RadioVisie

 • .
  Spotlight
  .
Heynen

Qmusic: Milk Inc. favoriet in ‘Top 500 van de 00’s’ (video)

Sean Dhondt en Maureen Vanherberghen met intieme versie van ‘Walk On Water’

Voor het eerst sinds de start van de ‘Top 500 van de 00’s’ in 2014 is er een Vlaamse nummer 1. Regi Penxten en Linda Mertens van Milk Inc. mogen zich met ‘Walk On Water’ de absolute favoriet van de Qmusic-luisteraars noemen. En Regi himself mocht het nummer aankondigen op de radio: “Hoe cool is dit? Bedankt allemaal om te stemmen. Ik ben hier écht blij mee.” 

De top 3 wordt verder aangevuld met ‘Dear Mr. President’ van P!nk, de versie die ze in 2006 live bracht op een showcase bij Qmusic, en ‘I Gotta Feeling’ van Black Eyed Peas, de song die vorig jaar nog helemaal bovenaan prijkte. Qmusic-dj’s Sean Dhondt en Maureen Vanherberghen brachten ook live samen een intieme versie van ‘Walk On Water’.

P!nk is de populairste artiest in de Top 500 van de 00’s

Milk Inc. krijgt nog een prijs mee naar huis. Met acht nummers zijn Regi en Linda ook de meest genoteerde Belgen in deze lijst. Ze worden op de voet gevolgd door Natalia (zeven) en Clouseau (vijf). Maar P!nk steekt er met kop en schouders bovenuit en blijft dé populairste artiest uit de 00’s volgens de luisteraars. De Amerikaanse is maar liefst dertien keer genoteerd. De tweede plaats is voor Justin Timberlake, die elf maal opduikt. Coldplay, Christina Aguilera en Black Eyed Peas hebben elk negen nummers in de lijst staan.

‘Rood’ van Marco Borsato staat op de vijfde plaats. Op dat nummer deden acteurs Darya Gantura, bekend als Ella in de gelijknamige telenovelle, en Antony Arandia, bekend als loopjongen Thomas in de telenovelle Sara, gisteren, donderdag 29 oktober, nog een nostalgische ‘Singstar Battle der Telenovelles’. Aan enthousiasme en inleving geen gebrek. De luisteraars gaven de overwinning met voorsprong aan Antony. De Singstar Battle is hier te herbekijken.

De top 10 van de Top 500 van de 00’s:

 • 01 Milk Inc. – Walk On Water
 • 02 P!nk – Dear Mr. President
 • 03 Black Eyed Peas – I Gotta Feeling
 • 04 Linkin Park – In The End
 • 05 Marco Borsato – Rood
 • 06 Natalia – I’ve Only Begun To Fight
 • 07 Coldplay – Viva La Vida
 • 08 Beyoncé & Jay-Z – Crazy In Love
 • 09 Snow Patrol – Chasing Cars
 • 10 Rihanna – Don’t Stop The Music

° Wie niet genoeg kan krijgen van de 00’s kan ook 24 op 24 blijven luisteren naar ‘Q-00’s’. De digitale zender brengt non-stop nummers uit de jaren 2000 tot en met 2009 en is te beluisteren via Qmusic.be en in de Q-app.


Spotlight
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over Qmusic
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx