RadioVisie

 • .
  TVV Sound
  .

Queen heerst in de NPO Top 2000 (video)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

De Top 10 van ‘de lijst der lijsten’ werd gisteren – woensdag 7 december – bekendgemaakt. Na de traditionele stembusweek voor de Top 2000 van NPO Radio 2 triomfeert Queen op een grootse manier. Met ‘Bohemian Rhapsody’ op het hoogste schavotje valt straks – even voor middernacht op oudejaarsavond – niet alleen het doek over de inmiddels 24ste editie maar ook over een uitermate woelig jaar waarbij veel kommer en kwel te betreuren viel.

Omdat gewoontes nu eenmaal dienen om gerespecteerd worden doorkruisten de dj’s van de leider in het Nederlandse radiolandschap letterlijk alle wegen van noord naar zuid en van west naar oost. Dat gebeurde met de stembus om te peilen naar de ultieme voorkeur van Jan en Mien Modaal. Marktplaatsen, kroegen, scholen, musea, pittoreske dorpen en steden, er werd op geen kilometer min of meer gekeken om zoveel mogelijk mensen te bereiken.

Bekende mediapersoonlijkheden verantwoordden inmiddels hun persoonlijke lijst met treffende anekdotes. Sportjournalist Henry Schut, tegenwoordig druk in de weer met de verslaggeving op het WK voetbal in Qatar, zette vooral de Vlaamse Novastar alias Joost Zweegers als zijn favoriete artiest in de kijker. Ook Herman van Veen en Clouseau – deze laatsten vanwege ‘Anne’ – vielen in zijn smaak. Zangeres Meau was vooral gecharmeerd door de Zeelandse band Racoon en het nummer ‘De Echte Vent’.

Ook radio-dj Emmely de Wilt liet ons meekijken in haar lijstje van 35 songs. Variërende van The Prodigy met ‘Breathe’, ‘Little Lies’ van Fleetwood Mac tot Steely Dan’s ‘Hey Nineteen’. Ruud de Wild zijn voorliefde bleek te liggen bij onder meer U2’s ‘City Of Blinding Lights’, ‘Year Of The Cat’ van de onvolprezen Al Stewart en ‘The Last Resort’ van The Eagles. Hij was het trouwens die gisteren – even na 17:00 uur – de eerste vijf nummers uit de top 10 onthulde.

De bekendmaking van de resterende songs, op weg naar het afsluitende epos uit 1975 van Freddie Mercury en de zijnen, bevatte weinig of geen verrassingen. De volledige lijst wordt op donderdag 15 december tussen 12:00 en 14:00 uur, tijdens het middagprogramma van Annemieke Schollaardt, aan het publiek voorgesteld. Dan resten er nog tien dagen vooraleer Jeroen van Inkel op Eerste Kerstdag de lang verwachte aftrap mag geven van deze afsluitende jaarlijst. Hij doet dit in het gezelschap van heel veel volk in het Top 2000 café. (FVM)

De Top 10:

 1. Bohemian Rhapsody – Queen (1)
 2. Roller Coaster – Danny Vera (2)
 3. Hotel California – Eagles (4)
 4. Piano Man – Billy Joel (5)
 5. Fix You – Coldplay (11)
 6. Stairway To Heaven – Led Zeppelin (7)
 7. Black – Pearl Jam (9)
 8. Avond – Boudewijn de Groot (10)
 9. Nothing Else Matters – Metallica (8)
 10. Love Of My Life – Queen (12)

Amptec

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx