fbpx

RadioVisie

  • .
    .

Qmusic non-stop transformeert tot Q-Maximum Hits

Het digitale kanaal ‘Qmusic non-stop’ (via DAB+ en online) gaat de komende twee maanden door het leven als ‘Q-Maximum Hits’, vanuit het Q-Beach House in Oostende. Dat themakanaal (op de mux 11A) wordt gekoppeld aan het gelijknamige radioprogramma waarin de luisteraars elke weekdag tussen 9 en 10 bij het volgend nummer telkens kunnen kiezen uit twee opties. Dat doe je via de Q-app. Q-Maximum Hits wordt zo het eerste “interactief digitale radiokanaal van Vlaanderen”.

DPG Media kondigt Q-Maximum Hits aan als “het sluitstuk van een gamma aan nieuwe DAB+-initiatieven”. Recent lanceerde Qmusic ook Q-Summer en Q-Foute Radio op DAB+. De eerste brengt zomerse muziek, de tweede sfeermuziek met een knipoog. Daarnaast lanceerde Joe op 10 juni de extra kanalen Joe 90’s en Joe Easy. Die laatste brengt de bekende muziekstijl van Joe maar dan met een easy-going flow.

Een en ander lijkt te betekenen dat DPG Mdia het houdt op 9 nationale DAB+-zenders. Het vernieuwde aanbod zal vanaf het najaar door de regie worden aangeboden, nadat het publiek een zomer lang heeft kunnen proeven van de DAB+-menukaart van DPG Media.

Steve Van den Audenaerde, business development manager radio: “Het aanbod van onze radio’s wordt door de lancering van DAB+ breder en dat creëert kansen. De luisteraar kan zo kiezen uit ‘free to air’ broadcastzenders die nog dichter aanleunen bij waar hij van houdt. Vanzelfsprekend zal er na de opstart op een eenvoudige wijze toegang worden gegeven tot reclame op deze zenders. Maar bij de start zetten we heel even enkel de muziek op de voorgrond.”

An Caers, directeur radio: “Dit interactieve station is opnieuw een stap die we met Qmusic nemen in de steeds innoverende radiowereld. We geven de luisteraars de kans om zelf de muziek te kiezen die ze graag horen, waar en wanneer ze willen.”


Belgian Radio Day

Meer over Qmusic

Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Blad 419: Wim, Gemini en Ingeborg (video)

Als u dit leest is het alweer voorbij en we weten dat het goed is Lees verder

Blad 414: Noordzee, Lies en Dolfijn FM (video)

Noordzee, niet enkel in West-Vlaanderen, nu ook in de ZuiderkempenAchter iedere sterke man staat een Lees verder

Blad 413: Joe, Sky Radio, Qmusic en veel Valentijn (video)

Straks sluiten we ‘Week 7’ definitief af met het gebruikelijke overzicht, zodat u op een Lees verder

Vincent Fierens (Qmusic) slachtoffer van overval

Net of de goden het gemunt hebben op de dj's van Qmusic. Sam De Bruyn Lees verder

2012: Qmusic start met Visual Radio

Op maandag 20 februari start Qmusic met een nieuw concept: Visual Radio. Het is geen Lees verder

Qmusic deelde RIA’s uit

Onder andere Jens Dendoncker, Marie Verhulst en premier Sophie Wilmès vallen in de prijzen Gisteren, Lees verder

2007: Qmusic werd hét popstation

Alle televisie- en radiozenders van de Vlaamse Media Maatschappij hebben in 2007 goed gepresteerd. Dat Lees verder

Qmusic-dj’s ontsnapt uit Q-Escape Room (video)

Het is hen gelukt. Na 96 uur zijn Sam De Bruyn, Inge De Vogelaere, Wim Lees verder

9
Reageer op dit artikel

avatar
4 Aantal reacties
5 Antwoorden op reacties
0 Volgers
 
Meest beantwoorde reactie
Artikel met de meeste reacties
9 Personen die reageerden
HansPascal VDMWalterWilfriedFreddie Personen die recent reageerden
  Inschrijven  
Abonneren op
Pascal VDM
Gast
Pascal VDM

Toen het systeem invoering kreeg had ik er ook grotere verwachtingen van. Bij aankondiging en reclame voor de invoering van DAB+ waren mijn verwachtingen nog hoger. Viel tegen. In het begin viel er met moeite iets te ontvangen. Ik moet eerlijk zijn, het is ondertussen veel verbeterd maar het is zeker niet wat het zou moeten zijn, of wat men er wil van maken (althans als ik minister Gatz destijds bezig hoorde over DAB+). Van de zendkracht had ik me beter – lees meer – voorgesteld. Kanaal 11A ( van de andere wordt er blijkbaar geen info vrijgegeven), met zenders tussen 1,5 en 2,5 KW met een uitschieter van SPL met 6 KW. 300 is hier wel niet nodig, maar waar is de tijd van deze Wolvertem zender waarbij je de BRT in GANS België probleemloos kon ontvangen.. Zelfde wat het radio aanbod betreft. Ik dacht allemaal volwaardige zenders. Toen ik BBC worldservice hoorde dacht ik , tof ook buitenlandse zenders komen erbij. Het blijft bij deze ene.. Het zijn dus de laatste tijd blijkbaar gewone non-stop muziek streams die de beschikbare plaatsen aan het innemen zijn. Als ik hier een cd met muziek van de jaren 70 opzet kan ik denken dat de DAB radio aanstaat met non-stop Joe 70’s. En met een cd met jaren 50 muziek zou ik haast kunnen denken dat er nieuwe zender jaren 50 non-stop – laten we het voor het gemak Joe 50’s noemen – bijgekomen is… Laten we hopen dat er in de toekomst een betere kwaliteit en aanbod aangeboden word bij uitbreiding van het DAB+ systeem.

Hans
Gast
Hans

Een zender met een erg uitgebreide playlist: Radio Accent (Gent 104.9 en Wetteren 106.1). Muziek van de jaren 60 tot vandaag (en niet enkel de grootste hits)!

Boonen jean-marie
Gast
Boonen jean-marie

Gewoon afschaffen die rommel! Geef andere radiostation de kans

Freddie
Gast
Freddie

legt uw geld op tafel bij norkring en ge zult uw kans krijgen! (als ge nu al niet te laat bent) roxx etc hebben het wel aangedurfd!

Wilfried
Gast
Wilfried

DAB+ is voor kapitalisten. De regionale zenders, die de radio decennia’s terug hebben laten herleven, moeten er blijkbaar tussen uit.

Walter
Gast
Walter

DAB+ is geldklopperij, dure DAB+ antenne laten monteren op m’n wagen, 3 ontvangers en nog een antenne om dat ik dacht dat er met één van die apparaten iets aan de hand was vanwege het miserabel ontvangst, het lijkt verdomme terug 1998 toen de gsm dekking van Proximus een even grote ramp was, een meter voor of achteruit resulteert in wel of geen ontvangst. En dan gaat een Sven Gatz zeggen dat heel Vlaanderen DAB+ dekking heeft behalve de Noorderkempen zoals Essen, Kalmthout en Wuustwezel, de VRT zenders zijn na de overstap niet meer te ontvangen als ik hier met de wagen rond rijd, en ik heb een versterkte antenne nodig om de DAB+ radio in mijn woonkamer aan de praat te krijgen. Wat een achterlijk kafkaiaans land is dit toch.

Dimitri
Gast
Dimitri

Zou Q-summer blijven? Of wordt dat met het jaar mee Q-kerst en Q-carnaval.

Adriaan
Gast
Adriaan

Q-Summer gaat verdwijnen vanaf september, het zou raar klinken in de winter om zomerse muziek te horen, ik vraag me ook af er er in november Joe Christmas gelanceerd gaat worden, ik hoop het wel eigenlijk

Tommy Vereecke
Lid
Tommy Vereecke

Èènheidsworst troef op dab+

Meer in commercieel, dab+
Het radiodagboek van 1 juli – 182 (audio)

2008: VRT ‘speelbal van politieke golven?’

Het radiodagboek van 30 juni – 181 (audio)

Geen plaats voor Yesterdayland bij Norkring

Het radiodagboek van 29 juni – 180 (audio)

Het radiodagboek van 28 juni – 179 (audio)

Sluiten