RadioVisie

  • .
    Amptec
    .

Queen nog steeds royaal op 1 in Nederland (video)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

De Vlaamse Radio 2 zet er tijdens de laatste dagen van het jaar duizend op een rij, de Nederlandse collega’s doen er dubbel zoveel; tweeduizend. Onze noorderburen zijn dan ook met veel meer. Zullen we het daar maar op houden? Al zijn er uiteraard nog veel meer verschillen in aanpak.

NPO Radio 2 betrekt er ook zowat dagelijks de publieke televisie bij, weken vooraf. Er is een speciaal Top 2000 Café waar iedereen voor de nodige sfeer kan zorgen én de complete lijst wordt lang op voorhand bekend gemaakt. Ook daar is iets voor te zeggen. Als de luisteraar op voorhand weet wat hij te horen krijgt, is dat vergelijkbaar met het bekijken van de menukaart in een chique restaurant. Het water loopt je al van te voren uit de mond…

Daarom onthulde NPO Radio 2 vrijdag jongstleden (7 december), tijdens een druk bijgewoonde slotuitzending van de stembusweek in het café van Beeld en Geluid in Hilversum de laatste geheimen. Queen met het onverslijtbare ‘Bohemian Rhapsody’ sluit ook het jaar 2019 af als de absolute koploper. De Britten worden gevolgd door ‘Hotel California’ van The Eagles en ‘Pianoman’, het onvolprezen meesterwerk van Bill Joël.

Talrijke jonge luisteraars en liefhebbers stemden op de band met leadzanger Freddie Mercury als absoluut uithangbord, terwijl ook de aanwezigheid van Toto met ‘Africa’ uit 1982 in de hoogste gelederen verrassend opdook. Jan-Willem van Engelen, de zendermanager van NPO Radio 2, schreef één en ander toe aan een nieuwe jongere generatie fans, bij wie de interesse voor de muziek van toen toeneemt.

Voor de bekendmaking van de volledige lijst wordt het wachten tot 13 december. De uitzending zelf start op Eerste Kerstdag om 08:00 uur. Een uur vroeger dan normaal waardoor de beleving geoptimaliseerd wordt. Ook bij de televisie keren tijdens de duur van het evenement een aantal vertrouwde programma’s terug. ‘Top 2000 à gogo’ wordt eens te meer een combinatie van duiding bij de hits en een vaak knotsgekke quiz met bekende en minder bekende gasten.

Top 10 van de NPO Radio 2 Top 2000

01.  Bohemian Rhapsody – Queen (1)
02.  Hotel California – Eagles (2)
03.  Piano Man – Billy Joel (4)
04.  Stairway To Heaven – Led Zeppelin (3)
05. Wish You Were Here – Pink Floyd (7)
06. Child In Time – Deep Purple (5)
07. Black – Pearl Jam (6)
08. Africa – Toto (25)
09. Fix You – Coldplay (8)
10. Avond – Boudewijn de Groot (9)

° Tip voor ongezellige winterdagen: vergelijk de lijstjes van beide zenders en zie hoe gelijk of verschillend de smaken van de luisteraars uit beide Lage Landen zijn. (FVM)Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx