RadioVisie

  • .
    Amptec
    .
TVV Sound

Qmusic: Tom De Cock, Regi Penxten en Armin van Buuren versterken najaar

Qmusic versterkt zich dit najaar met ex-MNM’er Tom De Cock, maar ook een van Vlaanderens grootste hitmakers Regi Penxten en de Nederlandse top-dj Armin van Buuren krijgen vanaf maandag 30 augustus een vast stekje in de programmatie. In het weekend duiken zowaar ook enkele ex-dj’s van NRJ op.

Vanaf vandaag, maandag 16 augustus, loodst Vincent Fierens de Q-luisteraars opnieuw door de avondspits en krijgt Dorothee Dauwe ‘s ochtends het gezelschap van Vincent Vangeel. Eind augustus wordt Dorothee weer herenigd met Maarten Vancoillie, die momenteel even geniet van zijn gezinsuitbreiding.

Talkradio met De Cock

Wie vanaf maandag 30 augustus tussen 22.00 en middernacht naar Qmusic luistert, is automatisch lid van ‘Club De Cock’. Tom De Cock (foto boven) zal van maandag tot en met donderdag twee uur lang radio maken met duizenden sidekicks: de Q-luisteraars. In ‘Club De Cock’ zijn er geen muzikale grenzen, is iedereen welkom en kan en mag álles: een plaat aanvragen, advies geven, een straf verhaal delen of je hart luchten. Kortom: iedereen is er thuis.

Tom De Cock: “Ik heb tijdens een heerlijk sabbatjaar alles gedaan wat ik me had voorgenomen: een nieuw boek schrijven, een veel te aanwezige vake zijn voor mijn dochter, experimenteren met podcasts en digitale media. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan. En dan mag ik bij Qmusic ook nog eens het enige radioprogramma maken waar ik nog écht van droomde. Het wordt de totale terugkeer naar de basics van het radio maken: een microfoon, een telefoonlijn en een platenbak. Volledige vrijheid op het mooiste uur van de dag. Ik kan niet wachten!”

Clubtracks

Armin van Buuren

Het weekend op Qmusic wordt versterkt met straffe namen. De Nederlandse top-dj Armin van Buuren sluit vanaf 3 september de werkweek af met een knal. Armin draait elke vrijdag van 22.00 tot middernacht de 20 beste clubtracks ter wereld in ‘Worldwide Club 20’. De Nederlander, die sinds vorig jaar ook al een vast stekje kreeg in de programmatie van de Nederlandse Qmusic, werd door het toonaangevende DJ Mag al vijf keer uitgeroepen tot ‘beste dj van de wereld’. In zijn carrière scoorde Armin talloze monsterhits, waaronder ‘This Is What It Feels Like’, ‘Blah Blah Blah’ en ‘Hoe Het Danst’, dat in 2019 door de Q-luisteraars werd bekroond tot ‘beste hit aller tijden’ in de Q-Top 1000.

Armin van Buuren: “Het is altijd een droom geweest om een radioprogramma te maken waardoor ik het publiek kennis kan laten maken met de beste clubhits van het moment. Ik kijk ernaar uit om nu ook de luisteraars van Qmusic in België onder te dompelen in de grootste wereldwijde clubtracks. Ik heb er veel zin in!”

Radio Regi

Emma Salden & Regi Penxten

Een van Vlaanderens grootste hitmakers krijgt een eigen radioprogramma op Qmusic. Regi Penxten trekt vanaf 4 september de zaterdagavond flink op gang met ‘Radio Regi’. Regi draait tussen 18.00 en 20.00 niet alleen de beste muziek, hij zorgt ook voor veel interactie met de Q-luisteraars en nodigt bekende gasten uit. Samen met sidekick Emma Salden (ex-NRJ) en creativo Jan Thans, die het radioprogramma visueel zal maken, bezorgt Regi de Q-luisteraars dé perfecte zaterdagavond.

Regi: “Een droom komt uit: live radio maken! ‘Radio Regi’ wordt een zotte mix van de beste dance platen, gekke verhalen van de luisteraars en algemene onnozeliteiten. Ik ben zeer fier op mijn frisse sidekick Emma, waar ik letterlijk en figuurlijk naar opkijk. Samen met Jan gaan we voor verrassende verhalen zorgen. Als ik bekende gasten een wedstrijd ‘om het verst champagne spuiten’ wil laten doen, dan kan dat. Nu maar hopen dat ze het zich niet gaan beklagen bij Qmusic dat ik carte blanche heb gekregen (lacht).”

Heynen

Vincent live

Vincent Fierens

In het nieuwe radioseizoen is Vincent Fierens opnieuw trouw op post in de avondspits van 16.00 tot 19.00. Meer nog: voortaan horen zij Vincent een dag langer op Qmusic. Van maandag tot en met vrijdag loodst hij in ‘Vincent Live’ iedereen door de namiddag op zijn geheel eigen manier.

Vincent Fierens: “Het nieuwe seizoen van ‘Vincent Live’ belooft opnieuw heel wat humor en veel goede muziek. We zetten alles op alles om de leukste en meest ondenkbare dingen tot uiting te laten komen op de radio. Eén ding is zeker: de Q-luisteraars kunnen hun werkdag afsluiten met een brede glimlach.”

Vanaf oktober staat kersverse mama Maureen Vanherberghen terug achter de radiomicrofoon en presenteert ze elke vrijdag ‘Q-Top 40’ (13-16 uur), waarin ze de 40 grootste hits van het moment draait. Maureen zal ook in het weekend radio maken (13-16 uur) met ‘Weekend Request’. Drie uur lang kunnen Q-luisteraars hun favoriete platen aanvragen. Sean Dhondt zit op zijn vertrouwde plek van maandag tot en met donderdag (13-16).

Het beste van 20 jaar Qmusic

Dit najaar viert Qmusic haar 20ste verjaardag. In aanloop naar die verjaardag presenteert Vincent Vangeel vanaf 4 september elke zondag het nieuwe radioprogramma ‘Best Of Q’ (10-13 uur). Daarin deelt Vincent de mooiste momenten van de afgelopen twee decennia: van live-optredens en grote showcases tot opvallende radio-interventies en zotte acties.

Andere nieuwtjes

Op weekdagen is Matthias Vandenbulcke een uurtje langer te horen (10-13 uur) en zal Jana De Wilde de Q-luisteraars van maandag tot en met donderdag vergezellen in de avond (19-22 uur). Op vrijdag zet Jana het weekend goed in met ‘Vrienden van de Vrijdag’ (19-22).

Op zaterdag herhaalt Yoren Linsen de 40 grootste hits van het moment (10-13 uur) en zorgt Jolien Roets voor de beste weekend vibes (20-22 uur). Er is ook nieuw, jong talent te horen. Van maandag tot en met donderdag is Naomi Vanderpoorten, een talent uit de Q-Academy, aan zet (00-02 uur). In het weekend maakt Jarne Rediers – nog iemand die werd weggeplukt bij NRJ – iedereen wakker met een glimlach (zat-zon, 7-10 uur) en hebben de Q-luisteraars een vaste afspraak met Ulrike D’hauwer (zat-zon, 16-18 uur) en Emma Salden (zon, 18-20 uur).


Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over Qmusic
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx