RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .

Qmusic ‘shinet’ op Facebook en Qmusic

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Radio maken is al lang veel meer dan enkel muziek en presentaties de ether in sturen. Dat weten ze ook bij Qmusic, want ze hebben er heel wat social videoreeksen lopen. In 2020 zullen dat er al vijf zijn. Er is steeds een sterke link met hun radioprogramma’s. Zo is de presentator van dienst ook telkens een Q-dj, waardoor ze kunnen verwijzen naar de reeksen op de radio. 

Qmusic heeft tot zover een topjaar achter de rug op Facebook en Instagram, waar ze het grootste radiomerk zijn, met 1,3 miljoen totale interacties. Daarnaast is het qua volgers het sterkst groeiende radiomerk. Op Instagram scoort Qmusic nog beter: daar was de radiozender het afgelopen jaar de pagina met hoogste aantal interacties in Vlaanderen.  

De social videoreeksen op een rij

In ‘Over naar Jan’ benadert dj Jan Thans het nieuws op zijn eigen manier. Zo gaat hij als allerlaatste bezoeker van de glijbaan in zwemparadijs Océade of bezoekt hij de Golden Retriever Party, waar vijfhonderd vrolijke viervoeters bij elkaar komen om te spelen. Met 1,8 duizend likes en een bereik van 150.000 mensen was die laatste zeker een gesmaakte video. 

In ‘Put A Ring On It’ ontpopt Vincent Fierens zich tot cupido: hij helpt een luisteraar zijn of haar vriend(in) ten huwelijk te vragen. Onderstaande video opgenomen aan het Q-Beach House bereikte 1,2 miljoen mensen en rijfde 13.000 likes binnen. 

Fierens gaat graag the extra mile voor social media-video’s, want hij vloog naar Rusland voor het WK voetbal 2018. In ‘Fierens in Rusland’ ontdekte hij dat de Russen een aardig mondje Nederlands kunnen spreken… Die video klokte af op 2,9 duizend likes en 250.000 bereikte mensen. In het kader van de EK-actie op Qmusic zal Vincent volgend jaar te zien zijn in ‘Fierens in Europa’ 

° Lees verder onder het filmje

In de ‘Grote Slaapkamerquiz’ met Maarten Vancollie en Dorothee Dauwe zoeken de twee dj’s BV’s op bij hen thuis om ze rare vragen te stellen. Hun bezoek bij Line en Victor uit het VTM-programma ‘Blind Getrouwd’ was daarbij goed voor 3,4 duizend likes  en 450.000 bereikte mensen. 

Op de planning staat ook nog ‘Pretty Shining People’ waarbij Q-dj Maureen Vanherberghen mensen die in een dipje zitten een dag wil bezorgen om nooit meer te vergeten. Ze pretendeert niet hun probleem te kunnen oplossen en zoekt ook geen oplossing voor dat probleem, maar biedt hen een onverwachte, leuke dag om hen op te beuren. (DPG media)


Amptec

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Meer over Qmusic

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx