RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .

Qmusic: Vincent gaat, Bab wordt Sarah (video)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Vroege vogels en ochtendmensen zullen haar vandaag voor het laatst op de radio gehoord hebben. Een paar weken geleden nog maar gedebuteerd op de radio, is het avontuur van Bab Buelens op Qmusic alweer voorbij. Het afscheid werd gisterenavond ingezet in… Knokke-Heist. Sam De Bruyn die er twee uur ‘De Hotspotter’ live presenteerde, had immers een hulpteam meegebracht; zijn ochtendcollega’s Vincent Fierens en… Bab Buelens (foto bovenaan). Het duo mocht er zelf hun vertrek aankondigen.

Bab Buelens, vooral bekend uit de VTM-soap ‘Familie’ was pas op 29 juni aan het ‘vroege-ochtend-avontuur’ begonnen. Haar afscheid is een beetje de ‘schuld’ van haar collega Vincent. Of eigenlijk van hun bazen die het programmaschema van de commerciële zender vanaf september helemaal door elkaar gooien. Binnen zowat anderhalve maand vormen Sam De Bruyn en Vincent Fierens namelijk een nieuw koppel tijdens het avondblok.

Om zijn bioritme de nodige aanpassingstijd te gunnen stopt Fierens al vandaag met de presentatie van de ochtend, waarmee ook onherroepelijk een einde kwam aan het nachtelijke opstaan van Bab. “Sam kan er van meespreken, maar na zo’n reeks ochtendshows moet je toch even recupereren van het ritme. En Sam en ik hebben nog een gloednieuwe avondspits voor te bereiden”, vergoelijkte Fierens.

Beter kort maar krachtig, dan lang en saai

Zo kunnen we de reacties van het radioduo samenvatten. Vincent Fierens wil graag benadrukken dat deze super korte reeks ochtendshows er eentje was om niet snel te vergeten. “Het was geweldig om Vlaanderen wakker te maken met iemand zo enthousiast als Bab. Ik heb haar alvast bij de favoriete contacten in mijn gsm gezet voor in de toekomst. Zo snel is ze nog niet van mij af.”

° Lees verder onder de video

En Bab zelf dan? “Ik heb mij rot geamuseerd en vriendschappen gesloten voor het leven. Ik heb mogen proeven van hoe leuk het is om radio te maken. En of het geslaagd was. Ik denk maar aan momenten als de opening van de Q-Hotspot, het testen van de veiligheid in Plopsaland en onze bijdrage aan de actie van ‘Make Belgium Great Again’.” De kans dat we BB in de toekomst nog op Qmusic zullen horen, is niet onbestaande.

Alweer nieuwe wekker voor Sarah

Vanaf maandag 20 juli wordt het gewicht van het ochtendblok getorst door Sarah Mylle, die de voorbije weken het slot tussen 10:00 en 12:00 uur voor haar rekening nam. Volgende week moet ze haar wekker nog vroeger zetten, al zal dat voor de Ieperse waarschijnlijk geen onoverkomelijk obstakel zijn. Midden in de nacht uit bed komen deed ze al veel eerder.

Na haar opleiding aan de Q-academy in 2016 presenteerde ze op de weekdagen reeds tussen 01:00 en 04:00 uur bij Q. Een jaartje later werd dit 04:00-06:00 uur. In 2018 en 2019 was ze te horen in het weekend tussen 16:00 en 19:00 uur. Tijdens de zomermaanden van 2017, 2018 en 2019 was ze op hele diverse tijdstippen terug te vinden in het Q-Beach House (foto onder) dat toen nog op het strand van Oostende parkeerde. Vorig jaar kreeg ze een vaste stek op werkdagen, tussen 22:00 uur en middernacht. (TB)


Spotlight

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Meer over Qmusic

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx