws. TOPradio speelt er de hoofdrol. Terecht overigens wordt benadrukt dat zij aan de basis liggen van de uitspraak van de Raad van State. Zonder hun bemoeienis en klacht bij de RVS was iedereen ermee weggekomen. 

“Malafide kandidaat”

Bruno Heyndrickx: “Hit fm heeft blufpoker gespeeld maar heeft verloren. Het dacht wellicht dat zijn beweringen niet gecontroleerd zouden worden, en dat was in eerste instantie ook het geval. We kwamen net na Hit in de ranking na de beoordeling. En nu blijkt er nog sprake van zware misleiding van een malafide kandidaat”.

Misschien wordt het tijd dat er naast de een Partij voor de Dieren ook eens een Partij voor de Media komt, met één enkel agendapunt; de huidige Augiasstal voor eens en altijd uitmesten en het Vlaamse radiolandschap de 21ste binnen te loodsen. Met de klassieke politieke spelers lijkt dit maar niet te lukken. Al vier decennia niet.

Heynen

° Lees ook: Raad van State: het Hit!-arrest


Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx