RadioVisie

  • .
    .

Qmusic lanceerde vier nieuwe digitale streams

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Q-Nederlandstalig, Q-80’s, Q-Top 1000 en Q-Summer breiden het aanbod uit

Digitaal is meer dan ooit het nieuwe normaal. Op dit moment luistert 40% van de 18- tot 54-jarigen wekelijks online naar de radio in het algemeen. De bestaande digitale kanalen van Qmusic bereiken wekelijks bijna 100.000 luisteraars (12+). Daarom lanceerde het commerciële station, donderdag 8 juli, vier nieuwe digitale zenders die vanaf nu 24/7 te beluisteren zijn: Q-Nederlandstalig, Q-80’s, Q-Summer en Q-Top 1000. 

Dat kondigde Vincent aan op de radio. Om het officiële startschot van de digitale streams te geven, en in het bijzonder van Q-Nederlandstalig, gaf Metejoor samen met Babet en Emma Heesters een live optreden in het Q-Beach House in Oostende.

Michael Dujardin (Channel manager Qmusic): “Qmusic is altijd pionier geweest wat betreft digitale innovatie. Binnen DAB+ en online streaming vinden we het belangrijk om een zo rijk mogelijk portfolio aan content aan te bieden. Onze digitale kanalen worden samengesteld op basis van wat er leeft in Vlaanderen en hoe de luisteraar graag die digitale beleving wil ervaren. Met de zomervakantie die nu helemaal op gang komt, willen we Vlaamse luisteraars graag verrassen met gloednieuwe digitale initiatieven. Deze kanalen zullen bijdragen aan de verrijking van ons aanbod dat zal bestaan uit maar liefst twaalf verschillende digitale zenders.”

° Tekst gaat verder onder de logo’s.

Q-Nederlandstalig is het antwoord op de populariteit van Nederlandstalige popmuziek. Uit een grootschalig onderzoek dat Qmusic recent heeft laten uitvoeren blijkt dat er enorme vraag is naar dit type zender. Onder andere artiesten als Bazart, Metejoor en Gers Pardoel zullen onderdak krijgen op deze digitale zender. Na het grote succes van afgelopen jaar keert Q-Summer tijdelijk terug met de allerbeste zomerplaten van vroeger tot nu.

Met Q-80’s en Q-Top 1000 gaat Qmusic de nostalgische toer op. Wie naar Q-80’s luistert mag de neonkleuren en glitters alvast bovenhalen. De luisteraar wordt getrakteerd op muziek uit het rijke aanbod dat het decennium te bieden heeft. Q-Top 1000 draagt de naam van de lijst die traditioneel in het najaar op Qmusic te horen is. Het digitale kanaal omvat de beste hits aller tijden die door de luisteraars gesmaakt worden: van U2 tot Ed Sheeran en van Whitney Houston tot Beyoncé.

Op dit moment heeft Qmusic een breed aanbod op DAB+ en via online streaming. Op DAB+ kan iedereen luisteren naar Qmusic, Qmusic-Nonstop en Q-Foute Radio. Via online streaming – Q-app, website van Qmusic, Radioplayer en smart speakers – komen daar nog bij: Q-Nederlandstalig, Q-Summer, Q-80’s, Q-90’s, Q-00’s, Q-10’s, Q-Top 40, Q-Top 1000 en Q-Shut Up & Dance.


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Meer over Qmusic

Inschrijven
Abonneren op
guest

9 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Dimitri
Dimitri
10 juli 2021 - 11:36 11:36

Alles is goed om maar zoveel mogelijk reclamezendtijd te kunnen verkopen.

PVM
PVM
9 juli 2021 - 22:42 22:42

Men zou beter eens een station maken met “rat pack” muziek, dat zou echt een verrijking zijn. Nu is het overal weeral van hetzelfde.

Mark
Mark
9 juli 2021 - 15:23 15:23

Q shut up,goed gekozen naam,nu nog doen.

HermanB
HermanB
9 juli 2021 - 10:41 10:41

Een Q80’s (en bij uitbreiding Q-Nederlandstalig) heeft niets te maken met de doelgroep van het station en heeft eigenlijk niets met radio te maken. Het is zuivere (en bijzonder pathetische) marketing van mensen die geen verstand hebben van radio.

Mocht elk radiostation nu eens extra kanalen maken die iets bijdragen aan de doelgroep, dan zou het radiolandschap veel rijker zijn. In dat geval zou Q extra kanalen maken volgens specifieke muziekstijlen die zijn doelgroep graag hoort. Maar nu kopiëren ze kopieën.

In het buitenland kunnen ze dat wel. Vandaar dat ik altijd – ook in de auto – naar online radio luister. Een rijkdom zonder weerga!

Victor
Victor
15 juli 2021 - 14:47 14:47
Antwoord aan  HermanB

Denk jij nu echt dat ze daar niet over hebben nagedacht, Herman? 80ies zijn bijzonder populair bij de jeugd tegenwoordig, kijk maar naar TV-reeksen als Stranger Things en de duidelijke invloeden in de muziek zoals bv The Weeknd. En Nederlandstalige muziek krijgt een grote boost door programma’s LikeMe. Het lijkt me duidelijk dat er iemand geen verstand heeft van radio, maar met het marktaandeel van Q in het achterhoofd lijkt het me eerder iemand anders.

HermanB
HermanB
16 juli 2021 - 09:14 09:14
Antwoord aan  Victor

Ze vinden het warme water voor de zoveelste keer uit en de stations bieden geen enkele meerwaarde aan het bestaande aanbod.
Een fervente luisteraar van QMusic vindt dit ongetwijfeld geweldig, maar voor de neutrale radioluisteraar zijn die nieuwe stations niets waard.
Maar laat de luistercijfers gerust aantonen wie gelijk heeft.

Peter/Showbizzsite.be
Peter/Showbizzsite.be
20 juli 2021 - 07:18 07:18
Antwoord aan  HermanB

Maar Herman toch, het draait absoluut al lang niet meer om luistercijfers. Wie ligt daar eigenlijk nog van wakker? Het gaat erom of een product opbrengt of niet. Er is een ‘populair’ tijdschrift dat al enkele jaren uit de handel was genomen omdat de oplage eigenlijk te laag is. Maar de ploeg die dat maakt is zo klein dat het blad weinig geld kost en dus maken ze er nog altijd winst mee.

ron
ron
20 juli 2021 - 12:59 12:59

Nostalgie VL heeft al jaren een rits streams met themakanalen, dus waarom Q-music ook niet? Kost relatief weinig en als het extra sales kan opleveren, snap ik het wel

HermanB
HermanB
21 juli 2021 - 11:48 11:48

Daar ga ik mee akkoord, maar dat neemt niet weg dat ik als objectieve radioliefhebber mijn mening over dergelijke producten mag vormen én geven, natuurlijk. 😉

Don`t copy text!
9
0
Deel hier gerust uw gedachtenx