RadioVisie

  • .
    TVV Sound
    .

Qmusic populair op Nederlandse tractor

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Ruim negentig procent van de Nederlandse boeren luistert radio tijdens het werk op de tractor. Dat blijkt uit een enquête van agrarisch vakblad LandbouwMechanisatie. Bijna 44 procent van de respondenten stemt daarbij af op Qmusic. Daarna volgen Radio 538 en piratenzenders.

Radio luisteren op en in de tractor is erg populair, blijkt uit een online enquête die ruim 1.300 akkerbouwers, veehouders en loonwerkers invulden. Slechts twee procent van de respondenten laat de radio uit tijdens het werk. De overige deelnemers geven aan regelmatig of altijd radio of muziek te luisteren. “Boeren brengen veel uren in de cabine van de trekker door. De radio zorgt dan voor ontspanning, terwijl ze tegelijkertijd op de hoogte blijven van wat er in de wereld speelt”, aldus hoofdredacteur Gertjan Zevenbergen.

DAB+ blijft achter

Ondanks dat steeds meer nieuwe tractors worden uitgerust met een DAB+, geeft slechts 12,4 procent aan wel eens digitaal te luisteren. Het overgrote deel van de respondenten blijft trouw aan de FM of AM. De populairste zender is Qmusic (43,8 procent). Radio 538 (39,9 procent) en piratenzenders (30,9 procent) volgen op plaats twee en drie. 100%NL (17,1 procent) en SLAM (16,3 procent) maken de top vijf compleet. Regionale omroepen en zenders als RadioNL en Radio Continu zijn eveneens populair.

Daarnaast wordt erg steeds meer audio gestreamd via bluetooth. Bijna 47 procent van de respondenten geeft aan dit af en toe te doen. Podcasts hebben in de landbouw nog veel terrein te winnen. Slechts 3,4 procent luistert weleens een podcast tijdens het werk. “Toch zijn er ook voor boeren al interessante podcasts. In de podcastserie ‘In productie’ wordt een Arnhemse fabrikant gevolgd die een diesel/elektrische trekker aan het bouwen is. Bij zo’n proces zijn pottenkijkers meestal niet welkom, maar in deze podcastserie gaan alle deuren open”, aldus Zevenbergen. 

° Het luisteronderzoek onder Nederlandse boeren is een initiatief van LandbouwMechanisatie, een vakblad van uitgeverij AgriMedia uit Bennekom. Naast een vakblad en een website maakt de redactie ook video’s en podcasts over techniek in de akkerbouw. 


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Digitale sidekick bij Qmusic Nederland (video)

'Als het regent in Parijs, dan druppelt het in Brussel'. Althans volgens dit aloude gezegde Lees verder

Armin van Buuren naar Qmusic in Nederland

Grote verbazing toen bij de voorstelling van de najaarsprogrammering van Radio 538 de namen van Lees verder

Nederland: Qmusic groter dan Radio 538

Dat NPO Radio 2 ondanks de coronacrisis nog steeds de marktleiderspositie behield, verbaasde niemand. Daarachter woedde Lees verder

Q-music pre-test commercials in Nederland

Om de effectiviteit van commercials te vergroten start Q-music Nederland , eigendom van mediabedrijf De Lees verder

Qmusic NL: Armin van Buuren gestart (video)

Armin van Buuren hoeft geen enkele introductie meer. De Leidenaar, die ooit onder impuls van Lees verder

NPO Radio 2 blijft autoritair leider in Nederland

Luistercijfers over de periode juli-augustus De tweede oprukkende golf van het coronavirus beïnvloedde tijdens de Lees verder

Het gaat goed, beter en best met Q (in Nederland)

Het luisteronderzoek van het Bureau Intomart over de maanden mei en juni liet enkele opmerkelijke Lees verder

Nederland: Luistertijd nam met 10% toe

Dat er steeds meer naar de radio wordt geluisterd sinds Covid-19 de maatschappij op z’n Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest

1 Reactie
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Jan D.M.
Jan D.M.
1 oktober 2020 - 18:21 18:21

Hetzelfde deed zich bij ons voor begin jaren ’80: alle landbouwvoertuigen reden rond met MAEVA !!!

Don`t copy text!
1
0
Deel hier gerust uw gedachtenx