RadioVisie

 • .
  Amptec
  .

Qmusic: X-Session op 1 in de ‘Foute 728’ (video)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

En dan nu naar het Q-Beach House in Oostende

Party people put your hands in the air! En of X-Session een feestje mag bouwen, want de Q-luisteraars stemden Gene Thomas en Gina Brondeel voor het eerst op nummer 1 in de ‘Foute 728’. Dat maakte het Qmusic-duo Maarten Vancoillie en Dorothee Dauwe vrijdagavond – 25 juni – bekend. Zij presenteerden van 06:00 tot 18:00 uur de finaledag van deze hitlijst. Ook de tweede en derde plaats zien er anders uit dan vorig jaar. Zo wordt de top 3 aangevuld door ‘Thunderstruck’ van AC/DC, de hoogste positie ooit, en ‘Laat De Zon In Je Hart’ van Willy Sommers, die het nummer live kwam brengen.

De hoogste nieuwkomer is de 26-jarige Schot Nathan Evans, die plots doorbrak dankzij zijn zeemansliederen op TikTok. Met ‘Wellerman’ pakt hij de vierde plaats. ABBA is opnieuw de absolute favoriet, want ze zijn met maar liefst dertien songs te horen. ‘Dancing Queen’ is hun hoogst genoteerde nummer op plaats 17. ABBA laat zo Milk Inc. achter zich, die met tien hits in de lijst staat.

Regi en Linda zijn daarmee de Vlamingen met de meeste nummers in de Foute 728, met ‘Walk On Water’ als populairste song op plekje 21. ‘Great Balls Of Fire’ van Jerry Lee Lewis werd in 1957 uitgebracht en is de oudste plaat. De luisteraars hoorden ook heel wat talen voorbijkomen. Zo passeerden er nummers in het Engels, Nederlands, Spaans, Italiaans, Turks, Zuid-Afrikaans, Frans en Duits.

Dorothee Vegas & Like Maarten, oftewel het Qmusic-ochtendduo Maarten Vancoillie en Dorothee Dauwe, hebben zopas hun nieuwe remix ‘Allez Allez’ met Sergio uitgebracht vol voetbalsfeer en ‘foute’ vibes, speciaal voor het EK. Die remix is de Q-luisteraars duidelijk niet ontgaan, want ze stemden ‘Allez Allez’ op plaats 27.

Deze finaledag was één groot feest. Heel wat Vlaamse artiesten passeerden de revue om live hun ‘fout’ nummer te brengen. Zo kwamen onder andere Belle Perez (met ‘Enamorada’), Jebroer (met ‘Kind Van De Duivel’), Sam Gooris (met ‘Laat Het Gras Maar Groeien’) en Wim Soutaer (met ‘Allemaal’) langs in de studio. Maarten en Dorothee belde ook met enkele internationale artiesten. Zo hadden ze Nathan Evans, Vengaboys, Majestic en Gala aan de lijn om hen te feliciteren met hun plek in de lijst.

Vincent Fierens sprak met Ed Sheeran hem over zijn nieuwe single, guilty pleasures en de Foute 728 van Qmusic. “Ik ben opgegroeid met Blue, Backstreet Boys en Britney Spears, en ik heb een playlist met al die muziek. Ik hou ervan, dus ik zie het niet als een ‘guilty pleasure’”, aldus Ed Sheeran.

° Tekst gaat verder onder de video.

De top 10 van de Foute 728:

 1. X-Session – On and On
 2. AC/DC – Thunderstruck
 3. Willy Sommers – Laat De Zon In Je Hart
 4. Nathan Evans – Wellerman (220 Kid + Billen Ted Remix)
 5. André Hazes – Leef
 6. Get Ready! – Diep
 7. Vengaboys – Boom Boom Boom Boom
 8. Christoff – Sweet Caroline
 9. Aqua – Barbie Girl
 10. Wim Soutaer – Allemaal

Naar het Q-Beach House!

Qmusic brengt het Q-Beach House een hele zomer lang terug naar Oostende. Zaterdag 26 juni, openen de dj’s, samen met burgemeester van Oostende Bart Tommelein, voor de veertiende keer officieel de deuren van hun tijdelijke studio. Olivia en Jaap Reesema treden tijdens de opening live op. Iedereen kan alles meevolgen op de radio, via Qmusic.be, in de Q-app en op Kanaal 39 van Telenet.

Tot en met 31 augustus is iedereen er welkom voor tapas en cocktails op het vernieuwde terras. Bovendien kunnen bezoekers en voorbijgangers de dj’s live aan het werk zien in de studio, die voor het eerst bijna pal op de dijk staat en op enkele meters van de Q-Sunset Loft boven het Kursaal Oostende ligt.


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Meer over Qmusic

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx