fbpx

RadioVisie

  • .
    .

Raad Van State schorst Hit!

Vrijdag 23 februari schreef de Raad van State een stukje Vlaamse radiogeschiedenis. De erkenning voor ‘netwerk 3’ toegekend aan de NV C FM, bekend onder de roepnaam Hit! werd immers geschorst. Dat betekent dat de vergunning voorlopig wordt ingetrokken en dat men vanaf dan aangemerkt kan worden als ‘radiopiraat’. Van zodra Hit! officieel op de hoogte is gebracht, wat momenteel nog niet het geval is, moeten de uitzendingen gestaakt worden om te voorkomen dat de Vlaamse Regulator voor de Media het BIPT op pad stuurt.

Hoe is het zover kunnen komen? Het dossier van Hit! leek in theorie beter dan dat van TOPradio dat voor hetzelfde netwerk kandideerde. Hit! zou een vrouwenzender worden in samenwerking met Flair en zou een beroemde Vlaamse zanger als groot uithangbord krijgen. Bovendien zouden een aantal mensen aan het project meewerken die tot tien jaar ervaring hadden bij bedrijven zoals Medialaan. Als kers op de taart zou meer dan zestig procent van de ploeg uit vrouwen bestaan en zou men ook opkomen voor kansarme vrouwen. Een stevig dossier dus.

TOPradio dat tegen deze erkenning procedeerde heeft in haar verweer onweerlegbare bewijzen gestoken dat een aantal van deze beweringen op de helling zette. Zo ontkent Sanoma, de uitgever van Flair ook maar van iets te weten. Daarin gevolgd door tal van personen die ook in het erkenningsdossier genoemd werden. Je kan het de Administratie Media moeilijk aanrekenen dat ze dit soort zaken voor waar hebben aangenomen. Het is gewoon uiterst vreemd dat dergelijke zaken in een dossier gezet worden.

Dat vonden de rechters van de Raad Van State dus ook. Uiteraard moet het proces nog ten gronde gevoerd worden. Het aantal keer dat een schorsing niet tot een definitieve vernietiging leidde is echter op één hand te tellen. De ‘zaak Hi!’ wordt verder behandeld dit jaar. Pas daarna wordt alles definitief. Officieel is Hit! nog niet op de hoogte gebracht van deze beslissing. Ook de Raad van State moet het arrest nog op haar website plaatsen. Dat zal volgende week gebeuren. 


Amptec

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

NRJ wordt NRJSHE op 8 maart (video)

Astrid Stockman brengt ode aan alle vrouwen Maandag 8 maart is het Internationale Vrouwendag en Lees verder

Blad 738: SRV, Taalstrijd, Elly & Ferry (audio & video)

Omdat de seizoenen niet meer zijn wat ze waren, mag de zon vroeger van stal. Lees verder

NRJ zet singles in legendarische concertzalen (video)

'De week van de Belgische muziek' is volop bezig, Valentijn loert om de hoek. Het Lees verder

Blad 726: Klara, VRT, Nostalgie, SRV en Bingo

Ook het Blad van vandaag kleurt rood, geel en zwart. Of in die andere volgorde. Lees verder

Blad 725: Nasrien, NRJ, NPO Radio 2 (audio)

NRJ: nog twaalf miljoen seconden wachten op dé babyborrel. Een bericht over muziek en u Lees verder

NRJ gooit deuren open ​​​​​​​voor ‘Wel Jong Niet Hetero’ (video)

Elke zaterdag zet NRJ de studiodeuren open voor jongeren met talent, goesting én een boodschap. Lees verder

Blad 721: TOPradio, BNL en TM Studios

Kiezen voor de 'Heroes van de Zeroes TOP 500'. BNL uit gevarenzone en mag het Lees verder

Blad 719: TOPradio, Ultratop, radiopiraat

Gentse die gaat voor Miss België én zot is van radio. Ultratop zet zijn mede-oprichter Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest
20 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
bart
bart
28 februari 2018 - 06:51 06:51

hier in limburg nog steeds te ontvangen !

Erwin
Erwin
26 februari 2018 - 15:06 15:06

Wat K. schrijft is enerzijds waar. Topradio had moeten gokken op meer dan 1 pakket. Tot daar ben ik het er mee eens. Anderzijds bewijst deze schorsing voor Hit FM dat hun dossier één groot verzinsel is. Men zou gaan samenwerken met het tijdschrift Libelle, en dat terwijl men daar al helemaal niet op de hoogte is van een mogelijke samenwerking met Hit FM. De crowdfunding was enkel en alleen om verder zetting Van de uitzendingen op DAB+ te bekostigen, en staat dus los van het misgelopen netwerkpakket. Dat men in Gent nog op 2 frequenties zit is gewoon durf hebben. En wie zal daar wakker van liggen. Waarom zou TOP niet tegen de wet mogen ingaan, terwijl HIT fm (lege doos blijkt achteraf) ook onterecht het pakket heeft toegewezen gekregen. Bovendien heeft Hit fm in de afgelopen jaren ook al heel wat frequenties verlaten of doorverkocht. Omdat het financieel zo sterk stond? Dat dacht het niet. Ik heb zelf geen affectie met Topradio, omdat het mijn ding niet is vanwege mijn leeftijd. Gaat gewoon om het feit dat er zaken zijn gebeurd die niet correct zijn verlopen bij de toekenning aan Hit FM. Benieuwd naar de volgende uitspraken van de raad van state in verband met de andere lopende zaken betreffende toewijzing van netwerkpakketten.

wim
wim
25 februari 2018 - 19:16 19:16

ben aan ’t denken, pakket terug op de markt en nrj er mee weg

Andre
Andre
25 februari 2018 - 10:51 10:51

En de lokale radio’s blijven vechten over de kruimels die van de grote VRT/VMMa tafel vallen…

Dimitri
Dimitri
25 februari 2018 - 09:23 09:23

Topradio haalde zijn grootste inkomsten uit lokale reclame en daar heb je natuurlijk lokale frequenties voor nodig. Nationaal heeft dit pakket trouwens maar 30% bereik.

K.
K.
25 februari 2018 - 01:56 01:56

Blijkbaar mag je op deze site geen reactie/mening posten als deze tegen topradio is op deze site.. Atlijd fan geweest van deze site op gebied van radionieuws. Maar oh wee als je maar één ding verkeerd zegt over topradio.. Dan zijn de fanboys er om kritieken in te drukken en deze te verwijderen..

En dat terwijl topradio het geld uit de zakken van de (vrijwillige) luisteraar neemt omdat ze ocharme verloren hebben met de netwerkpaketten.. Ze zouden nooit meer op FM kunnen en voor altijd gedoemd zijn om via DAB+ te overleven.. Maar toch (naar mijn mening) illegaal op FM zitten in de buurten van gent.. En iedereen lijkt dat de normaalste zaak te vinden? Triestig dit..

Lees veel reacties hier dat Hit fm niks voorstelde, misschien wel juist voor dit moment, maar hun grote vernieuwing moest nog komen, maar dat lijkt iedereen te vergeten. Die zou er uiteindelijk in de loop van het jaar komen, maar… die kans krijgen ze (waarschijnlijk) niet meer, omdat meneer Bruno Heyncrickx van topradio het er niet mee eens was. 100% zeker dat moest hij ook zijn geld had ingezet op netwerk pakket 4 dat hij die met 2 vingers in de neus had binnen gehaald. Maarja, is niet slim om op één paard te wedden soms.. Wie zijn gat verbrand moet op de blaren gaan zitten.. Ze hadden gewoon tegen de Bruno moeten zeggen van je hebt pech, einde discussie.. Hit fm heeft misschien wel fouten gemaakt, maar die maken van topradio daarom geen betere winnaar voor netwerk pakket 3..

En voor het geval dat iemand begint over, naar topradio heb je wel in je jeugd naar geluisterd.. Nee, nooit gedaan, want bij ons in de buurt waren ze er nooit. Je kan niet iets missen dat je nooit hebt gekent..

En voor dat iemand begint van waarom zo tegen topradio. Op zich heb ik niks tegen de zender, het is gewoon de manier hoe ze reageren en doen op deze situatie, en vooral dat ze geld gaan ophalen bij de luisteraars terwijl ze in de buurt van Gent nog op FM zitten, dat is gewoon niet fair gedaan tegenover je trouwe luisteraars.. Zeker dat een deel zich bekocht voelde na deze actie..

Benieuwd of deze reactie wel blijft staan of dat deze weg wordt gehaald..

PVM
PVM
24 februari 2018 - 14:46 14:46

Ik kon hen hier niet ontvangen in omgeving Roeselare, maar hoorde dat het een volledige nonstop radio is/was. Een lege doos dus. Iedereen kan thuis ook nonstop muziek opzetten. Deze radio was dus helemaal geen meerwaarde. Beter deze frequentie geven aan iemand anders die wel echte radio wil maken. Ik zie wel, dat hij nog op Telenet kanaal 941 zit. Mag van mij daar gerust blijven, als hij maar van de FM band verdwijnt.

Patrick De Batselier
Patrick De Batselier
24 februari 2018 - 11:51 11:51

Is me dat hier weer een klucht zeg, Ik wist dat op voorhand dat het weer op niks zou trekken.
Er zitten alweer wat ketenradio’s op de fm. Wat zit bv. Club fm nu nog uit te zenden?Die hadden toch geen vergunning???? Oja Men vraagt één of meerdere vergunning voor een aantal nieuwe radio’s, je krijgt er een aantal frequenties en je steekt er op allemaal één signaal op van bv. Club fm, computerradio! wat vooral niet meer is toegelaten. Dus eigenlijk is er niets veranderd in het radiowereldje. Eén grote knoeiboel.Is dat de nieuwe toekomst op de fm? ik heb afgehaakt .

David
David
24 februari 2018 - 10:15 10:15

Ben eens benieuwd,zijn radio’s bij die vergunning hebben met de overloop van het jaar en houden zich niet aan de afspraken !!!
*teveel vermogen
*geen nieuws
*en Syndicaat programma’s
Wat daarmee ook dadelijk stoppen niet ? zijn radio’s bij die wel goed in orde waren en uit de boot vielen!!
of een constructie hebben opgezet om zoveel mogelijk vergunningen binnen te halen !!!! (dit kan allemaal) draaien nu enkel non stop….

Marc
24 februari 2018 - 09:32 09:32

“Het is nu aan de Minister om zijn beleid te verdedigen” zei hij lakoniek.

Is een besluit van de RvS direct uitvoerbaar?

CG
CG
24 februari 2018 - 09:31 09:31

Hoe snel zal Ment TV nu zijn beloofde radio hebben?

J.
J.
26 februari 2018 - 10:28 10:28
Antwoord aan  CG

Waar heb jij ooit gehoord dat MENT TV een radio beloofd kreeg..? Ze hebben meegedaan met de frequentieronde en verloren. Hoewel ze wel al overal zaten rond te vertellen dat ze op FM zouden te horen zijn (iets met beer schieten en het vel verkopen?)

Kris
Kris
24 februari 2018 - 02:00 02:00

ja ja ja
HIT-FM
Deze zender is ontstaan in Hasselt uit het ooit heel populaire Radio Noordzee.
Bestond al van vóór de nieuwe erkenning. Zowel toen als nu als erkende netwerkradio gewoon een nopstop zenderke. Bij mijn weten geen enkele gesproken programma’s.
Begrijp niet goed dat op basis van zoiets men een vergunning krijgt.
Als ik dat nu lees,heeft men dus veel gelogen om aan te vergunning bekomen.

En sorry, maar er is daar in Hasselt nog zo één, nl. Hasselt1.
Gewoon nostop radio.

Laat eens mensen met een echte radioziel die weten van aanpakken een radio uitbouwen. Geen hen een kans!

Men zou eens een voorbeeld moeten nemen aan Radio Diest. Die zijn heel goed bezig!

RV
RV
23 februari 2018 - 21:41 21:41

Top krijgt deels zijn zin als dit wordt bevestigd. Maar dan betekent het dat Hit zijn erkenning verliest en er dus een nieuwe ronde komt. Meer ook niet…

Dirk
Dirk
24 februari 2018 - 12:37 12:37
Antwoord aan  RV

Dat is niet zeker. Die andere (ronde 3) zijn ook zo frequenties die ooit om een of andere reden geblokkeerd werden. Kan zijn dat dit derde netwerk er dus niet komt. Het gaat ook niet automatisch naar Topradio. Als het opnieuw op de markt wordt gegooid zal Top mogelijk ook voor dit netwerk concurrentie krijgen van CLUBFM en FAMILYRADIO die ook opnieuw kunnen meedoen net als ieder ander.

RV
RV
24 februari 2018 - 20:49 20:49
Antwoord aan  Dirk

klopt, wordt opnieuw in de markt gezet en iedereen doet weer mee en betaalt weer 5000 EUR 🙂

wim
wim
23 februari 2018 - 20:18 20:18

waar die al aant uitzenden hier in antwerpen is het maar pover met de vergunde radios (s-radio, hit, 105,2/105,9/106,3 )

Frank
Frank
23 februari 2018 - 20:40 20:40
Antwoord aan  wim

105.2 ,105.9 en 106.3 zijn geen Antwerpse frequenties he

wim
wim
23 februari 2018 - 22:08 22:08
Antwoord aan  Frank

105,2 brasschaat en 105,9 kappellen komen toch goe binne int noorden van antw (vroeger toch)
106,3 schoten antenne staat in vogelvlucht nog geen 500 meter vant sportpaleis die ging goe in
antw (vroeger top )
ik vraag me wel af als de 105,4 vergund is hoever gaat dat gaan met10w (vroeger antw fm op crest hotel 60 meter )

Frank
Frank
23 februari 2018 - 23:05 23:05
Antwoord aan  wim

Ge wilt ni weten hoeveel vermogen er toen zat op 105.9 en 106.3

Don`t copy text!
20
0
Deel hier gerust uw gedachtenx
()
x
Lees vorig bericht:
Het Radioblad: 24 februari (weekend)

Wat met het verbod op schotelantennes?

Het vinylmoment van Manneke Pop – 6 (video)

Sluiten