RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .

Qmusic NL: Armin van Buuren gestart (video)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Armin van Buuren hoeft geen enkele introductie meer. De Leidenaar, die ooit onder impuls van Robin Albers (Jaydee) ‘A State of Trance’ tot een wereldwijd gewaardeerde radioshow ontwikkelde, ruilde – door de besparingen – Radio 538 voor Qmusic. Zijn komst betekende ook de uitbreiding van de samenwerking met de Stichting Nederlandse Top 40 met de World Wide Club 20, die gisteren – zaterdag 5 september – tussen 22:00 uur en middernacht in première ging.

Redenen genoeg dus om een eerste voorzichtige vergelijking met de reeds in honderd  landen lopende ‘Global Dance Chart Top 40’ van Wessel van Diepen te maken. Aan enthousiasme geen  gebrek als de voormalige nummer één dj van de wereld kort voor de aftrap in ‘Hallo Weekend’ van Lars Boele opduikt. Een dosis zenuwen is hoorbaar aanwezig maar de opening dompelt iedereen dadelijk in de sfeer van ‘Saturday Night Housefever’. 

Armin versus Wessel

‘House Arrest’ van Sofie Tukker en Gordoncity is een aangename kennismaking. Het onderscheid met de concurrerende graadmeter op clubniveau manifesteert zich snel en duidelijk. Een op de Nederlandse Top 40 afgestemde presentatie, met iets meer duiding over de dj en producer zoals bij ‘Kill Me Slow’ van Morten en David Guetta. Wie naar de betere ’transistions’ tussen de jingles en het mixwerk van de vaste gast op zowat alle vaste dance festivals speurt, komt dus bij Qmusic aan haar of aan zijn trekken. 

Goed idee van Armin om bij de vuurdoop van de rubriek ‘Hotmix’ stil te blijven staan bij het plotse overlijden van de 49-jarige Erick Morillo, die afgelopen dinsdag levenloos in zijn woning te Miami werd aangetroffen. Geen wonder dat ‘I Like To Move’, de danskraker uit 1993 met salsa-invloeden en ‘I Want You’ van zijn label ‘Subliminal Records’ uit de vergeethoek werden opgevist. De uitleg? Kort, krachtig en goed in het stramien van Q-collega Domien Verschuuren op vrijdagnamiddag tussen 14:00 uur en 18:00 uur. 

Verboden vakantiedromen

De zomervakantie mag dan inmiddels enkele dagen verleden tijd zijn toch loopt de band met Ibiza als een rode draad in deze ‘educatieve’ countdown. De ‘favorite tune of the week’ bij ‘A State Of Trance’ van Assaf en Cassandra Gray ‘Lost at Sea’ riep prompt als ‘New dancetrack’ herinneringen op aan het eindeloos zonnekloppen op het strand, met een drankje in de hand. 

Naarmate het aftelwerk naar nummer één vordert, ligt de nadruk op het iets betere clubwerk. Zeker tijdens de ‘Anthem Alert’. Di Angelo en Francis met ‘Que Pasa’, met samples uit de gelijknamige zomerhit van Kid Creole and The Coconuts uit 1981. Klaargestoomd voor Tomorrowland maar dan door de gevolgen van de pandemie noodgedwongen tijdens de online versie voorgeschoteld. Dan maar de ontknoping waarbij de trends toch aardig in de buurt van de ‘Global Dance Chart Top 40’ komen. Tiësto alias Verwest, John Summit, Joël Corry, MNEK, Steve Lacy en Love Regenerator, de schuilnaam voor de Schotse top-dj Calvin Harris als lijstaanvoerder brengen de wereld volop in beweging. 

Conclusie

De ‘World Wide Club 20’ is zonder meer een aanwinst voor Qmusic. Ook voor de freaks en de melomanen, die buiten de mix en de prima vormgeving ook graag op de hoogte blijven over de gang van zaken in de verschillende uitgaansgelegenheden. Dat Armin bij de behandeling van de hits uit de Top 40 de voorkeur geeft aan verrassende en vaak spraakmakende remixen, vergroot uiteraard de pret. Zeker wanneer men als liefhebber door de soms verrassende onthullingen altijd wordt bijgepraat. Iets wat bij de ‘Global Dance Chart Top 40’ eigenlijk en helaas iets te weinig aan bod komt. (FVM)


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Armin van Buuren naar Qmusic in Nederland

Grote verbazing toen bij de voorstelling van de najaarsprogrammering van Radio 538 de namen van Lees verder

Isla 106 nu ook op de Canarische Eilanden

Wat nog geen half jaar geleden een stoute droom was, evolueerde inmiddels in een snel Lees verder

Qmusic: ‘High Hopes’ op 1 in Power Top 500 (video)

Music is the power. In tijden van corona meer dan ooit. Daarom lanceerde Qmusic deze Lees verder

Q: Avicii op 1 in ‘I Love The 10’s Top 500′ (video)

Ed Sheeran en Rihanna dertien keer in de lijst ‘Wake Me Up’ van Avicii prijkt Lees verder

Avicii nummer 1 in Tomorrowland Top 1000 (video)

Wijlen Avicii is de nieuwe nummer één in de Tomorrowland Top 1000, die vrijdagavond werd Lees verder

One World Radio herneemt de Tomorrowland Top 1000

De Tomorrowland Top 1000 keert terug. Vorig jaar stemden de People of Tomorrow wereldwijd massaal Lees verder

Blad 460: FM-cadeau, Radio 1 & Radio 10 (audio)

En alweer zit er voor ons geen vrij weekend in. Nu alle dagen een beetje Lees verder

Blad 1648: Qmusic, Radio 10, My 90s TV

• Qmusic betaalt uw aankopen terug • De grootste hitlijst is er aan begonnen • Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx