RadioVisie

  • .
    .

Qmusic: najaar start met stoelendans

De Vlaamse versie van Qmusic houdt na de zomer een stoelendans, zo bericht vandaag de ‘huiskrant’ Het Laatste Nieuws.

Meest opvallende vernieuwing is de terugkeer van het duo Dorothee Dauwe (30) en Maarten Vancoillie (31) (foto boven Qmusic) naar het ochtendblok. ‘Dauwe & Vancoillie’ kampeerden vanaf eind augustus 2015 al eens een jaartje in dat tijdvak, in opvolging toen van ‘Ornelis & Vancoillie’. Nadien verhuisden ze naar de avondspits (16:00-19:00 uur) als ‘Maarten & Dorothee’. Maarten en Dorothee zijn overigens al in sinds september 2012 een radiokoppel, toen ze voor Qmusic tijdens de schoolvakanties de ochtendshow deden.

“Hij is inmiddels vader van twee kleine kinderen, en dus een rasechte ochtendmens. Zij heeft als kersverse dertiger ruim voldoende radiokilometers op de teller”, citeert HLN als argument om de twee terug in de ochtend te droppen.

Sam De Bruyn keert terug naar de avondpost, waar hij in 2015 al eens kampeerde. Hij gaat daar een duo vormen met Vincent Fierens (27), “Een ontdekking in coronatijden dankzij onder andere het dagelijkse ‘Blijf in uw kot’ op VTM”.

Wim Oosterlinck en – voorlopig ook – Inge De Vogelaere verdwijnen uit beeld bij Qmusic. Voor De Vogelaere wordt nog een nieuwe plek gezocht in het programmaschema. “Ze is een talent dat de kans zal krijgen om te blijven groeien als radiomaker”, verzekert directeur radio An Caers.

Wim Oosterlinck (47) maakt dan weer een opvallende overstap: naar Willy. Hij mag bij de digitale rockzender een nieuwe dagelijkse ochtendshow in elkaar boksen, waarmee het station nog nadrukkelijker in de nek van Studio Brussel gaat hijgen. Daarnaast gaat Wim het radiotalent binnen DPG Media coachen.


Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over Qmusic
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx