fbpx

RadioVisie

.
Spotlight
.

Qualcomm legt focus op 5G en Wi-Fi 6

Op 5G zelf wordt het, zeker in ons land, nog een heel tijdje wachten, maar tijdens de Consumer Electronics Show (CES), die maandag opende in het Amerikaanse Las Vegas, kondigde Qualcomm aan dat er dit jaar wellicht dertig smartphonemodellen en hotspots gaan uitkomen met de nieuwste 5G-chip van het bedrijf.

Het gaat voor de smartphones om de nieuwe Snapdragon 855-soc, met optioneel de X50-modem voor 5G-connectiviteit. Met de huidige Snapdragon 855 met X24-modem kun je enkel verbinden met 4g-netwerken.

Fabrikanten en modellen werden nog niet genoemd, maar eerder kondigde LG al op de CES aan dat het als eerste fabrikant gaat samenwerken met Qualcomm om een smartphone met 5G ondersteuning op de markt te brengen.

Een 5G-netwerk is in de Benelux nog niet meteen voor morgen. In de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Zuid-Korea zijn er providers die al dit jaar gaan starten met 5G, maar het gaat voorlopig enkel om netwerken op hoge frequenties als 28 GHz. Netwerken op de lagere frequenties, onder 6 GHz, volgen pas later. 4G draait in onze contreien op 800 MHz, 1800 MHz en 2,6 GHz.

Nieuwe Wi-Fi-norm

Daarnaast ziet Qualcomm zichzelf als een marktleider in de uitrol van de nieuwe Wi-Fi-6-norm. Netgear gaat deze technologie gebruiken voor routers die ze dit jaar lanceren. WLAN 6, eerder bekend als 802.11ax, is de opvolger van de zes jaar geleden geïntroduceerde standaard 802.11ac, die nu ook WLAN 5 wordt genoemd.

In deze nieuwe standaard zou de gegevensoverdracht tot 37 procent moeten toenemen, terwijl het bereik van de modems zowat verviervoudigt. Er zijn momenteel al een beperkt aantal modellen met de nieuwe Wi-Fi-6 op de markt, maar de prijs ligt nog tussen 375 en 450 euro.


TVV Sound
TVV Sound
Spotlight
TVV Sound
TVV Sound
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
MEDIALAAN bouwde twee nieuwe radiostudio'sFelix Meurders volgt Tineke de Nooij op als winnaar 'Zilveren Reissmicrofoon'Patrick
Frankrijk: erkende radiostations nationale muxen mogen zelf hun operator aanduidenNieuwe Zwitserse DAB+ operator wil kanalen
De keten is zo sterk als haar zwakste schakel. Het is een wijsheid zo oud
Onderzoekers van de Harvard John A. Paulson School of Engineering and Applied Sciences (SEAS, Cambridge,
Op dit moment heb ik zo'n twintig radio's in huis. Dat betreft buizenradio's, transistorradio's, internet
Het Britse technologiebedrijf Frontier Smart Technologies, een van de grootste producenten van chips en elektronica
Evenementenradio VROB is klaar voor de zomertourneeAlexa van Amazon is dan toch (nog) niet zo
Is er sinds de invoering van de zomertijd wat veranderd aan de lengte van de

Reageer op dit artikel

avatar
  Inschrijven  
Abonneren op
Meer in Actueel
Evy Gruyaert met eerste ’40 Something’ (video)
BX1 start eigen (web)radio voor Brussel (video)
Het Avondblad van 8 januari (audio & slides)
Raken we uit het radiomoeras in 2019?
Het Ochtendblad van 8 januari (audio)
Het Avondblad van 7 januari (audio)
Sluiten